Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hoe, is de vraag, maar BinckBank Tour komt naar Zeeland

Hoe, is de vraag, maar BinckBank Tour komt naar Zeeland

VLISSINGEN – De contracten zijn getekend, de intenties uitgesproken en dus, als alle omstandigheden het toelaten, doet de BinckBank Tour dit jaar opnieuw Zeeland aan. Op woensdag 30 september is Vlissingen het strijdtoneel van de tijdrit, een dag later fungeert Philippine als startlocatie. 

De betrokken partijen deden donderdag tijdens het persmoment tevreden, maar enigszins onder voorbehoud, hun plannen uit de doeken.

Klassiekers

In eerste instantie zou de meerdaagse wielerwedstrijd eind augustus en begin september worden verreden. Vanwege de coronacrisis moest er naar een nieuwe datum worden gezocht. Koersdirecteur Rob Discart: "Het was puzzelen om een goed moment in de wielerkalender te vinden, maar het is gelukt. Precies voor de klassiekers, dus de renners kunnen zich hier testen."

Wereldtoppers

Maar de BinckBank Tour is meer dan een voorbereidingskoers, vertelt Discart, wielerdirecteur van organisator Golazo. "Het is een unieke, meerdaagse rittenkoers die gewonnen kan worden door klassieke renners. Daarom verdient het een belangrijke plaats op de kalender." Alle negentien WorldTour-ploegen hebben toegezegd te komen. Ook zijn er vier wildcards te verdelen. De verwachting is dat wereldtoppers als Dylan Groenewegen, Niki Terpstra en Greg van Avermaet in Zeeland te bewonderen zijn.

Zeeland

De BinckBank Tour start op dinsdag 29 september in Blankenberge en finisht op zaterdag 3 oktober halverwege de Muur van Geraardsbergen. Dat de BinckBank Tour, voorheen Eneco Tour, opnieuw in Zeeland zou neerstrijken, is geen verrassing. Discart spreekt van een geschiedenis die inmiddels is opgebouwd met de provincie. "Na start- en finishlocaties als Schouwen-Duiveland, Middelburg en Terneuzen, is dit een prettig weerzien." 

Jo-Annes de Bat, gedeputeerde van de provincie Zeeland, was ook meer dan tevreden met de nieuwe opzet. "Twee dagen wielrennen in onze provincie is fantastisch. Ons doel is om Zeeland te promoten als wielerprovincie, daaraan draagt dit natuurlijk ontzettend bij."

Programma

Hoewel iedereen staat te springen om een sportevenement te organiseren, bestaan er door de coronacrisis nog een hoop vraagtekens, weet ook de Vlissingse sportwethouder Rens Reijnierse. "Eind september is nog ver weg en niemand weet hoe het dan precies zal zijn. Voor nu zijn we ervan overtuigd dat het kan doorgaan. In welke vorm en of publiek is toegestaan zien we de komende maanden." Een groot deel van de tijdrit door Vlissingen is in ieder geval al ingevuld, vertelt Reijnierse. "Die begint bij het Bellamypark, gaat over de boulevard en finisht bij het stadhuis. Tien kilometer lang door onze mooie stad." 

Het parcours is niet alleen weggelegd voor de profrenners, iedereen kan zich voor even prof voelen. "Voor de tijdrit mogen groepjes renners een snelle tijd neerzetten", vertelt Discart. Daarnaast zullen voor alle leeftijdscategorieën langs de route activiteiten te beleven zijn.

Hoop

De Bat: "Het perspectief op wielrennen in Zeeland geeft de liefhebber in ieder geval weer hoop. Hoe het evenement gaat plaatsvinden is afwachten, maar dat het op de kalender staat is zeker. Een sterk deelnemersveld, in onze provincie, dat is een mooi vooruitzicht!"

Meer uit Vlissingen

Bekijk De Koperslagerij op de Dag van de Bouw

VLISSINGEN - Tijdens de Dag van de Bouw, zaterdag 17 juni, kan het nieuwbouwproject De Koperslagerij worden bezichtigd. Op dat moment zijn veertien huurwoningen bijna gereed voor oplevering en zijn er elf grondgebonden woningen waarvan de funderingswerkzaamheden worden uitgevoerd. Bouwbedrijf Joziasse zet de bouwhekken van 10 tot 15 uur open voor bezoekers.

2 uur geleden
Studenten Scalda in finale landelijke ontwerpwedstrijd

VLISSINGEN - Het afgelopen jaar zijn de studenten bouwkunde van Scalda, Team de Kaap, bezig geweest om een ontwerp te maken voor de Kenniswerf in Vlissingen. Het team doet mee aan de landelijke ontwerpwedstrijd SMARTCirculair met als opdrachtgever de gemeente Vlissingen. Tijdens de finale op 14 juni in Woerden mag Team de Kaap het opnemen tegen negen andere teams uit Nederland.Het doel van Team de Kaap is om een ontwerp te maken voor de fysieke inrichting van de Kenniswerf in opdracht van de gemeente Vlissingen. ‘Hoe kan de fysieke inrichting van de Kenniswerf op een zo aantrekkelijke en toonaangevende manier aansluiten bij de kernthema’s van onze delta, en de focus op water, voedsel, energie, bio-based en vitaliteit. Hoe ontwikkelen we een campus van de toekomst, met ruimte voor innovatieve bedrijvigheid?’ Team de Kaap heeft een bouwontwerp gecreëerd die deze principes omarmt. De gemeente Vlissingen: “We zien als opdrachtgever dat dit mooie concept ontwerp goed past bij de ambities van de Kenniswerf, met daarin de KAAP, hét innovatiepunt van Zeeland.”Het planTeam de Kaap is met het volgende idee gekomen: “Ons ontwerp is een unieke combinatie van duurzaamheid en functionaliteit. We hebben een stuk campusgebied ontworpen, bestaande uit opschaalbare woningen in het formaat van vrachtcontainers. Hiernaast bevindt zich een imposant gebouw dat ruimte biedt aan startups en grote bedrijven. Wat dit ontwerp echt bijzonder maakt is de aandacht voor groen en natuur. Met de winst die we generen investeren we in de aanleg van bossen waardoor we de biodiversiteit vergroten en een groene long creëren die het gebied omringt. Maar onze visie gaat verder dan alleen duurzaamheid. We hebben er ook voor gekozen om onze gebouwen te voorzien van een iets lager energielabel, waardoor er meer geld overblijft om te investeren in de natuur. Het is een stap in de richting van onze toekomst waarin we in harmonie samenleven met onze planeet.”StemmenTijdens de finale op 14 juni nemen de studenten het op tegen negen andere teams uit Nederland. Tot 14 juni 10 uur is er ook de mogelijkheid om online mee te stemmen op Team de Kaap. Stemmen kan via: https://bit.ly/StemZeeland.

1 dag geleden
Kringloopwinkel 'Leuke spullen' is verhuisd naar de Oude Industrieweg

VLISSINGEN - Kringloopwinkel ‘Leuke spullen’ is verhuisd van de Edisonweg naar een loods aan de Oude Industrieweg. Omdat het voormalige pand van de kringloopwinkel geen bestemming detailhandel had mocht de winkel daar niet blijven. Met hulp van de gemeente Vlissingen is nu een nieuwe locatie gevonden.

1 dag geleden
Jan Beckers publiceert boek over drama bij De Punt

VLISSINGEN - Het heeft freelance journalist Jan Beckers sinds 2010 bijna onophoudelijk bezig gehouden: wat is er precies gebeurd tijdens de gewelddadige beëindiging van de Molukse treinkaping bij De Punt in 1977? Zijn bevindingen hebben eerder al geleid tot een rechtszaak tegen de staat, aangespannen door nabestaanden van Molukse actievoerders die bij de bevrijding van de trein om het leven kwamen. Nu ligt er een kloek boek: De afloop, het drama bij De Punt.

3 dagen geleden
Munitiedepot Ritthem blijft langer in gebruik

RITTHEM - Het munitiedepot van het Ministerie van Defensie bij het Ritthemse bos blijft langer in gebruik. Het was eigenlijk de bedoeling dat het depot op termijn gesloten zou worden, maar omdat defensie fors gaat investeren in de aanschaf van munitie blijft het depot noodzakelijk. Ook het depot in het Brabantse Alphen blijft in gebruik.

3 dagen geleden
Landmacht oefent in en om Vlissingen

VLISSINGEN - De Koninklijke Landmacht houdt tot en met 9 juni een militaire oefening in en rond Vlissingen. De oefening maakt deel uit van de opleiding en training voor militairen van de landmacht.

3 dagen geleden
Fietsster komt ten val in Nollebos

VLISSINGEN - In de nacht van zondag op maandag is een vrouw met haar fiets gevallen op de Zwanenburgseweg in Vlissingen. Ze moest mee naar het ziekenhuis.

4 dagen geleden