Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Het wordt genieten op de braderie van Flupland

Het wordt genieten op de braderie van Flupland

SINT PHILIPSLAND - De braderie van Sint Philipsland staat voor de deur! Zaterdag 15 juni vormt het hartje van Sint Philipsland het decor van dit succesvolle evenement. Zet dus voor komend weekend een dikke streep in je agenda, want met volop marktkramen, horeca, kermisattracties en vermaak wil je dit niet missen. Van de Voorstraat, Kerkring en de Schoolstraat tot aan de Wilhelminastraat in, je kunt niet om de braderie van Flupland heen.

Traditiegetrouw wordt altijd in de eerste weken van de juni het braderieseizoen op Tholen geopend met de braderie van Sint Philipsland. Deze braderie brengt elk jaar honderden mensen op de been. Veel winkeliers openen hun deuren en tientallen kramen vormen een bont lint door Sint Philipsland. Van sieraden tot snoep en van kleding tot hobby-artikelen, te veel om op te noemen.

Gevarieerd aanbod
"Met wederom zo'n honderd kramen en een gevarieerd aanbod biedt deze braderie voor ieder wat wils", aldus organisator Niek Jansen. Ook dit jaar zal de jeugdbrandweer van de partij zijn. Zij organiseren dit jaar in de Achterstraat nabij de kazerne een Spuitspel voor de jongere jeugd. En opgepast! Er zal water aan te pas komen.

Gezellige sfeer
Veel kraamhouders op de braderie zijn bekende gezichten, zoals ondernemers uit het dorp zelf. Zoals vanouds zorgen de leden van de Visclub voor oliebollen en is er gerookte paling van V.d Sterren. Nieuweling op de braderie is Esmee Reijngoudt. Zij heeft De Kleine Winst van Kees Neele overgenomen en de winkel voortgezet onder naam "De Sjap". De braderie in Sint Philipsland staat bekend om de gezellige sfeer en daar gaat de organisatie dit jaar ook weer voor.

Kinderbraderie
Langs het muurtje van de Kerkring vindt van 9.00 tot 13.00 uur weer de kinderbraderie plaats. Hier kunnen jongens en meisjes tot twaalf jaar hun spulletjes verkopen voor een zakcentje en een opgeruimde kamer. Het is wel de bedoeling dat deze jonge verkopers na afloop geen restanten achterlaten.

Parkeren
De braderie wordt vanaf 6.00 uur opgebouwd en is van 9.00 tot 18.00 uur te bezoeken. De organisatie verzoekt bewoners het parcours vanaf vrijdagavond autovrij te maken, inclusief de parkeerplaatsen bij de Brandweerkazerne. Ook het Havenplateau is weer beschikbaar als parkeergelegenheid, maar het parkeerterrein bij de voetbal is zeker een goed alternatief. "Als nu het weer een beetje mee wil spelen kunnen we rekenen op een goede aftrap van het braderieseizoen 2019", besluit hij.

Meer uit Tholen

'Bij ons op het Kamp' strijdt voor de Gouden Televizier-ring: 'Stem op ons!'

STEENBERGEN/THOLEN - Toon, Corrina, Tony, Pablo en Lolita Kouwen schitterden in het laatste seizoen van 'Bij ons op het Kamp'. In het programma werden de kijkers meegenomen in het leven van de familie die in een woonwagen woont op het Steenbergse kamp. Zo trots als ze waren op hun deelname, zijn ze nu even trots dat ze kans maken op een nominatie voor de Gouden Televizier-Ring. 

8 uur geleden
Overleden vrouw Sint-Annaland is niet door misdrijf om het leven gekomen

SINT-ANNALAND - De overleden vrouw die vorige week werd gevonden in Sint-Annaland is niet door een misdrijf om het leven gekomen.

11 uur geleden
SGP, CU en VVD continueren samenwerking binnen Thoolse coalitie

THOLEN - De fracties van de SGP, CU en VVD zetten hun samenwerking binnen de Thoolse coalitie voort. De VVD-fractie draagt Hilde Moerland voor als nieuwe wethouder. Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 14 maart aanstaande wordt zij geïnstalleerd.  

16 uur geleden
Op 27 februari 2024 is alle duurzame energie in Zeeland 'op'

THOLEN - Op dinsdag 27 februari hebben Zeeuwen alle duurzame energie verbruikt die in de provincie Zeeland is geproduceerd. Dat is tenminste als we alle energie die dit jaar opgewerkt in één keer zouden gebruiken. Deze dag wordt beschouwd als de Zeeuwse Green Energy Day.

1 dag geleden
Tholen organiseert in maart een energiemarkt op het gemeentehuis

THOLEN - De gemeente Tholen organiseert op donderdag 7 maart een energiemarkt in het gemeentehuis. De markt is toegankelijk van 18.00 tot 20.00 uur. Tijdens deze markt kunnen geïnteresseerden vrij inlopen om vragen te stellen en informatie te krijgen over verduurzaming en energiebesparing.

1 dag geleden
Zo voorkom je dat de vlam in de pan slaat: 'Kook met liefde'

THOLEN - Het overkwam onlangs een paar inwoners van Tholen: De vlam sloeg in de pan. Ze slaagden er zelf in het vuur te blussen met een blusdeken. Ronald van Leeuwen, medewerker Brandveilig Leven bij Veiligheidsregio Zeeland, vertelt wat je wel en niet moet doen als de vlam in de pan slaat.

2 dagen geleden
Accelerando kijkt uit naar 9e editie van Kidz in Concert

SINT-ANNALAND - De Stallandse muziekvereniging en basisschool De Casembroot organiseren op zaterdag 9 maart de uitvoering Kidz in Concert. Het concert vindt plaats in de sportzaal van De Wellevaete.

2 dagen geleden