Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Het is officieel: Renovatie voor zwembad Haestinge

Het is officieel: Renovatie voor zwembad Haestinge

SINT-MAARTENSDIJK - De gemeenteraad van Tholen heeft donderdagavond ingestemd met het plan om zwembad Haestinge te renoveren voor een bedrag van ruim 1,5 miljoen euro. Na het zwemseizoen 2020 gaat het zwembad op de schop en wordt het weer helemaal gerenoveerd, zodat het weer jaren mee kan. Daarmee komt een einde aan een langslepende kwestie met vooral veel onzekerheid over het behoud van het zwembad.

Als in 2016 heeft de gemeenteraad van Tholen zich uitgesproken over de toekomst van de twee zwembaden in de gemeente. Zwembad de Spetter in Tholen zou gerenoveerd worden en Zwembad Haestinge in Sint-Maartensdijk zou opengehouden worden in afwachting van een nieuw binnenbad van 250 vierkante meter en een buitenbad van 200 vierkante meter. Een ontwikkelaar zou de bouw van het nieuw overdekte zwembad op zich nemen, maar uiteindelijk liepen die onderhandelingen stuk. 

Renovatie

In oktober 2016 werd door de gemeenteraad al besloten dat wanneer er géén nieuw zwembad zou komen, zwembad Haestinge alsnog gerenoveerd zou moeten worden. De gemeente Tholen ging dan ook aan de slag met dat scenario, maar hield de optie voor het sluiten van het zwembad ook nog open. "Het geld wat dan vrijkomt kan eventueel gebruikt worden om vervoer te organiseren naar zwembad De Spetter in Tholen", gaf het college als suggestie. "Ook blijft de mogelijkheid bestaan om die gelden te benutten voor het opwaarderen van zwembad De Spetter."

Kosten

Maar, daar wilde bijna de voltallige gemeenteraad donderdagavond niets van weten. Er werd ingestemd met het plan om het zwembad gewoon te renoveren. Kosten: ruim 1,5 miljoen euro. "Gezien de huidige markt en het feit dat de complete technische installatie van het huidige zwembad verplaatst moet worden, verwachten we voor de renovatie van zwembad Haestinge een bedrag van circa 1.500.000 euro kwijt te zijn plus een bedrag van 140.000 euro voor de sloop van de oude Haestinge." Na de renovatie gaan ook de exploitatielasten omhoog van 55.000 naar 150.000 euro per jaar.

Meer uit Tholen

Overleden vrouw Sint-Annaland is niet door misdrijf om het leven gekomen

SINT-ANNALAND - De overleden vrouw die vorige week werd gevonden in Sint-Annaland is niet door een misdrijf om het leven gekomen.

1 uur geleden
SGP, CU en VVD continueren samenwerking binnen Thoolse coalitie

THOLEN - De fracties van de SGP, CU en VVD zetten hun samenwerking binnen de Thoolse coalitie voort. De VVD-fractie draagt Hilde Moerland voor als nieuwe wethouder. Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 14 maart aanstaande wordt zij geïnstalleerd.  

7 uur geleden
Op 27 februari 2024 is alle duurzame energie in Zeeland 'op'

THOLEN - Op dinsdag 27 februari hebben Zeeuwen alle duurzame energie verbruikt die in de provincie Zeeland is geproduceerd. Dat is tenminste als we alle energie die dit jaar opgewerkt in één keer zouden gebruiken. Deze dag wordt beschouwd als de Zeeuwse Green Energy Day.

1 dag geleden
Tholen organiseert in maart een energiemarkt op het gemeentehuis

THOLEN - De gemeente Tholen organiseert op donderdag 7 maart een energiemarkt in het gemeentehuis. De markt is toegankelijk van 18.00 tot 20.00 uur. Tijdens deze markt kunnen geïnteresseerden vrij inlopen om vragen te stellen en informatie te krijgen over verduurzaming en energiebesparing.

1 dag geleden
Zo voorkom je dat de vlam in de pan slaat: 'Kook met liefde'

THOLEN - Het overkwam onlangs een paar inwoners van Tholen: De vlam sloeg in de pan. Ze slaagden er zelf in het vuur te blussen met een blusdeken. Ronald van Leeuwen, medewerker Brandveilig Leven bij Veiligheidsregio Zeeland, vertelt wat je wel en niet moet doen als de vlam in de pan slaat.

1 dag geleden
Accelerando kijkt uit naar 9e editie van Kidz in Concert

SINT-ANNALAND - De Stallandse muziekvereniging en basisschool De Casembroot organiseren op zaterdag 9 maart de uitvoering Kidz in Concert. Het concert vindt plaats in de sportzaal van De Wellevaete.

2 dagen geleden
The Crazy Little Things doen tribute aan Queen in volle zaal Sint Philipsland

SINT PHILIPSLAND - De Bergse band Crazy Little Things heeft vrijdagavond een indrukwekkend optreden neergezet in Sint Philipsland. Dorpshuis De Wimpel was het podium voor deze tributeband van Queen. Met de Fluplandse Marijn Geluk als leadzanger zorgde de band voor een prachtige voorstelling. 

2 dagen geleden