Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Het Nationale Ballet danst Oscar Wilde's Dorian Gray

Het Nationale Ballet danst Oscar Wilde's Dorian Gray

AMSTERDAM (ANP) - Het Nationale Ballet maakt dit najaar een eigen voorstelling naar het wereldberoemde boek uit 1890 The Picture of Dorian Gray, geschreven door Oscar Wilde. Choreografen Ernst Meisner en Marco Gerris en componist Joey Roukens ontwikkelen de avondvullende productie over de Engelse jongeman Dorian Gray en zijn portret, dat hem erg aan het schrikken maakt als hij beseft dat het schilderij jong zal blijven terwijl hij zelf ouder wordt.

"De roman lijkt in deze tijd van selfies en de alom heersende zucht naar een rimpelloos en genotvol leven weer zeer actueel. In de versie van Gerris en Meisner is Dorian een jong en succesvol model, dat op zoek is naar zijn eigen identiteit, zijn onschuld en uiteindelijk zichzelf verliest ", aldus Het Nationale Ballet. "Ballet en hiphop komen opnieuw samen in deze productie van Het Nationale Ballet, de Junior Company en ISH Dance Collective."

De productie is een van de zeven wereldpremières in het komende seizoen van het balletgezelschap. Dat gaat ook aandacht besteden aan Igor Stravinsky, de voor de dans belangrijke componist, met name door de muziek voor het balletgezelschap Les Ballets Russes en voor choreograaf George Balanchine. In 2021 is het vijftig jaar geleden dat Stravinsky stierf.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

RTL 4 schrapt voorlopig Eigen Huis & Tuin

HILVERSUM (ANP) - RTL 4 gaat vanaf september bezuinigen op programma's in de vooravond in het weekend. Dat betekent dat de dure productie Eigen Huis & Tuin voorlopig verdwijnt van de buis en dat het dagelijkse actualiteitenprogramma Editie NL wordt doorgetrokken naar het weekend, maakte RTL donderdag bekend.

25 minuten geleden
Minister werkt aan extra steunpakket voor musea

DEN HAAG (ANP) - Minister Ingrid van Engelshoven (Cultuur) werkt aan extra maatregelen voor noodlijdende musea. Voorkomen moet worden dat er musea omvallen door de coronacrisis, vindt ze.

2 uur geleden
Aangepast 10-jarig jubileum voor The Passion

HILVERSUM (ANP) - Kijkers kunnen op Witte Donderdag voor de tiende keer genieten van het jaarlijkse paasevenement The Passion. Door het coronavirus ziet het jubileum er wel anders uit dan normaal. Niet zoals gepland met live-optredens in het bijzijn van tienduizenden mensen in Roermond, maar een livevertelling vanuit een andere locatie met scènes en liedjes uit de afgelopen negen edities.

7 uur geleden
U2 schenkt 10 miljoen euro om coronavirus te bestrijden

DUBLIN (ANP) - De bandleden van U2 hebben 10 miljoen euro gedoneerd voor beschermend materiaal voor zorgmedewerkers in Ierland. Dat heeft een woordvoerder van de rockgroep uit Dublin bevestigd tegenover het Duitse persbureau DPA.

7 uur geleden
Wereldwijd 50 miljoen abonnees voor Disney+

BURBANK (ANP) - De streamingservice die Disney afgelopen najaar lanceerde, heeft nu 50 miljoen abonnees. Dat heeft de entertainmentgigant woensdag bekendgemaakt.

9 uur geleden
'Een vijfde van de musea volgende maand in de problemen'

AMSTERDAM (ANP) - Een vijfde van de Nederlandse musea komt in mei in de financiële problemen als er geen verdere steunmaatregelen voor die sector worden genomen, stelt de Museumvereniging naar aanleiding van een ledenenquête. Een op de vier zou voor het eind van het jaar zelfs failliet kunnen gaan. De Museumvereniging vraagt overheden om kwijtschelding van een half jaar huur en een overbruggingsfonds van 55 miljoen euro. Ook wil de vereniging een verruiming van de Geefwet zodat mensen makkelijker geld aan musea kunnen doneren.

12 uur geleden
'In coronatijd meer behoefte aan humor en films op tv'

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse televisiekijker heeft tijdens de coronacrisis meer behoefte aan humor en cabaret op tv. Ook mag het filmaanbod worden uitgebreid. Dat blijkt uit onderzoek, gedaan in opdracht van de NPO.

17 uur geleden