Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Het Vlot krijgt boom voor nieuw Ravesteynplein

Het Vlot krijgt boom voor nieuw Ravesteynplein

VLISSINGEN - De bouw van de nieuwe woningen op het Ravesteynplein in Vlissingen begint donderdag. Om dit te vieren heeft groep 7/8 van basisschool het Vlot van l’Escaut Woonservice een boompje gekregen om te planten en verzorgen op het vernieuwde plein. 

“Wij als buren gaan zorgen voor de boom, zodat het groen wordt tussen de nieuwe huizen”, vertellen de juffen Simone en Nicole van groep 7/8. Het groene cadeau was een mooie gelegenheid om in de klas over duurzaamheid te praten. “Wij zetten etensresten in de koelkast om ze aan het einde van de week op te eten, want weggooien is zonde”, vertelt Ryan. 

Vlees

Sjai kent het nut van de groene vuilnisbak. “Daarin kun je bijvoorbeeld planten gooien. Recyclen is goed voor het milieu.” Zelfs de term ‘organische resten’ valt en de kinderen weten nog wat dat betekent ook. “Thuis geven we ook resten aan de kippen en konijnen, dus zij zijn onze groene bak”, lacht Ryan.

Manar gooit in de groep dat plastic tassen hergebruiken duurzaam is. En als je een katoenen tasje of rugzak gebruikt, heb je nog meer plastic nodig. “Wij eten thuis minder vlees”, vertelt Maroua. “Bijvoorbeeld als we loempia’s maken, doen we dat nu soms zonder vlees.” 

Tips

De ouders van Cyrus pakken het groots aan. “Wij verhuizen naar een duurzamer huis.” Hij kent de verschillende energielabels en weet dat ‘F’ slecht is en ‘A plus’ goed. Een huis wordt duurzamer als het zonnepanelen heeft, noemt Cyrus een voorbeeld. “Door goede isolatie komt er geen wind naar binnen. Ons huis heeft nu label F en straks A of B, of misschien wel A plus.” Als tip voor de bouwers van de nieuwe huizen op het Ravesteynplein noemen de kinderen ook zonnepanelen voor de daken. “Er zijn lantaarnpalen met accu’s, zodat ze overdag kunnen opladen en ‘s avonds automatisch aan gaan. En zorg voor extra prullenbakken, zodat mensen geen afval op straat gooien.”

Meer uit Vlissingen

Ruim 380 kilo cocaïne onderschept in Vlissingse haven

VLISSINGEN - In de haven van Vlissingen werd afgelopen zaterdagmiddag, 30 september, een grote drugsvangst gedaan. Er werd maar liefst 380 kilo cocaïne in beslag genomen, verdeeld over twee verschillende locaties: aan boeien op zee en in een loods op het havengebied.

2 uur geleden
Gewonde motorongeluk A58 Vlissingen is 31-jarige man uit Zwartewaal

VLISSINGEN – De motorrijder die gisterenavond ernstig gewond raakte bij een ongeval op de A58 bij Oost-Souburg is een 31-jarige man uit Zwartewaal.

3 uur geleden
Zeeuwse winnaars Kunstbende naar landelijke finale

Op zaterdag 30 september 2023 vindt het Kunstbende Young Creators Festival (de landelijke finale van Kunstbende) plaats in de Kromhouthal in Amsterdam. Ruim 150 jonge makers van 13 t/m 19 jaar strijden om een prachtig talentontwikkelingstraject en een plek op een mainstage.

3 dagen geleden
Dierenasiel Walcheren viert 12,5 jarig bestaan met open dag

VLISSINGEN - Het Dierenasiel Walcheren bestaat 12,5 jaar en viert dat met een open dag op 4 oktober, dierendag. Momenteel wonen er in het dierenasiel zo’n veertig katten en acht honden. “Maar acht honden valt heel erg mee,” weet beroepskracht Simone van Randwijk. “Meestal zijn dat er meer.”

3 dagen geleden
Gemeente neemt proef met doneerringen

VLISSINGEN - De gemeente begint met een proef om doneerringen te plaatsen in de binnenstad. De eerste doneerringen worden al geplaatst. In de doneerringen kunnen lege blikjes en flesjes worden geplaatst die door anderen kunnen worden meegenomen om in te leveren voor het statiegeld. De doneerringen komen er op initiatief van de fracties van SGP, SP en GroenLinks, die daar in juli een motie over hebben ingediend.

3 dagen geleden
Southern rock van Black Bottle Riot in de Piek

VLISSINGEN -  Zaterdag 30 september klinkt er weer eens southern rock in concertzaal de Piek in Vlissingen. HetNijmeegse viertal Black Bottle Riot speelt vurige rootsrock in de traditie van The AllmanBrothers Band, Tom Petty & the Heartbreakers en zelfs een scheutje Thin Lizzy.

3 dagen geleden
Politie onderzoekt overlijden in woning Oost-Souburg

OOST-SOUBURG - In een woning in Oost-Souburg is woensdagmiddag een stoffelijk overschot gevonden in een rijtjeshuis. De politie heeft de zaak in onderzoek.

4 dagen geleden