Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Het is nog steeds passen en meten in theater

Het is nog steeds passen en meten in theater

RILLAND - Zolang de anderhalvemeterregel geldt, blijft het passen en meten in het theater, zegt Jacques Boonman van Podium Reimerswaal. "We werken wel aan een leuk programma voor het najaar."Er passen 250 toeschouwers in de hoofdlocatie van Podium Reimerswaal, dorpshuis Luctor et Emergo in Rilland. Voorlopig is er ruimte voor tachtig personen. Daarmee treden artiesten op voor een klein gezelschap en een lagere vergoeding, vertelt Boonman.

Risico's

Toch heeft hij al bekende namen gestrikt. "Hans Dorrestijn heeft toegezegd en Erik van Muiswinkel. Ook Fuse, de huisband van Podium Witteman, komt." De entreeprijzen zullen iets hoger liggen, verwacht Boonman, maar er zijn minder kaartjes per show en daardoor verdienen artiesten minder. "De afspraken in de theaterwereld zijn nu totaal anders. We verdelen de risico's."

Donaties

De afgelopen maanden was het stil op de podia, maar organisatorisch was het onverminderd druk. "Alle mails beantwoorden over wijzigingen in voorstellingen, geld terugstorten, we waren constant bezig. Nu werk ik aan zo'n tien voorstellingen voor september tot december. En ik hoop dat mensen komen. Het theater trekt toch veel wat ouder publiek en zij zijn misschien voorzichtig met theaterbezoek." Anderzijds komen er misschien juist mensen die de culturele sector een hart onder de riem willen steken. "We hebben bijvoorbeeld ook donaties gehad. Dat is natuurlijk hartstikke fijn."

Meer uit Reimerswaal

Kapelse en Reimerswaalse verenigingen zetten zich massaal in voor Grote Clubactie

KRUININGEN/KAPELLE - Verenigingen hebben een miljoenenrecord verbroken met de Grote Clubactie. Ook in de gemeenten Reimerswaal en Kapelle zetten leden zich massaal in voor hun vereniging. 

4 uur geleden
Multifunctionaliteit is sleutel voor toekomst Johanneskerk in Kruiningen

KRUININGEN - Sommige gemeenten in Zeeland hebben 'm inmiddels ontvangen en Reimerswaal is binnenkort aan de beurt voor de overhandiging van de kerkenvisie. Hierin wordt onder meer de staat van de kerkgebouwen beschreven en de kansen en bedreigingen voor de toekomst. De Johanneskerk in Kruiningen is een rijksmonument uit de vijftiende eeuw en vernoemd naar profeet Johannes de Doper. “Het is een oude kerk, maar op zich in goede staat", vertelt voorzitter Wim Huissen van de kerkenraad van de Protestantse gemeente Kruiningen, die iedere zondag samenkomt in de Johanneskerk. “In 2015 was de laatste, gedeeltelijke restauratie." 

11 uur geleden
Fakkelactiviteit bij BASF door technische storing

KRUININGEN - Door een technische storing maandagavond bij BASF Antwerpen is er momenteel sprake van fakkelactiviteit. Het fakkelen kan mogelijk licht- en geluidhinder veroorzaken bij de buurgemeenten, waaronder de gemeente Reimerswaal. Dat meldt BASF. 

14 uur geleden
UPDATE: Slachtoffer steekpartij A58 bij Kapelle is man (50) uit Frankrijk

KAPELLE – De man die zondagmiddag gewond raakte bij een steekincident op de snelweg A58 bij Kapelle is een 50-jarige man uit Frankrijk. De politie heeft nog geen verdachte aangehouden.

1 dag geleden
Gewonde bij mogelijke steekpartij aan het Jufferswegje in Kapelle

KAPELLE- Aan het Jufferswegje is zondagmiddag iemand gewond geraakt. De politie kreeg een melding dat er zou zijn gestoken. Of dit ook daadwerkelijk het geval is wordt nog onderzocht. De politie is met meerdere eenheden aanwezig. 

2 dagen geleden
Auto over de kop bij eenzijdig ongeval aan de Oude Rijksweg in Kruiningen

KRUININGEN- Op de rotonde op de kruising van de Oude Rijksweg met de Sluisweg is zaterdagavond bij een eenzijdig ongeval een auto op de kop in de berm beland. De bestuurder kwam met de schrik vrij. De bestuurder verloor vermoedelijk de macht over het stuur door de slechte weersomstandigheden. 

2 dagen geleden
Kapelse middenstand steunt speel-o-theek

KAPELLE - Na een mailing aan de Kapelse ondernemers heeft speel-o-theek De Schatkist in Kapelle een prachtig bedrag gedoneerd gekregen. 

5 dagen geleden