Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Historische wandeltochten door Tholen trekken meer dan 200 deelnemers

Historische wandeltochten door Tholen trekken meer dan 200 deelnemers

THOLEN - Hoe zijn de vestingmuren van Tholen-stad ontstaan? Wat weten we over de verdronken stad Reymerswael? En waarom was de langste en oudste waterlinie van Nederland zo belangrijk? Deze vragen werden afgelopen zondag beantwoord tijdens de laatste etappe van Expeditie Zuidwaterlinie in Tholen. Meer dan tweehonderd mensen reisden terug in de tijd om achter deze antwoorden te komen.

Tholen deed voor het eerst mee aan Expeditie Zuidwaterlinie, een jaarlijks evenement dat wandeltochten organiseert langs de verdedigingslinie van Zuid-Nederland. Dit jaar stonden de wandelingen in het teken van Menno van Coehoorn. Hij was een strateeg en vestingbouwer die precies 325 jaar geleden een inspectiereis maakte van Brabant tot Zeeland, langs wat nu bekend staat als de Zuidwaterlinie.

Wethouder Peter Hoek gaf om 11.00 uur het startsein voor de wandelexpeditie bij de Gasthuiskapel. Aanvankelijk hadden zich 140 wandelaars van tevoren aangemeld, maar op locatie liepen nog eens ruim 60 enthousiaste mensen de wandelroutes. Opvallend was dat maar liefst driekwart van de deelnemers van buiten de gemeente kwam en nog nooit eerder Tholen had bezocht.

Oester en haring

De deelnemers hadden de keuze uit verschillende routes, zoals de Stadsexpeditie met een gids (2 km), de Stad en Lande Expeditie (7,5 km) en de Oester Expeditie (15 km). Tijdens de langere route werden wandelaars getrakteerd op een oester of een stukje haring. Bovendien kregen alle deelnemers bij de stadswandeling een koek aangeboden om hun energie op peil te houden.

De liefhebbers hadden de mogelijkheid om de dag af te sluiten met een rondleiding door het oude stadhuis. Alle routes van de Expeditie Zuidwaterlinie zijn opgenomen in een folder, zodat mensen opnieuw de wandeltochten kunnen verkennen.


Lees ook

Expeditie Zuidwaterlinie eindigt vandaag in Tholen


Lees ook

Wandelexpeditie Zuidwaterlinie eindigt dit jaar in Tholen met drie wandelroutes

Meer uit Tholen

Automobilist ziet fietser over het hoofd op oversteekplaats Grindweg

THOLEN - Een fietser is maandagmiddag aangereden door een auto op de Grindweg. Het ongeval gebeurde op de oversteekplaats ter hoogte van het Terreplein. De fietser wilde oversteken en werd over het hoofd gezien door de automobilist, die vervolgens de persoon aanreed.

7 uur geleden
Stavoord6 sluit culinaire avond af met gulle opbrengst van 7290 euro

SINT-ANNALAND - Afgelopen vrijdagavond 1 december schitterde restaurant Buutengaets in Sint-Annaland als het toneel van een onvergetelijke culinaire avond, georganiseerd door Stichting Stavoord6. Het restaurant, tot de nok toe gevuld, bruiste van positieve energie en gezelligheid.

9 uur geleden
Gezellige en muzikale Sinterklaasconcert met Concordia [FOTOALBUM]

THOLEN - Afgelopen zaterdag verwelkomde Muziekvereniging Concordia Sinterklaas en zijn vrolijke pieten voor het jaarlijkse Sinterklaasconcert in hun eigen muziekgebouw. De zaal stond vol en jong en oud genoten van het gezellige en muzikale feest.

12 uur geleden
Mogelijk wolf actief op Tholen, minstens drie schapen gedood [UPDATE]

SINT-MAARTENSDIJK/POORTVLIET - In de buurt van Sint-Maartensdijk is zondagochtend mogelijk een wolf gezien. Een schaap is aangevallen en moest worden ingeslapen vanwege zijn verwondingen. Ook in de Weihoek van Poortvliet zijn twee dode schapen gevonden.

15 uur geleden
Thoolse brandweer ingezet voor 'zeer grote brand' in drie woningen [UPDATE]

BRUINISSE/THOLEN - De brandweer uit Sint-Annaland en Sint Philipsland zijn zondagmiddag uitgerukt voor een uitslaande brand in een tussenwoning in Bruinisse. De brand begon op de bovenverdieping en heeft zich verspreid naar twee andere woningen. Volgens de brandweer gaat het om een 'zeer grote brand'.

1 dag geleden
Militaire oefening op Tholen voor offensieve aanval vanuit het water

THOLEN - Tholen wordt op 4 en 5 december gebruikt als oefenterrein voor de militairen in opleiding van de Koninklijke Marine. Ze gaan een offensieve aanval vanuit het water simuleren. Dus als je een militair tegenkomt, geen paniek. De oefening zal geen invloed hebben op het normale (vaar)verkeer.

1 dag geleden
Op de werkvloer bij Marie-Louise: 'Je kunt niets vergelijken met de thuiszorg' [OP DE WERKVLOER]

Wie kan er mooier vertellen over zijn vak dan degene die er dagelijks mee bezig is. Waar komt zijn of haar liefde voor het vak vandaan? Waarom hebben ze voor dit beroep gekozen? Wat is er nou zo mooi aan het vak? En hoe ziet een werkdag er eigenlijk uit? Deze week: Marie-Louise Moerland van Schutse Zorg Tholen.

1 dag geleden