Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hinder op Tholense- en Slaakbrug vanwege inspecties

Hinder op Tholense- en Slaakbrug vanwege inspecties

THOLEN - Tussen maandag 3 en woensdag 12 oktober is er verkeershinder op de Tholense- en Slaakbrug vanwege inspecties die worden uitgevoerd. De Tholensebrug is gestremd voor autoverkeer in de avond en nacht van 3 tot en met 6 en 11 oktober. De Slaakbrug is gestremd voor auto- en langzaam verkeer in de avond en nacht van vrijdag 7 oktober. Omleidingsroutes staan met gele borden aangegeven. Fietsers, bromfietsers en voetgangers kunnen tijdens inspecties gebruik blijven maken van beide bruggen.

Tijdens de komende inspecties worden de liggers, lassen en verbindingen van beide bruggen gecontroleerd. De inspecties aan de bovenzijde van de brug worden vanaf het wegdek uitgevoerd. De inspecties van de onderzijde van de brug worden uitgevoerd vanaf een zogenaamde laagwerker die opgesteld is op de brug.

Hinder Tholensebrug
De inspecties op de Tholensebrug worden 3 tot en met 6 oktober en 11 oktober van ’s avonds 20.00 uur tot 06.00 uur de volgende ochtend uitgevoerd. De hoofdrijbaan van de Tholensebrug is dan gestremd.

Langzaam verkeer, fietsers en voetgangers kunnen gebruik blijven maken van de parallelweg. Autoverkeer wordt omgeleid via de Oesterdam (N659), de Oude Rijksweg (N289), de snelweg A4 en vice versa. De extra reistijd bedraagt circa 30 minuten.

Hinder Slaakbrug
De inspecties op de Slaakbrug worden 7 en 10 oktober uitgevoerd. Op 7 oktober is de brug daarom gestremd van ’s avonds 20.00u tot 06.00u de volgende ochtend. De brug is tijdens deze inspectie gestremd voor autoverkeer en langzaam verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de Krabbenkreekweg (N656), Kreekweg, Molenweg en vice versa. Verkeer zwaarder dan 35 ton wordt geadviseerd om te rijden via de Tholensbrug, dit vanwege de dan geldende gewichtsbeperking op de Vossemeersebrug. Fietsers, bromfietsers en voetgangers kunnen gebruik blijven maken van de parallelweg.

Maandag 10 oktober is er sprake van een rijstrookafsluiting, alle verkeer kan dan passeren.

Onderhoudsopgave
Rijkswaterstaat werkt aan de vervanging en renovatie van de bestaande infrastructuur. Veel bruggen, tunnels, sluizen en viaducten zijn gebouwd in de jaren 60, 70 en 80 van de vorige eeuw. Ze zijn door de jaren heen intensief belast door steeds meer en steeds zwaarder verkeer. Dit vergroot de kans op storingen en daarom is groot onderhoud nodig. We monitoren daarom de technische staat van objecten via dagelijkse schouw, reguliere en waar nodig aanvullende inspecties.

Meer uit Tholen

Leo Troost (70) timmert aan de weg als acteur: ‘Ik kom op de mooiste locaties’

SINT-MAARTENSDIJK - We gaan even flink terug in de tijd naar de jaren 70. Een toen nog jonge Leo begint zijn carrière als bandparodist. Een bandparodist is een komische act van allerlei sketches aan elkaar geplakt. Hoewel hij hiermee regelmatig optreedt, beoefent Troost in het dagelijks leven verschillende beroepen om zijn artiestenbestaan te bekostigen.

4 uur geleden
WijZijn in de gemeente Tholen

THOLEN - De collega’s van het sociaal team in Tholen zijn er voor inwoners die vastlopen in hun dagelijks leven en ondersteuning nodig hebben. Inwoners kunnen met vragen of problemen terecht tijdens spreekuren of een persoonlijke afspraak maken.

7 uur geleden
Zilveren medaille voor de turnsters van Olympia

THOLEN - De Jeugd H Meiden van Olympia Tholen hadden zaterdag 19 november hun eerste teamwedstrijd turnen in Breda. Ze waren samen met een team van gymnastiekvereniging Samen Sterk uit Rijsbergen. 

1 dag geleden
Jaarlijkse inzamelingsactie DE Punten voor koffie voor de voedselbank weer van start

THOLEN - De jaarlijkse landelijke inzamelingsactie van Douwe Egbert punten voor koffie voor lokale voedselbanken is weer gestart. Voor het tiende jaar zamelen de lokale Lionsclubs in West-Brabant en Tholen weer punten in. Vorig jaar werden er 5.200 pakken koffie verdeeld onder de cliënten van de voedselbank. 

2 dagen geleden
Aan de keukentafel bij Corina Wisse: ‘Je kunt dit werk niet doen als het niet je passie of hobby is’

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij ‘s nachts van wakker? In ‘Aan de keukentafel met...’ gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Corina Wisse. 

3 dagen geleden
Auto belandt in sloot na aanrijding in Tholen

THOLEN - Twee personen zijn zaterdagnacht gewond geraakt bij een botsing op de Bartelmeetweg bij Tholen. Eén auto belandde hierbij in de sloot.

3 dagen geleden
Jij op Tholen organiseert kookactiviteiten voor jongeren

SINT-ANNALAND - Jij op Tholen organiseert, samen met vrijwilligers van AnnaZorgt, een ‘Anna-FUN’ kookactiviteit in het sport- en gemeenschapscentrum De Wellevaete in Sint-Annaland. Jongeren van 10 jaar en ouder kunnen samen een maaltijd koken. Daarna eten ze de zelfgemaakte maaltijd, samen met hun opa en oma, ouders, buren, vrienden, op. 

4 dagen geleden