Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

HKW Cultuurfondsprijs 2020 voor Wim en Liza van der Heijden

HKW Cultuurfondsprijs 2020 voor Wim en Liza van der Heijden

MIDDELBURG - De Heemkundige Kring Walcheren heeft op woensdag 21 oktober de Cultuurfondsprijs 2020 uitgereikt aan Wim en Liza van der Heijden. De jury koos hen uit elf aangedragen nominaties.

Wim van der Heijden heeft grote verdiensten als mede-oprichter van de Heemkundige Kring Walcheren, mede-samensteller van het kwartaalblad De Wete en actief lid van de Veldnamencommissie, die de oude Walcherse veldnamen heeft geïnventariseerd en gepubliceerd. Liza van der Heijden-van der Werff was lid van het dagelijks bestuur van de Stichting De Zeeuwse Streekdrachten en samen met Wim zat ze in de redactie van het boek De Zeeuwse Streekdrachten tussen 1800 en 2000. Ook was ze betrokken bij de totstandkoming van het boek De Zeeuwse Streekdrachten-Handboek voor het maken van kleding (2018) en is ze actief lid van de Vereniging Ons Boeregoed.

De jury die de prijs heeft toegekend De Heemkundige Kring Walcheren stelt eenmaal per 3 jaar uit zijn Cultuurfonds een prijs beschikbaar ter beloning van activiteiten die het Walchers cultuurgoed ten goede komen. Het gaat daarbij om activiteiten die zijn ondernomen door personen of instellingen in de niet-professionele sfeer en de activiteiten moeten zijn afgerond. De prijs wordt toegekend door een onafhankelijke jury (de heren ir T. Tuinhof, drs. H.J. Vader en ir. J.W. Bosch) en bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van € 2000.

De heer Wim van der Heijden en mevrouw Liza van der Heijden-van der Werff staan ook op de shortlist van genomineerden voor de Zeeuwse Boekenprijs 2021, als co-auteurs van het boek De Zeeuwse streekdrachten: goed gemutst.

Meer uit Middelburg

Auto tegen boom Zwaanweg Koudekerke

KOUDEKERKE - Een personenauto is donderdag aan het einde van de avond flink beschadigd geraakt bij een eenzijdig verkeersongeluk in het buitengebied van Koudekerke.

2 uur geleden
The Black Archives Meet Up in ZB Bibliotheek van Zeeland

MIDDELBURG - Op zaterdagmiddag 14 oktober 2023 verzorgt The Black Archives Amsterdam een lezing en een pop-up expositie over ons gedeelde slavernij- en koloniale verleden in de ZB, Kousteensedijk 7 in Middelburg.

2 uur geleden
Stichting Fokuswonen werft nieuwe talenten op de Markt in Middelburg

MIDDELBURG - Een aantal medewerkers en Middelburgse cliënten van Stichting Fokuswonen, bedacht een unieke en eenmalige actie om nieuwe talenten in de zorg te werven voor Stichting Fokuswonen. Werken in de zorg is bij Fokus nét even anders, net als deze actie.

3 uur geleden
Fietsster gewond bij ongeluk Middelburg

MIDDELBURG - Een fietsster is donderdag aan het begin van de middag gewond geraakt bij een verkeersongeval bij één van de oversteekplaatsen op de President Rooseveltlaan in Middelburg.

3 uur geleden
Minder bange meisjes in RuimteCaesuur

MIDDELBURG - In RuimteCaesuur aan de Lange Noordstraat in Middelburg opent op zaterdag 7 oktober de expositie ‘Minder bange meisjes’, van Bo de Jong. Het gaat om een serie schilderijen, zwarte acryl, pigment en inkt op met motiefjes geprinte stof. Een serie beelden over wichten en snotapen, die zonder aarzeling in bomen klimmen.

20 uur geleden
Topviolist en sterdirigent Jaap van Zweden komt naar de Zeeuwse Concertzaal

MIDDELBURG - Donderdag 26 oktober is er een unieke avond met Jaap van Zweden in de Zeeuwse Concertzaal. Tijdens deze avond gaat Ab Nieuwdorp (presentator NPO Klassiek) in gesprek met van Zweden over het nieuwe boek ‘Dat is Jaap!’ en krijgt de luisteraar een kijkje achter de schermen van het leven deze topdirigent. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het 12-jarig Middelburgs piano talent Thomas van Huystee. Een unieke avond, want dit is de enige plek in Nederland dit jaar waar Jaap zijn boek komt presenteren.

21 uur geleden
Casper steelt de show

DOMBURG - Casper (15) doet al sinds zijn tiende mee aan Podium-Z. Dat is een muzikaal spektakel voor kinderen uit de gemeente Veere dat bestaat uit muziekworkshops, een bandcompetitie en vrijwilligerswerk voor jongeren. Sinds Casper meedoet heeft hij in verschillende workshopbands gespeeld, zowel op de gitaar als drums. Al is dat niet het enige, Casper staat ook op het podium om te presenteren! Dit heeft hij al enkele keren gedaan. Verder helpt Casper als vrijwilliger met de voorbereidingen en het opbouwen van het podium.

21 uur geleden