Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hilde de Heerziet Schoolat Sea in het water vallen

Hilde de Heerziet Schoolat Sea in het water vallen

THOLEN - 18 oktober zou ze eigenlijk vertrekken. Hilde de Heer uit Tholen zou een half jaar op zee zitten met School at Sea. De maanden, dagen, uren en zelfs seconden werdenenthousiast afgeteld op haar blog. Helaas gaat dit jaar School at Sea echter niet door vanwege de coronamaatregelen. En dat is flink balen voor Hilde.

Ze had toestemming van school gekregen, probeerde op allerlei manieren de benodigde 23000 euro bij elkaar te krijgen en toen was daar 29 augustus dit nieuws. ”Voor mij betekent dit dat ik mijn droom een jaar moet opschuiven. Ik heb het geluk dat ik eventueel mee kan in 5VWO en dat ik een jaar langer heb om het bedrag bij elkaar te sparen”, vertelt Hilde.

Enthousiasme

Hilde haar vader, broer en opa varen en haar moeder zat op de zeevaartschool, het is niet heel vreemd dus dat Hilde graag naar School at Sea wil. Toch kwam ze eigenlijk pas op het idee door haar oudste broer. Hij ging een aantal jaren geleden al mee nadat moeder Lotje een advertentie in een krant had gezien. Hilde werd aangestoken door zijn enthousiasme en melde zich aan. Maar niet iedereen komt in aanmerking om een half jaar mee te mogen. Zo moet je door het selectieweekend komen en krijg je fondsenwerving training waarin je leert hoe je donaties binnen kunt harken.

Donaties

Hilde slaagde met vlag en wimpel voor het selectieweekend en ook de donaties kwamen binnen tot de Corona. Bedrijfsdonaties kwamen grotendeels stil te liggen en Hilde ging opzoek naar andere bronnen van inkomsten. Zo maakte zij voor Vaderdag speciale ontbijtjes, past zij op kinderen en heeft nu de autowasstraat Hilde at Sea. Binnenkort start zij met de verkoop van zelfgemaakte bloemstukken. Alles om nu haar grote droom dit jaar niet doorgaat, hem hopelijk volgend jaar wel te kunnen verwezenlijken.

School at Sea

School at Sea is een talentontwikkelingsprogramma waarbij ieder jaar 36 tieners een half jaar lang zeilen over de Atlantische Oceaan naar de Caribische Eilanden en terug. Zes docenten gaan mee op reis maar iedere leerling leert zelfstandig en krijgt schoolwerk mee van hun eigen school. Onderweg maak je met groepjes leerlingen uitstapjes onder begeleiding van 1 docent. Je leert zelfstandig op je benen te staan en goed samen te werken met je reisgenoten. Aan boord leer je onder andere koken en zeilen maar ook is het de bedoeling dat je gaat solliciteren op een baan aan boord.

Scheeparts

Er zijn een aantal vacatures waarop je kan solliciteren zoals schipper of scheepsarts. Maar ook zelfverzonnen banen zijn mogelijk. Een aantal keer tijdens hun reis nemen de leerlingen het schip over en gaan zij aan het werk in hun gekozen beroep. Je wordt zo klaargestoomd voor het echte leven.

Hilde is nog hard opzoek naar donateurs. Op haar Facebookpagina Hilde at Sea is onder andere haar blog te lezen en kunt u lezen hoe u Hilde kunt helpen haar droom te realiseren.

Meer uit Tholen

Boer Bart uit Sint Philipsland schittert op sexyboerenkalender

SINT PHILIPSLAND - Boer Bart uit Sint Philipsland is een van de gelukkige boeren die is geselecteerd voor de 6e editie van De Boeren Kalender. Deze bijzondere kalender staat bekend om zijn ondeugende foto’s van boeren en boerinnen. Bart is een van de dertig gelukkigen.

18 minuten geleden
Historische wandeltochten door Tholen trekken meer dan 200 deelnemers

THOLEN - Hoe zijn de vestingmuren van Tholen-stad ontstaan? Wat weten we over de verdronken stad Reymerswael? En waarom was de langste en oudste waterlinie van Nederland zo belangrijk? Deze vragen werden afgelopen zondag beantwoord tijdens de laatste etappe van Expeditie Zuidwaterlinie in Tholen. Meer dan tweehonderd mensen reisden terug in de tijd om achter deze antwoorden te komen.

2 uur geleden
Aan de keukentafel met Jurgen: 'Dit vak leer je niet op de middelbare school' [AAN DE KEUKENTAFEL]

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij ‘s nachts van wakker? In ‘Aan de keukentafel met...’ gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Jurgen van Keulen.

1 dag geleden
Motorrijder ernstig gewond na ongeluk op Marconiweg in Tholen

THOLEN - Een motorrijder is zaterdagmiddag ernstig gewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk in Tholen. Een traumahelikopter van het MMT (Mobiel Medisch Team) is ter plaatse geland.

1 dag geleden
Tholenaar gewond bij eenzijdig ongeval met opgevoerde Fatbike

THOLEN - Bij een eenzijdig ongeval in Tholen is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 42-jarige Tholenaar gewond geraakt. De man is volgens de politie hoogstwaarschijnlijk met een opgevoerde Fatbike tegen een geparkeerde auto gereden.

1 dag geleden
Bestuurder raakt gewond bij eenzijdig ongeluk op de N658 bij Sint-Annaland

SINT ANNALAND – Bij een eenzijdig ongeval op de N658 bij Sint Annaland is vrijdagavond een persoon gewond geraakt. Door een onbekende reden was de auto waarin de persoon zat van de weg geraakt en in een sloot terechtgekomen.

2 dagen geleden
Expeditie Zuidwaterlinie eindigt vandaag in Tholen

THOLEN - In Tholen gaat vandaag de vierde en laatste etappe van Expeditie Zuidwaterlinie van start. Deelnemers verkennen de rijke geschiedenis van de langste en oudste verdedigingslinie van Nederland. Bij de vestingstad zijn drie wandelroutes uitgestippeld.

2 dagen geleden