Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hinder op Tholense- en Slaakbrug vanwege inspecties

Hinder op Tholense- en Slaakbrug vanwege inspecties

THOLEN - Tussen maandag 3 en woensdag 12 oktober is er verkeershinder op de Tholense- en Slaakbrug vanwege inspecties die worden uitgevoerd. De Tholensebrug is gestremd voor autoverkeer in de avond en nacht van 3 tot en met 6 en 11 oktober. De Slaakbrug is gestremd voor auto- en langzaam verkeer in de avond en nacht van vrijdag 7 oktober. Omleidingsroutes staan met gele borden aangegeven. Fietsers, bromfietsers en voetgangers kunnen tijdens inspecties gebruik blijven maken van beide bruggen.

Tijdens de komende inspecties worden de liggers, lassen en verbindingen van beide bruggen gecontroleerd. De inspecties aan de bovenzijde van de brug worden vanaf het wegdek uitgevoerd. De inspecties van de onderzijde van de brug worden uitgevoerd vanaf een zogenaamde laagwerker die opgesteld is op de brug.

Hinder Tholensebrug
De inspecties op de Tholensebrug worden 3 tot en met 6 oktober en 11 oktober van ’s avonds 20.00 uur tot 06.00 uur de volgende ochtend uitgevoerd. De hoofdrijbaan van de Tholensebrug is dan gestremd.

Langzaam verkeer, fietsers en voetgangers kunnen gebruik blijven maken van de parallelweg. Autoverkeer wordt omgeleid via de Oesterdam (N659), de Oude Rijksweg (N289), de snelweg A4 en vice versa. De extra reistijd bedraagt circa 30 minuten.

Hinder Slaakbrug
De inspecties op de Slaakbrug worden 7 en 10 oktober uitgevoerd. Op 7 oktober is de brug daarom gestremd van ’s avonds 20.00u tot 06.00u de volgende ochtend. De brug is tijdens deze inspectie gestremd voor autoverkeer en langzaam verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de Krabbenkreekweg (N656), Kreekweg, Molenweg en vice versa. Verkeer zwaarder dan 35 ton wordt geadviseerd om te rijden via de Tholensbrug, dit vanwege de dan geldende gewichtsbeperking op de Vossemeersebrug. Fietsers, bromfietsers en voetgangers kunnen gebruik blijven maken van de parallelweg.

Maandag 10 oktober is er sprake van een rijstrookafsluiting, alle verkeer kan dan passeren.

Onderhoudsopgave
Rijkswaterstaat werkt aan de vervanging en renovatie van de bestaande infrastructuur. Veel bruggen, tunnels, sluizen en viaducten zijn gebouwd in de jaren 60, 70 en 80 van de vorige eeuw. Ze zijn door de jaren heen intensief belast door steeds meer en steeds zwaarder verkeer. Dit vergroot de kans op storingen en daarom is groot onderhoud nodig. We monitoren daarom de technische staat van objecten via dagelijkse schouw, reguliere en waar nodig aanvullende inspecties.

Meer uit Tholen

Thoolse verenigingen ontvangen cheque voor inclusieve speeltuinen

THOLEN - Wethouder Corniel van Leeuwen heeft deze week aan vier speeltuinverenigingen op Tholen een cheque overhandigd. Elke vereniging ontvangt een bedrag van 25.000 euro. Hiermee kunnen ze hun speeltuinen 'inclusief' maken, zodat alle kinderen kunnen genieten van het spelen.

10 uur geleden
Ruim 6 miljoen euro voor Zeeuwse innovaties: 'Er liggen grote uitdagingen'

THOLEN - Zeeuwse bedrijven en organisaties kunnen dit jaar een subsidie aanvragen voor een innovatief project. Er is een subsidiepot van ruim 6 miljoen euro uit het programma OPZuid. Deze subsidie is bedoeld voor projecten die innovatieve oplossingen bieden op het gebied van energie, klimaat, landbouw, grondstoffen en voeding/gezondheid. De eerste subsidieronde loopt tot medio april.

14 uur geleden
Werkzaamheden landbouwweg Poortvliet worden maandag hervat

POORTVLIET - De werkzaamheden aan de landbouwweg bij Poortvliet (N286) worden vanaf maandag 26 februari hervat. Deze weg wordt aangelegd om het landbouwverkeer te scheiden van het overige verkeer. Hierdoor hoeven de landbouwvoertuigen niet meer door het dorp te rijden.

18 uur geleden
Traumahelikopter geland in Poortvliet vanwege noodsituatie

POORTVLIET - Donderdagmorgen 22 februari om 11.05 uur is een medische noodsituatie ontstaan aan de Stoofstraat in Poortvliet.Voor de noodsituatie kwamen drie ambulances en een traumateam naar de locatie. De traumahelikopter landde hiervoor naast de ambulancepost van Poortvliet.Het is onduidelijk wat de toedracht van de noodsituatie was en hoe het met het slachtoffer gaat.

1 dag geleden
Code geel vanwege storm Louis: Vanavond zeer zware windstoten

ZEELAND - Het KNMI heeft code geel afgekondigd voor vanavond vanwege de kans op zeer zware windstoten. Storm Louis bereikt dan ons land. "In het binnenland is tijdens stevige buien kans op windstoten van 90-100 km/uur. Later in de avond en komende nacht neemt de wind in kracht af", laat meteoroloog Matthijs van der Linden van Weeronline weten.

1 dag geleden
Steekpartij in Sint-Annaland, politie doet onderzoek

SINT-ANNALAND - In de nacht van woensdag op donderdag heeft er een steekpartij plaatsgevonden in Sint-Annaland. Hierbij raakte een man licht gewond. Een vrouw zou hem gestoken en er daarna vandoor zijn gegaan. 

1 dag geleden
Thoolse perenboomgaard wordt tijdelijk een groene ontmoetingsplek

THOLEN - De perenboomgaard aan de Luchtenburgseweg wordt omgetoverd tot een groene ontmoetingsplek. Met steun van het Stimuleringsfonds Samenleven stelt de gemeente 20.000 euro beschikbaar aan Natuurvereniging Tholen voor dit plan. De scholen en buurtbewoners worden bij het project betrokken.

2 dagen geleden