Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Het Loze Vissertje gaat voor topzomer

Het Loze Vissertje gaat voor topzomer

HET SAS - De bootvrienden Philippe, Stien en Peter vinden het een verademing dat ze weer op het terras kunnen zitten met een hapje en een drankje. “Om op deze manier contact te maken met anderen, dat hebben we echt gemist”, vertellen ze buiten aan een tafeltje bij café restaurant Het Loze Vissertje in Het Sas.

De Belgische vrienden komen al ruim twintig jaar bij Het Loze Vissertje, vertellen ze. “Ik voel me hier thuis”, zegt Stien. “Dit is de mooiste haven van heel Zeeland.” Ze hebben in al die jaren al meerdere eigenaren meegemaakt bij het café. “Het is leuk dat die twee nieuwe gasten heel gedreven zijn om er iets van te maken”, vinden Stien en Philippe. “De medewerkers hier zijn heel gastvrij en dat heb ik ook gemist aan het terras”, zegt Peter.

Oliebollen

Die twee nieuwe eigenaren van Het Loze Vissertje zijn Djesse de Bruijn en Rik Dekker. “Op 11 september gingen we open en op 14 oktober moesten we dicht door de lockdown”, vertelt Rik. “Dat was ongelooflijk zuur, want het liep fantastisch.” Dat ze als nieuwe horecaeigenaren niet in aanmerking kwamen voor steunregelingen vanuit de rijksoverheid, maakt het extra moeilijk om het hoofd boven water te houden, vertelt Rik. “De afgelopen maanden werkten we in de bouw om geld te verdienen.

Tussendoor klusten we hier en in het weekeinde waren we open voor take away. Met oudjaar hebben we oliebollen verkocht. Dat was heel leuk, want we hebben ontzettend veel verkocht, ook doordat mensen ons wilden steunen. Daardoor konden we weer een maandje vooruit.” Met de eigenaar van hun horecapand hebben ze het volgens Rik ook getroffen. “Hij is heel coulant en we hebben gelukkig een goede regeling kunnen treffen voor de huur in deze coronatijd.” 

Uitvalsbasis

De mannen zijn blij dat het terras nu eindelijk weer open mag. “Omdat we vorig jaar al zo snel dicht moesten, voelt het voor ons als team een beetje als een tweede opening. Woensdag kwam er om 12.00 uur meteen volk over de vloer. Hopelijk kunnen de maatregelen snel verder worden verruimd, dan gaan we voor een mooie zomer. We willen bijvoorbeeld graag meer met entertainment gaan doen, om jonge mensen te trekken en om hier op de zondagmiddag weer de uitvalsbasis voor Goes van te maken.”

Meer uit Beveland

Zeeuws Weerzien nr 18: en toen werd het stil

MIDDELBURG - Het is precies vijftig jaar geleden dat wij de gevolgen van de oliecrisis ervaarden. Premier Joop den Uyl zei het op 1 december 1973 met zijn somberste stem: de auto moet op zondag blijven staan. Zelfs de benzine ging op de bon. Herinneringskrant Zeeuws Weerzien neemt u mee terug naar die tijd, waarin je zomaar kon rolschaatsen op een lege snelweg.

3 uur geleden
MAEX Zeeland Impuls: €30.000,- beschikbaar voor initiatieven die bijdragen aan welzijn, verbinding of leefbaarheid in Zeeland

Van 3 oktober tot en met 10 oktober stelt MAEX, samen met Stichting Univé Buurtfonds, €30.000,- beschikbaar. Initiatieven kunnen een aanvraag doen voor een bijdrage tot maximaal € 2.500 om hun organisatie te versterken en te professionaliseren. Dit is een onderdeel dat vaak moeilijk te financieren is.  

3 uur geleden
Provincie vraagt Zeeuwen naar voorwaarden en kansen kernenergie

GOES - Inwoners van de provincie Zeeland kunnen tot en met 27 oktober reageren op ‘Kernenergie: hoe blijft Zeeland in balans?’ ‘De aanleiding voor deze raadpleging is het plan van de regering om de kerncentrale in Borssele langer open te houden en er twee bij te bouwen’, laat de provincie Zeeland weten. De reacties gebruikt de provincie bij het samenstellen van een pakket voorwaarden en kansen. 

8 uur geleden
Sociale Verzekeringsbank (SVB) straks te bezoeken in stadskantoor Goes

GOES - De Sociale Verzekeringsbank (SVB) opent op dinsdag 31 oktober een fysiek loket in het stadskantoor van de gemeente Goes. Hier kunnen Zeeuwen straks iedere dinsdag zonder afspraak terecht.

9 uur geleden
Kinderstraat geopend op Spoedeisende Hulp ziekenhuis Goes

GOES – Kinderburgemeester Joud al Shatti opende zaterdag samen met kinderwethouders Renee Schouwenaar en Nova van Twigt de kinderstraat op de Spoedeisende Hulp (SEH) van ziekenhuis Adrz in Goes. Het ziekenhuis wil met de kinderstraat de SEH kindvriendelijker maken. Het idee hierachter is dat de kinderen rustiger worden van de kindgerichte omgeving en daardoor makkelijker de behandeling kunnen ondergaan.

10 uur geleden
Motorrijder gewond bij eenzijdig ongeval aan de van der Spiegelstraat in Goes

GOES- Bij een eenzijdig ongeval aan de van der Spiegelstraat in Goes is zondagmiddag een motorrijder gewond geraakt. De motorrijder is met behulp van een wervelplank naar de ambulance gebracht en vervolgens naar het ziekenhuis vervoerd. De motor liep flinke schade op bij het ongeval.

1 dag geleden
Twee motorrijders met elkaar in botsing op de Europaweg-Oost in Nieuwdorp

NIEUWDORP- Bij een ongeval op de Europaweg-Oost in Nieuwdorp zijn twee motorrijders gewond geraakt toen zij met elkaar in botsing kwamen. Meerdere hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse. Beide motorrijders zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. De oorzaak van het ongeval is nog onbekend. 

1 dag geleden