Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Het liefste maakt Lizette Brandt driedimensionale taarten

Het liefste maakt Lizette Brandt driedimensionale taarten

GOES - Door het taarten bakken voor haar kinderen raakte Lizette Brandt uit Goes besmet met het ‘bakvirus’. Ze maakte van haar hobby haar werk en drie jaar geleden startte ze haar bedrijf ‘Droomtaart by Lizette’. Inmiddels heeft Lizette al heel wat feesttaarten, bruidstaarten, cupcakes en macarons gemaakt.Lizette heeft zichzelf veel aangeleerd. “Alleen voor het maken van bloemen van suiker heb ik een cursus gevolgd, wat dat is een vrij specifieke techniek. Iedere taart is weer ontzettend leuk om te maken, want ze zijn steeds anders.” Lizette krijgt veel aanvragen voor kindertaarten en cupcakes, waarschijnlijk door corona. “Door cupcakes langs de deuren te brengen, kun je toch een beetje feest vieren voor een verjaardag.”3d

Taarten bakken is haar passie. “Mijn kinderen zijn mijn grootste fans en zitten er ook vaak bij als ik de taarten aan het maken ben.” Het liefst maakt Lizette 3d-taarten. “Alles is handgemaakt, ook de poppetjes. Ik vind het altijd een uitdaging om die zo goed mogelijk na te maken van een foto.” Lizettes taarten zijn herkenbaar aan de vele versieringen en kleuren. “Ik hou van drukke taarten. Overal moet iets te zien zijn, maar het moet wel een geheel vormen. Ik ben een pietje-precies en alles moet kloppen. Met één poppetje kan ik anderhalf uur bezig zijn. Ik wil zo veel mogelijk mensen blij maken met mijn taarten.”

BIJDRAGE JESSICA ROVERS

Meer uit Beveland

Column Goes Gezien: 'Hier rust Frans Naerebout' (en hier ook?)

Onze Grote Kerk is dit jaar tot en met oktober elke middag (behalve zondag en maandag) geopend, dankzij vrijwilligers zoals Willy, die me ook nog hielp bij het maken van de foto. Die openstelling is geweldig, want het is een heerlijke plek om zomaar rond te dwalen en van alles te ontdekken. Zo stond ik ineens bij een sober graf: ‘Hier rust Frans Naerebout’, de Vlissingse loods (1748-1818), die tientallen schipbreukelingen redde. Op dit beschadigde graf aan de noordkant van de kerk is het koperen plaatje van zijn doodskist geschroefd: naam, overlijdensdatum en leeftijd. Meer niet. Een beroemd mensenredder onwaardig, zou je zeggen. Bevangen door die gedachte maakte ik het rondje door de kerk af en toen stuitte ik aan de zuidkant op de grafsteen die op de foto staat. Merkwaardig! Naerebout rust gewoon tweemaal in de Grote Kerk!

8 uur geleden
Kleindochter Leala opent keramiekatelier Ine Haring in Ambachtscentrum Goes

GOES - Leala heeft het keramiekatelier van haar oma Ine Haring geopend in het ambachtscentrum in Goes.

1 dag geleden
Burgernet stopt in september met sms en spraakbericht

DEN HAAG - Burgernet zal binnenkort alleen nog via de app berichten versturen over zoekacties rond inbraken, berovingen, vermiste personen en andere zaken waarvoor de hulp van het publiek wordt gevraagd. De meldingen via sms en spraakberichten komen daarmee te vervallen.

1 dag geleden
Adrz haalt geld op voor Spoedeisende Geneeskunde Onderzoeksfonds

GOES - Zaterdag 27 mei werd op ‘International Emergency Medicine day’ door een team van ziekenhuis Adrz voor de 7e keer de SGO-run gelopen. 

1 dag geleden
Geslaagde Moederdagactie: Honderden gratis taartjes over de toonbank

GOES - Honderden moeders zijn afgelopen Moederdag verrast met een gratis taartje van hun lokale bakker, dankzij de Moederdagactie van de Bode. Alle Vrienden van de Bode mochten kosteloos een taartje ophalen!

2 dagen geleden
Man (34) vernielt ruit en steelt bestelbus in Goes

GOES - Een 34-jarige man uit Bergen op Zoom is gisteren na een achtervolging aangehouden in Steenbergen. De man zou in Goes een ruit hebben vernield en een bestelbus hebben gestolen. 

2 dagen geleden
Grote brand Oudelande aangestoken; bewoner (51) aangehouden

OUDELANDE - Voor de brand die donderdagmorgen vroeg een schuur met tientallen caravans verwoestte in Oudelande gaat de politie uit van brandstichting. De 51-jarige bewoner van het naastgelegen huis, dat ook beschadigde raakte, is aagehouden. Hij zit vast voor verhoor.

2 dagen geleden