Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Highland Games had geen vergunning, gemeente stelt onderzoek in

Highland Games had geen vergunning, gemeente stelt onderzoek in

GELDROP (ANP) - De gemeente Geldrop-Mierlo had geen vergunning gegeven voor het fatale evenement Highland Games, waarbij een passant door een zware metalen bal werd geraakt en om het leven kwam. De organisatie had zo’n vergunning niet aangevraagd, zei een woordvoerster van de gemeente woensdagmiddag na berichtgeving van Omroep Brabant. De gemeente heeft besloten tot een extern onderzoek, volgens de woordvoerster om te analyseren wat er gebeurd is en om ervan te leren.

Het kasteel waar het evenement afgelopen zondag werd gehouden, beschikte ook niet over een permanente evenementenvergunning. Tijdens de wedstrijd werd een 65-jarige man die in een naastgelegen bloementuin liep, door de metalen bal geraakt toen die verkeerd werd weggeslingerd en over de heg in de tuin terechtkwam.

Naar het incident loopt inmiddels ook een politieonderzoek.

Meer uit Binnenland

Vrouw mishandeld na afwijzen avances, politie zoekt verdachten

AMSTERDAM (ANP) - De politie zoekt twee mannen voor de zware mishandeling van een 20-jarige vrouw die een versierpoging van een van de mannen in een Amsterdamse club aan de Amstelstraat afwees. Een van de mannen wordt ook verdacht van aanranding. Het slachtoffer brak door de mishandeling, die plaatsvond in de nacht van 16 op 17 juli dit jaar, op drie plekken haar kaak. De politie spreekt van een "heftige mishandeling" en deelt herkenbare beelden van de twee verdachten.

1 uur geleden
Geen buitenslapers bij aanmeldcentrum Ter Apel

TER APEL (ANP) - Voor de asielzoekers bij het aanmeldcentrum in Ter Apel is zondagavond voldoende opvang gevonden, meldt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Daardoor ziet het ernaar uit dat niemand buiten hoeft te slapen in de nacht van zondag op maandag.

1 uur geleden
Danny de Munk vraagt om openbaar verhoor vermeend slachtoffer

AMSTERDAM (ANP) - Danny de Munk wil de vrouw die hem beschuldigt van verkrachting in het openbaar horen. De zanger heeft daarover een verzoek ingediend bij de rechter, bevestigt zijn advocaat Royce de Vries naar aanleiding van een bericht hierover van roddelvlogger Yvonne Coldeweijer. De rechter behandelt het verzoek van De Munk op 20 oktober tijdens een zitting in de rechtbank van Amsterdam.

5 uur geleden
Kalveren-zege voor Knor leidt tot volle zalen en extra theaters

AMSTERDAM (ANP) - De grote overwinning van de animatiefilm Knor op het Gouden Kalveren-gala heeft de afgelopen twee dagen tot flink veel extra bezoekers in de bioscopen geleid. Dat meldt distributeur Gusto Entertainment zondag. Exacte cijfers zijn nog niet te geven. "Maar we krijgen uit alle bioscopen meldingen van volle zalen", aldus een woordvoerder.

6 uur geleden
Hoekstra: diep geschokt door incident Indonesisch voetbalstadion

DEN HAAG (ANP) - Minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra is "diep geschokt" over het "tragische incident bij het voetbalstadion" in Indonesië. In de stad Malang op Oost-Java kwamen volgens de nieuwste berichten ten minste 174 mensen om het leven nadat paniek was uitgebroken. Het is een van de dodelijkste stadionrampen ooit.

12 uur geleden
Storing bagagesysteem Eindhoven Airport verholpen

EINDHOVEN (ANP) - De storing in het bagage-afhandelingssysteem op Eindhoven Airport is verholpen. Dat twitterde de luchthaven zondagochtend.

15 uur geleden
Vogelteldag: 232.192 exemplaren gespot

ZEIST (ANP) - Tijdens de jaarlijkse vogelteldag hebben liefhebbers zaterdag 232.192 vogels gespot, wat minder dan in voorgaande jaren. Dat er minder trekvogels onderweg waren, had volgens Vogelbescherming Nederland te maken met "onstuimig weer", zoals harde wind en regenbuien.

1 dag geleden