Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hockeysters Van Geffen en De Goede verrast door vertrek Annan

Hockeysters Van Geffen en De Goede verrast door vertrek Annan

AMSTELVEEN (ANP) - Hockeysters Margot van Geffen en Eva de Goede hebben met verbazing gereageerd op het vertrek van bondscoach Alyson Annan. Volgens Van Geffen zijn de speelsters niet betrokken bij de beslissing.

"Dit is een besluit dat is genomen door Alyson en de KNHB. Het is buiten ons als spelersgroep om gebeurd. Ik wist het ook pas een half uur voordat de buitenwereld het hoorde. Ik heb tijd nodig om dit even te laten bezinken", reageerde Van Geffen op hockey.nl.

"Zaterdag zouden we al met de groep bijeen komen. Dat is al over drie dagen. We zouden plannen gaan maken voor het nieuwe traject richting het WK. En maandag is de eerste training. Hoe dichterbij dat moment komt, hoe minder je verwacht dat er een grote verandering plaatsvindt. De bond heeft hier vast goed over nagedacht, anders was de knoop in november al doorgehakt."

Fantastische coach

Aanvoerster De Goede, die in Zuid-Afrika revalideert van een zware knieblessure, reageerde eveneens verrast. "Ik had het nu niet meer zien aankomen, zo vlak voordat het team weer bij elkaar zou komen", aldus De Goede. "Ik was persoonlijk graag verdergegaan met Alyson. Ik vind haar een fantastische coach."

Na de Olympische Spelen in Tokio werd volgens de hockeybond na evaluatiegesprekken met de selectie duidelijk dat niet alle betrokkenen een goed gevoel hadden bij het teamklimaat waarin zij de afgelopen periode hebben gepresteerd.

Meetings

Van Geffen: "We hebben een aantal keer bij elkaar gezeten. Meetings gehad. Dat ging, in kleine stapjes, de goede kant op. We waren er nog niet, maar ik had wel verwacht dat we dichter bij elkaar zouden komen."

De Goede (32) is drievoudig olympisch kampioene (2008, 2012, 2021), Van Geffen (32) pakte twee keer goud op de Spelen (2012, 2021).

Meer uit Sport

Tennissers klagen over wekelijks wisselende balsoorten

BEIJING (ANP) - Tennissers klagen over de wekelijks wisselende balsoorten op de ATP Tour. Door op ieder toernooi met andere ballen te spelen, zou de kans op blessures toenemen. Ook de nummer 1 van de wereld, Carlos Alcaraz, deed dit weekend zijn zegje.

1 uur geleden
Williams wint voor derde keer Brits Open snooker

CHELTENHAM (ANP) - Welshman Mark Williams heeft voor de derde keer het Brits Open snooker gewonnen. De drievoudig wereldkampioen was in Cheltenham in de eindstrijd met 10-7 te sterk voor Mark Selby, die één keer vaker de beste van de wereld was.

1 uur geleden
Mountainbikester Pieterse stelt eindzege wereldbeker veilig

SNOWSHOE (ANP) - De Nederlandse mountainbikester Puck Pieterse heeft in het Amerikaanse Snowshoe de winst van de wereldbeker veiliggesteld. De 21-jarige Amersfoortse werd zesde en dat was genoeg voor de eindzege.

11 uur geleden
Nederlandse turnsters vierde na eerste kwalificatiedag bij WK

ANTWERPEN (ANP) - De Nederlandse turnsters staan bij de WK in Antwerpen na drie van de in totaal tien zogenoemde subdivisies voorlopig vierde in het landenklassement. Sanne Wevers, Eythora Thorsdottir, Naomi Visser, Sanna Veerman en Vera van Pol kwamen op de eerste kwalificatiedag tot 161,197 punten. De turnsters moeten nu afwachten waar hun score hun uiteindelijk brengt. Doelstelling is een plek bij de beste twaalf landenteams om zodoende een teamticket voor Parijs 2024 veilig te stellen. Maandag volgen er in Antwerpen nog zeven subdivisies.

12 uur geleden
Turnster Biles bij internationale comeback meteen weer sterk

ANTWERPEN (ANP) - Turnster Simone Biles heeft de Verenigde Staten bij de WK naar een voorlopige eerste plek in het landenklassement geleid. De 26-jarige Biles, die in Antwerpen haar internationale rentree maakte, is na twee van de in totaal tien subdivisies tevens de beste meerkampster (58,865).

13 uur geleden
Turnsters voorlopig tweede achter Italië en moeten nu afwachten

ANTWERPEN (ANP) - De Nederlandse turnsters staan bij de WK in Antwerpen voorlopig tweede in het landenklassement. Sanne Wevers, Eythora Thorsdottir, Naomi Visser, Sanna Veerman en Vera van Pol kwamen in de eerste van in totaal tien zogenoemde subdivisies tot 161,197 punten. Daarmee moesten ze Italië (162,230) voor zich dulden. De turnsters moeten nu afwachten waar hun score hun uiteindelijk brengt. Doelstelling is een plek bij de beste twaalf landenteams om zodoende een teamticket voor Parijs 2024 veilig te stellen.

15 uur geleden
Shorttrackers zonder Knegt naar wereldbeker in Montreal

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse shorttrackers reizen zonder routinier Sjinkie Knegt naar de eerste wereldbekerwedstrijd die van 20 tot en met 22 oktober wordt verreden in het Canadese Montreal. De 34-jarige Fries is niet geselecteerd door de selectiecommissie van schaatsbond KNSB. Bij de shorttracksters hebben de 16-jarige Angel Daleman en de 19-jarige Diede van Oorschot een plek in het team gekregen.

15 uur geleden