Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Het meest hou ik van de ruimte hier. Het mooie wonen’

‘Het meest hou ik van de ruimte hier. Het mooie wonen’

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

Ad Theune (62). Getrouwd, 3 kinderen. Geboren in Vlissingen. Kapitein op de Westerschelde Ferry. Begon 41 jaar geleden als matroos op de PSD-boten. Vaart sindsdien heen en weer.

“Ze vragen wel eens: raak je het niet beu? Nee, het is juist een uitdaging. Een van de drukste vaarwegen ter wereld. Het is elke keer weer een puzzel hoe we de oversteek gaan maken.”

“De veiligheid en apparatuur zijn natuurlijk sterk verbeterd. Bij de PSD was het nog echt varen. Zeker de prinsessenboten. Stampen en slingeren. Nu is het meer een varend salonnetje.”

“De Olau Line kwam altijd om 18.25 uur binnen bij de Songaboei. En dan vanuit Breskens mooi aansluiten op het schroefwater. Achter die grote kont aan naar Vlissingen. Een belevenis.” 

“Ik ben opgegroeid in de Bloemenbuurt. Het ouderwetse gezinsleven. Tussen de middag via de brandgangen naar huis om warm te eten. Dat je overal het vlees en de aardappelen rook.” 

“Ik kijk vaak naar oude foto’s van Vlissingen. En als ik dan door een of andere straat rijd, stel ik me voor dat sommige dingen er nog staan. Ben wel een geschiedenismannetje zeg maar.”

“Het meest hou ik van de ruimte hier. Het mooie wonen. Dat je na een vakantie denkt: we hoeven eigenlijk helemaal niet weg hier. Je pakt de fiets en overal om je heen heb je de vrijheid.

Meer uit Vlissingen

Vlissinger Jean-Louis Pisuisse wordt geëerd in Schevenings Kurhaus

SCHEVENINGEN - De in Vlissingen geboren cabaretier en zanger wordt vanaf morgen geëerd in het Kurhaus in Scheveningen waar hij vaak optrad. Er wordt een meer dan levensgroot verloren gewaand schilderij van Pissuise door schilder Han van Meegeren onthuld. Pisuisse, vooral bekend van het lied 'Mensch, durf te leven', werd in 1927 doodgeschoten op het Rembrandtplein in Amsterdam als gevolg van een noodlottig liefdesdrama.

2 uur geleden
Hardloper gereanimeerd in duingebied Vlissingen

VLISSINGEN – Meerdere hulpdiensten zijn maandagmorgen ingezet voor een noodsituatie in de duinen van Vlissingen. De Rotterdamse traumahelikopter werd ingezet.

4 uur geleden
VTV-meiden scoren bij voorwedstrijd

VLISSINGEN - Bij de eerste voorwedstrijd halen VTV-turnsters podiumplaatsen als groep en individueel. Zaterdag 9 december deden een aantal turnsters van de Vlissingse Turn Vereniging mee aan één van de voorwedstrijden, die in dit geval in Breda werd gehouden. 

5 uur geleden
Betrokkene ongeval Ritthem aangehouden na positieve speekseltest

RITTHEM – Eén van de betrokkenen van het ongeval bij Ritthem vanmorgen is aangehouden voor het mogelijk rijden onder invloed van drugs.

9 uur geleden
Schade bij ongeval Europaweg Noord in Ritthem

RITTHEM – Bij een botsing op de Europaweg Noord in Ritthem zijn twee personenauto's beschadigd geraakt. Niemand hoefde mee naar het ziekenhuis.

10 uur geleden
Bedrijventerrein Vrijburg krijgt glasvezel

VLISSINGEN - Bedrijventerrein Vrijburg krijgt een glasvezelnetwerk. In totaal wordt 3 kilometer gegraven en wordt ruim 18 kilometer aan glasvezel uitgerold om bedrijven te voorzien van een aansluiting. Dit meldt Glaspoort, een samenwerking van KPN en pensioenfonds ABP.

1 dag geleden
Molukse graven krijgen beschermde status

VLISSINGEN - De graven van Molukse KNIL-militairen op de begraafplaatsen in Oost-Souburg en Vlissingen krijgen een beschermde status. De gemeente Vlissingen neemt daarmee ook de grafrechten over.

2 dagen geleden