Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hier zijn ze van alle markten thuis: ‘We bieden kwaliteit tegen een normale prijs’

Hier zijn ze van alle markten thuis: ‘We bieden kwaliteit tegen een normale prijs’

MIDDELBURG - In de Middelburgse en Veerse Bode besteden we deze week aandacht aan de weekmarkt. Hoe is dit jaar geweest voor de marktondernemers? Bleven de klanten weg of vinden zij het juist fijn om boodschappen te doen in buitenlucht? Is de weekmarkt veranderd en hoe zien de marktkramers de toekomst? Wij spraken met een aantal ondernemers en de marktmeester in Goes.

Iedreen die wel eens op de markten in Goes, Middelburg of Vlissingen komt, kent John Schets van De Notenexpres. “Wij zijn misschien niet meer de goedkoopste, maar geven persoonlijke aandacht en bieden kwaliteit tegen een normale prijs. Dat - en het oude ambacht - waarderen mensen.”

Toeristisch

Sinds kort staat hij ook in Yerseke en in de zomermaanden doet John Schets tevens de toeristische markten in Schouwen-Duiveland en Veere aan met één van zijn wagens. Hij heeft niets te klagen. “We zijn niet zo vroeg als de mannen van het groente en fruit, maar om acht uur zijn we klaar voor onze klanten. En we gaan altijd door tot vijf uur, weer of geen weer.”

Scherp

Schets geniet van het persoonlijke contact op de markt, zowel met de klanten als tussen de marktkramers onderling. “We kennen elkaar en houden elkaar scherp. Dat is bijvoorbeeld goed van pas gekomen in de coronatijd. We letten op elkaar.” Schets ziet de toekomst rooskleurig in. “Veel ondernemers in de food-sector zijn vernieuwend bezig. Sommige hebben een nieuw concept. Food-kramen gaan sowieso goed, maar de mensen met andere producten hebben het moeilijker. Dat heeft te maken met internet. Mensen zijn soms gemakzuchtig en hebben geen zin om naar de markt te gaan.” Schets denkt dat de markt zich meer kan profileren. “Op social media zijn we niet zo sterk. Dat is wel belangrijk, ook met het oog op jonge mensen. Bezoekers van de markt zijn voornamelijk 30-plussers. Die jongeren zijn moeilijker naar de markt te krijgen.”

Meer uit Middelburg

Verrassende experimenten van NEMO Science Museum te zien in Middelburg

MIDDELBURG - NEMO Science Museum bestaat 100 jaar. Een eeuw lang nieuwsgierigheid en dat wordt gevierd. Speciaal voor dit jubileum trekt het Amsterdamse wetenschapsmuseum het land in met de NEMO Science Tour. Op zaterdag 7 oktober komt NEMO naar Middelburg met het Science Spektakel.

13 uur geleden
De NK Surftour 2023 in Domburg

DOMBURG -  Op zaterdag 23 september ging de NK Surftour 2023 van start in Domburg. Tijdens dit officiële Nationaal Kampioenschap Golfsurfen wordt er in vier categorieën gestreden voor de officiële titel Nederlands Kampioen.

13 uur geleden
Verras een mantelzorger uit Veere of Middelburg, tijdens Dag van de Mantelzorg 2023

MIDDELBURG/DOMBURG - Op 10 november 2023 is het de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg. In het hele land worden mantelzorgers in het zonnetje gezet als bedankje voor de zorg die zij verlenen aan een partner, kind, ouder(s), broer of zus of iemand anders uit hun netwerk. Manteling doet natuurlijk ook mee met een actie voor mantelzorgers uit de gemeenten Middelburg en Veere.

1 dag geleden
Zeeland heeft weer drie Groene Stranden

VROUWENPOLDER - Vandaag, op 25 september 2023, zijn de stranden bij Oranjezon, Neeltje Jans en de Verklikkerplaat bij Renesse opnieuw benoemd tot Groen Strand. De natuur krijgt op deze stranden meer ruimte dankzij de actieve inzet van betrokken strandvrijwilligers, gemeenten en ondernemers.

1 dag geleden
Eerste minifestival van Zeeuwse coverbands

MIDDELBURG - Muziekliefhebbers opgelet…! Onder de naam Band on the Run barst vrijdag 29 september in het Middelburgse Poppodium De Spot de eerste editie los van het minifestival De Zeeuwse Coverbands. Tijdens dit muziekfestijn treden drie Zeeuwse coverbands op: D-Four and More, Recovery en Blues Stuff.

1 dag geleden
Twee feestelijke Domburgse avonden in Het Schuttershof

DOMBURG - In 1223 verleenden de Hollandse Graaf Floris IV en de Burggraaf van Zeeland, Dirk van Voorne, stadsrechten aan Domburg. 800 jaar stadsrechten wordt het hele jaar gevierd in Domburg met door vrijwilligers verzorgde activiteiten, die de inwoners samenbrengen.

1 dag geleden
Peter Roeland maakt comeback in landelijke tafeltennis

ARNEMUIDEN - In de uitwedstrijd tegen Avanti hadden de tafeltennissers van Arnemuiden 1 zaterdag de winst voor het grijpen. De afsluitende dubbelwedstrijd ging echter met 11-8 in de vijfde game verloren. Zodoende werd het 7-6 voor het team uit Hazerswoude-dorp.

1 dag geleden