Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hieltjes per 21 februari burgemeester van Duiven

Hieltjes per 21 februari burgemeester van Duiven

KAPELLE - Huub Hieltjes wordt op vrijdag 21 februari officieel benoemd tot burgemeester van de gemeente Duiven. Fons Naterop volgt Hieltjes op als waarnemend burgemeester van de gemeente Kapelle.

In december droeg de gemeenteraad van het Gelderse Duiven Hieltjes voor als eerste burger. De 54-jarige VVD'er bracht zijn tienerjaren door in deze regio en zijn familie woont er.  

Waarnemer

Het nieuws van Hieltjes' nieuwe functie kwam naar buiten net nadat was gebleken dat ook de tweede sollicitatieronde voor een kroonbenoemde burgemeester voor Kapelle geen geschikte kandidaat had opgeleverd. Inmiddels heeft de commissaris van de koning in Zeeland, Han Polman, besloten pas in januari 2021 te onderzoeken of de vacature in Kapelle wederom moet worden opgesteld. Tot die tijd neemt Fons Naterop waar. Deze 63-jarige CDA'er was tot eind vorig jaar waarnemend burgemeester van de gemeente Boxtel.

Meer uit Reimerswaal

Woning en twee loodsen drie maanden afgesloten wegens illegale activiteiten

WEMELDINGE - Locoburgemeester Jon Herselman van de gemeente Kapelle heeft maandag een woning en twee loodsen in Wemeldinge voor drie maanden gesloten. 'In de loodsen aan de Noordelijke Achterweg zijn overtredingen van de Opiumwet vastgesteld', laat de gemeente weten. 'Bij de woning werd illegaal stroom afgenomen voor een hennepkwekerij.' 

22 uur geleden
Puzzel er rijdend op los in en om Kapelle met Fruitteeltrit

KAPELLE - MAC "de Bevelanden" organiseert een leuke puzzelrit, zonder controles, door enkele kernen en het buitengebied van de mooie gemeente Kapelle. 

3 dagen geleden
Dijk bij Wemeldinge 'aangekleed' met toiletvoorziening en zonnebrandpaal en krijgt opgang voor mindervaliden

WEMELDINGE - Op de dijk bij Wemeldinge heeft de Kapelse wethouder Jon Herselman vrijdag de nieuwe zonnebrandpaal, met gratis zonnebrandcrème, in gebruik genomen. Ook is er een toiletvoorziening geplaatst.

4 dagen geleden
Jan-Willem de Coninck is eerste buurtwerker in Reimerswaal: 'Ik kom voor allerlei zaken bij mensen over de vloer'

KRUININGEN - Sinds begin maart heeft de gemeente Reimerswaal voor het eerst een buurtwerker. Jan-Willem de Coninck is met veel enthousiasme intussen al zo'n vier maanden bezig. Inmiddels is hij letterlijk en figuurlijk een stuk meer wegwijs geworden in Kruiningen en Yerseke, de dorpen waarvoor hij actief is.

4 dagen geleden
Lezersfoto van de week van een supercel

KAPELLE - Wat een prachtige foto van de supercel, de zware onweerswolk, vorige week dinsdag genomen bij de Spaartweg in Kapelle. Het is de 'Lezersfoto van de week' geworden in de Reimerswaalse & Kapelse Bode.

5 dagen geleden
Open dagen bij Kunst Kring Reimerswaal in Yerseke

YERSEKE - Tot half september staan op de zaterdagen van 11.00 tot 16.00 uur de deuren weer open bij de Galerie van de Kunst Kring Reimerswaal in Yerseke.

5 dagen geleden
Krabbendijke krijgt repaircafé

KRABBENDIJKE - Krabbendijke krijgt een repaircafe in dorpshuis de Meiboom.

1 week geleden