Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hier zijn ze van alle markten thuis: ‘We bieden kwaliteit tegen een normale prijs’

GOES - In de Bevelandse Bode besteden we deze week aandacht aan de weekmarkt. Hoe is dit jaar geweest voor de marktondernemers? Bleven de klanten weg of vinden zij het juist fijn om boodschappen te doen in buitenlucht? Is de weekmarkt veranderd en hoe zien de marktkramers de toekomst? Wij spraken met een aantal ondernemers en de marktmeester in Goes.

Iedreen die wel eens op de markten in Goes, Middelburg of Vlissingen komt, kent John Schets van De Notenexpres. “Wij zijn misschien niet meer de goedkoopste, maar geven persoonlijke aandacht en bieden kwaliteit tegen een normale prijs. Dat - en het oude ambacht - waarderen mensen.”

Toeristisch

Sinds kort staat hij ook in Yerseke en in de zomermaanden doet John Schets tevens de toeristische markten in Schouwen-Duiveland en Veere aan met één van zijn wagens. Hij heeft niets te klagen. “We zijn niet zo vroeg als de mannen van het groente en fruit, maar om acht uur zijn we klaar voor onze klanten. En we gaan altijd door tot vijf uur, weer of geen weer.”

Scherp

Schets geniet van het persoonlijke contact op de markt, zowel met de klanten als tussen de marktkramers onderling. “We kennen elkaar en houden elkaar scherp. Dat is bijvoorbeeld goed van pas gekomen in de coronatijd. We letten op elkaar.” Schets ziet de toekomst rooskleurig in. “Veel ondernemers in de food-sector zijn vernieuwend bezig. Sommige hebben een nieuw concept. Food-kramen gaan sowieso goed, maar de mensen met andere producten hebben het moeilijker. Dat heeft te maken met internet. Mensen zijn soms gemakzuchtig en hebben geen zin om naar de markt te gaan.” Schets denkt dat de markt zich meer kan profileren. “Op social media zijn we niet zo sterk. Dat is wel belangrijk, ook met het oog op jonge mensen. Bezoekers van de markt zijn voornamelijk 30-plussers. Die jongeren zijn moeilijker naar de markt te krijgen.”

Meer uit Vlissingen

Molukse graven krijgen beschermde status

VLISSINGEN - De graven van Molukse KNIL-militairen op de begraafplaatsen in Oost-Souburg en Vlissingen krijgen een beschermde status. De gemeente Vlissingen neemt daarmee ook de grafrechten over.

19 uur geleden
Rijkswaterstaat stelt werk aan A58 bij Vlissingen uit; snelweg volgend weekeinde afgesloten

VLISSINGEN - Vanwege de ongunstige weersverwachting werkt Rijkswaterstaat dit weekeinde niet aan de snelweg A58 tussen Vlissingen en Arnemuiden. Ze verplaatst deze klus naar volgend weekeinde. Dan is de A58 afgesloten van zaterdag 16 december 21.00 uur tot maandag 18 december 6.00 uur in de richting van Bergen op Zoom, tussen afslag Vlissingen en afslag Ritthem.

1 dag geleden
Duizend boompjes krijgen nieuwe stek in Vlissingen

VLISSINGEN - Dit najaar organiseerde de Zeeuwse Milieufederatie (ZMf) voor het derde jaar op rij een uitdeelactie gratis inheemse boompjes. Inwoners van Vlissingen die boompjes hebben besteld kunnen deze zaterdag 9 december afhalen op de Stadswerf aan de Vredehoflaan. De ZMf deelt in de hele provincie 18.000 boompjes uit en wil zo bijdragen aan de vergroening van Zeeland.

1 dag geleden
Boekenliefhebbers gezocht voor Walcherse leesclub

VLISSINGEN - Samen over boeken praten is leuk én verrijkend. Je bekijkt een boek met andere ogen en ontmoet gelijkgestemden. In Walcheren worden boekenliefhebbers gezocht voor diverse leesclubs. “Ik wil al heel lang meer lezen, maar het komt er maar niet van." zegt één van de belangstellenden. “Ik hoop dat dit met een leesclub eindelijk gaat lukken."

1 dag geleden
Bomen moeten wijken voor droge voeten

VLISSINGEN - Het parkeerterrein Hofje de Pauw wordt opnieuw bestraat. Er is al enige tijd sprake van wateroverlast doordat de kolken aan het eind van de parkeervakken staan en de wortels van de bomen de verharding omhoog drukken. De werkzaamheden duren tot en met 22 december.

2 dagen geleden
Avond rond klimaat met De Kift in de Piek

VLISSINGEN - Vrijdag 8 december speelt fanfarepunkband De Kift in de Piek in het kader van een gespreksavond rond klimaatverandering. Daarnaast zijn er sprekers en worden bezoekers uitgenodigd om mee te praten.

2 dagen geleden
Vier auto's betrokken bij botsing Paul Krugerstraat

VLISSINGEN - Vier auto's zijn woensdagmiddag betrokken geraakt bij een kleine kettingbotsing op de Paul Krugerstraat in Vlissingen. Het bleef gelukkig bij materiële schade.Een blauwe Fiat Punto en een zwarte Range Rover kwamen rond 14 uur met elkaar in botsing, vermoedelijk tijdens een parkeermanoeuvre. Door de aanrijding botste de Fiat tegen een geparkeerd staande witte Subaru. Deze reed op zijn beurt tegen een blauwe Fiat Panda. Dit laatste voertuig had een trekhaak en raakte daardoor op het eerste zicht niet beschadigd.De Fiat Punto en de Range Rover liepen beide schade op aan een voorwiel. Deze voertuigen moesten worden opgehaald door bergingsbedrijven. Bij het ongeluk bleek niemand gewond te zijn geraakt. Vanwege de botsing was de Paul Krugerstraat tijdelijk afgesloten tussen de kruising met de Industrieweg en de kruising bij de Keersluisbrug.

3 dagen geleden