Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hier zijn ze van alle markten thuis: ‘Ik zou het geen dag willen missen’

Hier zijn ze van alle markten thuis: ‘Ik zou het geen dag willen missen’

GOES - In de Bevelandse Bode besteden we deze week aandacht aan de weekmarkt. Hoe is dit jaar geweest voor de marktondernemers? Bleven de klanten weg of vinden zij het juist fijn om boodschappen te doen in buitenlucht? Is de weekmarkt veranderd en hoe zien de marktkramers de toekomst? Wij spraken met een aantal ondernemers en de marktmeester in Goes.

Peter van Vliet van Vers van de Markt staat al 34 jaar op de markt. Hij is op dinsdag en zaterdag met zijn groenten en fruit in Goes te vinden.

Sinaasappelen

Daarnaast rijdt hij elke week naar de weekmarkten in Berkel en Rodenrijs en Ridderkerk. “Ook daar sta ik al jaren. Vroeger reed ik met mijn vader rond met sinaasappelen, maar van lieverlee is er meer bijgekomen. Op de plekken waar je het meeste verkoopt blijf je hangen.”

Sterker

Goes is één van die plekken. Van Vliet vindt dat het ‘hartstikke goed’ gaat met de markt. “Vroeger waren er meer rijen, maar er is op een gegeven moment een nieuwe marktmeester gekomen die dat heeft veranderd. Nu hebben we er vier en dat werkt fantastisch. Er zijn geen lege plekken meer. Dan kom je veel sterker over.” Toen de coronacrisis losbarstte was het even stil op de markt, maar Van Vliet zag veel mensen al snel terugkeren. “En zelfs klanten die ik jaren niet had gezien kwamen opeens weer langs. Uiteindelijk heeft het goed uitgepakt.”

Missen

Hij ziet de markt ‘als een stuk van zijn leven’. “Ik zou het geen dag willen missen en hoop het nog lang te blijven doen.” Het is geen werk voor uitslapers, zegt Van Vliet, die in ‘s-Heer Arendskerke woont. “Op dinsdag sta ik om kwart over drie op. Om vijf uur bouw ik mijn kraam op en om zeven uur komen de eerste klanten. Ik heb mijn dochters Melanie en Sharon op het hart gedrukt iets anders te gaan, maar ze staan allebei in de kraam. Het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan.”

Meer uit Beveland

Schrijfsel burgemeester Dijksterhuis: Wielerfestijn in Borsele

HEINKENSZAND - De maandelijkse bijdrage voor de Bode van burgemeester Gerben Dijksterhuis van de gemeente Borsele gaat deze keer over de ZLM Tour.

6 uur geleden
Personen op de vlucht na ongeluk A58 Goes

GOES - Twee personen zijn gisteren aan het einde van de avond op de vlucht geslagen nadat zij betrokken waren geraakt bij een ongeluk op de A58 bij Goes.Ter hoogte van de Nansenbaan zouden op de rijbaan richting Bergen op Zoom rond 23.25 uur twee personenauto’s met elkaar in botsing zijn gekomen. De inzittenden van één van de voertuigen zouden via de snelweg zijn weggerend richting het crematorium aan de Goese zijde van de A58. Politieagenten zochten nog in de omgeving maar er werd niemand aangetroffen.Een bergingsbedrijf heeft de betrokken auto’s getakeld. Het ongeluk werd overigens gemeld als zijnde met letsel, maar voor zover bekend raakte er niemand gewond

14 uur geleden
Column Goes Gezien: 'Hier rust Frans Naerebout' (en hier ook?)

Onze Grote Kerk is dit jaar tot en met oktober elke middag (behalve zondag en maandag) geopend, dankzij vrijwilligers zoals Willy, die me ook nog hielp bij het maken van de foto. Die openstelling is geweldig, want het is een heerlijke plek om zomaar rond te dwalen en van alles te ontdekken. Zo stond ik ineens bij een sober graf: ‘Hier rust Frans Naerebout’, de Vlissingse loods (1748-1818), die tientallen schipbreukelingen redde. Op dit beschadigde graf aan de noordkant van de kerk is het koperen plaatje van zijn doodskist geschroefd: naam, overlijdensdatum en leeftijd. Meer niet. Een beroemd mensenredder onwaardig, zou je zeggen. Bevangen door die gedachte maakte ik het rondje door de kerk af en toen stuitte ik aan de zuidkant op de grafsteen die op de foto staat. Merkwaardig! Naerebout rust gewoon tweemaal in de Grote Kerk!

1 dag geleden
Kleindochter Leala opent keramiekatelier Ine Haring in Ambachtscentrum Goes

GOES - Leala heeft het keramiekatelier van haar oma Ine Haring geopend in het ambachtscentrum in Goes.

2 dagen geleden
Burgernet stopt in september met sms en spraakbericht

DEN HAAG - Burgernet zal binnenkort alleen nog via de app berichten versturen over zoekacties rond inbraken, berovingen, vermiste personen en andere zaken waarvoor de hulp van het publiek wordt gevraagd. De meldingen via sms en spraakberichten komen daarmee te vervallen.

2 dagen geleden
Adrz haalt geld op voor Spoedeisende Geneeskunde Onderzoeksfonds

GOES - Zaterdag 27 mei werd op ‘International Emergency Medicine day’ door een team van ziekenhuis Adrz voor de 7e keer de SGO-run gelopen. 

2 dagen geleden
Geslaagde Moederdagactie: Honderden gratis taartjes over de toonbank

GOES - Honderden moeders zijn afgelopen Moederdag verrast met een gratis taartje van hun lokale bakker, dankzij de Moederdagactie van de Bode. Alle Vrienden van de Bode mochten kosteloos een taartje ophalen!

3 dagen geleden