Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hier zijn ze van alle markten thuis: ‘Ik zou het geen dag willen missen’

Hier zijn ze van alle markten thuis: ‘Ik zou het geen dag willen missen’

GOES - In de Bevelandse Bode besteden we deze week aandacht aan de weekmarkt. Hoe is dit jaar geweest voor de marktondernemers? Bleven de klanten weg of vinden zij het juist fijn om boodschappen te doen in buitenlucht? Is de weekmarkt veranderd en hoe zien de marktkramers de toekomst? Wij spraken met een aantal ondernemers en de marktmeester in Goes.

Peter van Vliet van Vers van de Markt staat al 34 jaar op de markt. Hij is op dinsdag en zaterdag met zijn groenten en fruit in Goes te vinden.

Sinaasappelen

Daarnaast rijdt hij elke week naar de weekmarkten in Berkel en Rodenrijs en Ridderkerk. “Ook daar sta ik al jaren. Vroeger reed ik met mijn vader rond met sinaasappelen, maar van lieverlee is er meer bijgekomen. Op de plekken waar je het meeste verkoopt blijf je hangen.”

Sterker

Goes is één van die plekken. Van Vliet vindt dat het ‘hartstikke goed’ gaat met de markt. “Vroeger waren er meer rijen, maar er is op een gegeven moment een nieuwe marktmeester gekomen die dat heeft veranderd. Nu hebben we er vier en dat werkt fantastisch. Er zijn geen lege plekken meer. Dan kom je veel sterker over.” Toen de coronacrisis losbarstte was het even stil op de markt, maar Van Vliet zag veel mensen al snel terugkeren. “En zelfs klanten die ik jaren niet had gezien kwamen opeens weer langs. Uiteindelijk heeft het goed uitgepakt.”

Missen

Hij ziet de markt ‘als een stuk van zijn leven’. “Ik zou het geen dag willen missen en hoop het nog lang te blijven doen.” Het is geen werk voor uitslapers, zegt Van Vliet, die in ‘s-Heer Arendskerke woont. “Op dinsdag sta ik om kwart over drie op. Om vijf uur bouw ik mijn kraam op en om zeven uur komen de eerste klanten. Ik heb mijn dochters Melanie en Sharon op het hart gedrukt iets anders te gaan, maar ze staan allebei in de kraam. Het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan.”

Meer uit Beveland

Lezersfoto van de week komt uit Goese tuin

GOES - De rubriek 'Lezersfoto van de week' in de Bevelandse Bode wordt deze eer opgesierd door een foto van Corry Dijke uit Goes.

17 uur geleden
Aan de kekentafel bij Luna Heuvingh en Esther Beunis

Ze kenden elkaar al langer maar de liefde sloeg een jaar of tien geleden pas echt over achter de bar bij café Seventy-Seven in Middelburg. Toen gingen ze nog samen op boevenpad, nu zijn ze bezig met opstarten van Marie Bio Strandkot op het natuurstrand van Oostkapelle. Een strandtent waar uitsluitend met biologische en lokale producten gewerkt gaat worden. Van het land naar het strand, dat is het idee. Esther: 'Bij een cappuccino krijg je melk van de koeien van de boerderij achter de duinen.'

1 dag geleden
Motorrijder raakt gewond bij ongeval op de N665

HEINKENSZAND - Een motorrijder is vrijdagavond gewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de N665 ter hoogte van Heinkenszand. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

1 dag geleden
Weekendweer: zondag stevige (onweers)buien

REDACTIE - Zaterdag is er veel bewolking en valt vooral 's ochtends regen. Later op de dag wordt het regionaal droger en kan de zon nog even doorbreken. Het wordt 17 tot 21 graden. Zondag start juist droog met zon, later op de dag neemt de kans op onweersbuien toe. Met 20 tot 23 graden is het wat warmer.

1 dag geleden
Auto in sloot Westerscheldetunnelweg Borssele

BORSSELE - Bij de Westerscheldetunnelweg (N62) in Borssele is vrijdagmiddag een auto in een sloot terecht gekomen. Eén persoon is gewond geraakt. De hulpdiensten zijn ter plekke.De alarmcentrale stuurde onder meer enkele brandweerwagens op pad nadat rond 14.30 uur melding was gemaakt van een voertuig dat te water was geraakt tussen de Westerscheldetunnel en het tolplein bij Borssele. Ter plaatse bleek een auto in een sloot te liggen. De inzet van de opgeroepen brandweerduikers bleken niet nodig te zijn.De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) meldde rond 15.00 uur dat de bestuurder uit het voertuig was en dat de persoon aanspreekbaar was. Het slachtoffer wordt overgedragen aan de ambulancedienst. Voor zover bekend is de persoon niet ernstig gewond geraakt. Volgens de politie is het ongeluk veroorzaakt door aquaplaning.In verband met het ongeval is er tussen de Oostbuis (rijrichting Borssele) en het tolplein van de Westerscheldetunnel één rijstrook afgesloten. Een berger is opgeroepen om de auto te takelen.

2 dagen geleden
Jarig Ovezande klaar voor 42e editie van Klomppop

OVEZANDE - In jubilerend Ovezande - het dorp bestaat 700 jaar - begint vrijdag de 42e editie van Klomppop. Op sportterrein De Fazant klinkt tot en met zondag (26 mei) veel muziek, er is straattheater en er zijn voor jong en oud veel extra activiteiten.

2 dagen geleden
Bevelandse muziekverenigingen houden play-in voor leerling-muzikanten in Kapelle

KAPELLE - Om leerling-muzikanten extra te enthousiasmeren voor muziek bundelt een aantal muziekverenigingen in Noord- en Zuid-Beveland de krachten. Dat resulteert in een play-in op 15 juni in Kapelle. De derde editie inmiddels.

2 dagen geleden