Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Het werk moet mooi afwerkt en perfect de deur uitgaan

Het werk moet mooi afwerkt en perfect de deur uitgaan

SINT-MAARTENSDIJK - Jolanda van Dijke Meubelstoffeerbedrijf bestaat dit jaar 25 jaar. Ze heeft het bij geboorte in de vingers meegekregen van haar opa, vader en moeder om meubilair, op maat gemaakte boot- en caravankussens en matrassen strak en passend af te leveren. Vooraf wordt alles besproken met een klant. Geen verrassingen achteraf.

"Het is best interessant om erover na te denken om meubilair of kussens te laten maken, want de kwaliteit van vroeger is er nauwelijks nog", vertelt Jolanda van Dijke, eigenaresse van haar gelijknamige meubelstoffeerbedrijf. Samen met haar man Peter de Visser runt ze het stoffeerdersbedrijf dat een begrip is op veel plaatsen. Het zijn niet alleen boot- of caravankussens die ze maakt. "Nee, hoor", zegt ze. "Een bankstel of ander meubilair zoals een stoel wordt ook gemaakt. We maken alles op maat. Tevoren wordt een plan gemaakt en afgesproken met de klant welke stof er gebruikt gaat worden. Het moet mooi afgewerkt en perfect de deur uitgaan. Ze moeten er een tijd mee kunnen doen."

Erfstuk

Het arbeidsintensieve werk kent ook opdrachten met een emotionele waarde. Jolanda van Dijke: "Dan gaat het om bijvoorbeeld een erfstuk. Dat is heel belangrijk voor de familie. Het is dan erg leuk om van een oude stoel iets moois te maken. Het hout doen we niet aan zo'n stoel, maar wel het binnenwerk zoals de veren en de vulling tot aan het opnieuw stofferen van de stoel." Als er een bank, stoel of ander meubilair binnenkomt, is het niet altijd zichtbaar wat er vervangen moet worden.

Mallen

"Als je het soms openmaakt, kom je andere dingen tegen. Dan zijn er meer banden gebroken of moeten er meer veren worden vervangen. En soms zitten er weleens twee lagen stof op elkaar. Maar het wordt altijd opgelost. We maken vooraf een prijs met de klant en er zijn geen meerkosten nadien. Het is niet de normale gang van zaken om achteraf met extra kosten te komen." Dat het meer inhoudt dan alleen een stofje over een bestaand kussen te trekken, blijkt uit de mallen die speciaal worden gemaakt. Van Dijke: "Matrassen en kussen voor in een boot, caravan of camper gaan op maat. Mijn man Peter maakt de mallen van papier om exact het juiste formaat te bepalen. Het is voor ons belangrijk dat de klant het vertrouwen heeft dat het goed gemaakt wordt. Het gaat de deur uit zoals ik het zelf zou willen ontvangen."

Achtergrond

Jolanda van Dijke heeft voor haar meubelstoffeerbedrijf meerdere opleidingen gevolgd met een vakdiploma stoffeerder. "Maar het is niet vanzelfsprekend", laat ze weten. "Je moet het wel willen doen en het moet in je zitten." Op locatie worden klanten bezocht om het materiaal te bekijken. "Ik vind elke opdracht leuk en zie mensen na 10 jaar nog terugkomen. Dat is een goed teken." [l]

Meer uit Tholen

Thoolse verenigingen ontvangen cheque voor inclusieve speeltuinen

THOLEN - Wethouder Corniel van Leeuwen heeft deze week aan vier speeltuinverenigingen op Tholen een cheque overhandigd. Elke vereniging ontvangt een bedrag van 25.000 euro. Hiermee kunnen ze hun speeltuinen 'inclusief' maken, zodat alle kinderen kunnen genieten van het spelen.

17 uur geleden
Ruim 6 miljoen euro voor Zeeuwse innovaties: 'Er liggen grote uitdagingen'

THOLEN - Zeeuwse bedrijven en organisaties kunnen dit jaar een subsidie aanvragen voor een innovatief project. Er is een subsidiepot van ruim 6 miljoen euro uit het programma OPZuid. Deze subsidie is bedoeld voor projecten die innovatieve oplossingen bieden op het gebied van energie, klimaat, landbouw, grondstoffen en voeding/gezondheid. De eerste subsidieronde loopt tot medio april.

21 uur geleden
Werkzaamheden landbouwweg Poortvliet worden maandag hervat

POORTVLIET - De werkzaamheden aan de landbouwweg bij Poortvliet (N286) worden vanaf maandag 26 februari hervat. Deze weg wordt aangelegd om het landbouwverkeer te scheiden van het overige verkeer. Hierdoor hoeven de landbouwvoertuigen niet meer door het dorp te rijden.

1 dag geleden
Traumahelikopter geland in Poortvliet vanwege noodsituatie

POORTVLIET - Donderdagmorgen 22 februari om 11.05 uur is een medische noodsituatie ontstaan aan de Stoofstraat in Poortvliet.Voor de noodsituatie kwamen drie ambulances en een traumateam naar de locatie. De traumahelikopter landde hiervoor naast de ambulancepost van Poortvliet.Het is onduidelijk wat de toedracht van de noodsituatie was en hoe het met het slachtoffer gaat.

1 dag geleden
Code geel vanwege storm Louis: Vanavond zeer zware windstoten

ZEELAND - Het KNMI heeft code geel afgekondigd voor vanavond vanwege de kans op zeer zware windstoten. Storm Louis bereikt dan ons land. "In het binnenland is tijdens stevige buien kans op windstoten van 90-100 km/uur. Later in de avond en komende nacht neemt de wind in kracht af", laat meteoroloog Matthijs van der Linden van Weeronline weten.

2 dagen geleden
Steekpartij in Sint-Annaland, politie doet onderzoek

SINT-ANNALAND - In de nacht van woensdag op donderdag heeft er een steekpartij plaatsgevonden in Sint-Annaland. Hierbij raakte een man licht gewond. Een vrouw zou hem gestoken en er daarna vandoor zijn gegaan. 

2 dagen geleden
Thoolse perenboomgaard wordt tijdelijk een groene ontmoetingsplek

THOLEN - De perenboomgaard aan de Luchtenburgseweg wordt omgetoverd tot een groene ontmoetingsplek. Met steun van het Stimuleringsfonds Samenleven stelt de gemeente 20.000 euro beschikbaar aan Natuurvereniging Tholen voor dit plan. De scholen en buurtbewoners worden bij het project betrokken.

2 dagen geleden