Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Het is nog steeds passen en meten in theater

Het is nog steeds passen en meten in theater

RILLAND - Zolang de anderhalvemeterregel geldt, blijft het passen en meten in het theater, zegt Jacques Boonman van Podium Reimerswaal. "We werken wel aan een leuk programma voor het najaar."Er passen 250 toeschouwers in de hoofdlocatie van Podium Reimerswaal, dorpshuis Luctor et Emergo in Rilland. Voorlopig is er ruimte voor tachtig personen. Daarmee treden artiesten op voor een klein gezelschap en een lagere vergoeding, vertelt Boonman.

Risico's

Toch heeft hij al bekende namen gestrikt. "Hans Dorrestijn heeft toegezegd en Erik van Muiswinkel. Ook Fuse, de huisband van Podium Witteman, komt." De entreeprijzen zullen iets hoger liggen, verwacht Boonman, maar er zijn minder kaartjes per show en daardoor verdienen artiesten minder. "De afspraken in de theaterwereld zijn nu totaal anders. We verdelen de risico's."

Donaties

De afgelopen maanden was het stil op de podia, maar organisatorisch was het onverminderd druk. "Alle mails beantwoorden over wijzigingen in voorstellingen, geld terugstorten, we waren constant bezig. Nu werk ik aan zo'n tien voorstellingen voor september tot december. En ik hoop dat mensen komen. Het theater trekt toch veel wat ouder publiek en zij zijn misschien voorzichtig met theaterbezoek." Anderzijds komen er misschien juist mensen die de culturele sector een hart onder de riem willen steken. "We hebben bijvoorbeeld ook donaties gehad. Dat is natuurlijk hartstikke fijn."

Meer uit Beveland

Historische boerenwagen in ere hersteld

GOES - Dingeman de Feiter uit Goes heeft de laatste hand gelegd aan de restauratie van een Brabantse boerenkar van bijna honderd jaar oud. Een half jaar lang stond de kar in de werkplaats in het Ambachtscentrum in Goes. Toen de kar weer helemaal in de mooie nieuwe lak stond ging de kar terug naar Tholen, waar hij vandaan komt.

36 minuten geleden
Rubriek Goes Gezien: Aalscholvereiland als ongerepte natuur

Een maand geleden waren we figuurlijk geland op het schijnbaar onbewoonde eilandje in de Oostvest. Hoewel het eilandje geen kliffen heeft, maar juist makkelijk toegankelijk is voor rustzoekende dieren, eindigde die aflevering wel met een cliffhanger: wie zijn behalve vier schildpadden nog meer de vaste bewoners van dit eilandje? In maart, toen ik dit onderwerp uitkoos, zaten er steevast zo'n tien, twaalf aalscholvers op de in het water hangende takken, al of niet met gespreide vleugels. Nu is dat aantal veel lager; dat zal met het broedseizoen te maken hebben. Ze zijn nu vermoedelijk vooral druk op de Middelplaten in het Veerse Meer, waar een teruglopend aantal aalscholvers broedt.

19 uur geleden
Eén lichtgewonde bij kop-staartbotsing op de Deltaweg (N256)

WILHELMINADORP- Bij een incident op de Deltaweg (N256) tussen Goes en Wilhelminadorp is zaterdagmiddag één persoon lichtgewond geraakt. Vlakbij de verkeerslichten op de kruising bij de Langeweg vond een kop-staartbotsing plaats. De lichtgewonde werd ter plaatse behandeld en hoefde niet naar het ziekenhuis over te worden gebracht. 

20 uur geleden
Profibike Goes: Nieuwe winkel met bekend gezicht

GOES - Heel goed bereikbaar, direct naast een afrit van de A58 bij Goes kun je sinds een jaar terecht bij Profibike. Raoul de Regt is de vestigingsmanager van deze fietsenwinkel en ziet veel bekenden als klant de winkel binnenstappen.

1 dag geleden
Hennepkwekerij met 173 planten ontdekt in Buys Ballotstraat Goes

GOES - In een woning aan de Buys Ballotstraat in Goes heeft de politie donderdagmiddag een hennepkwekerij met 173 planten aangetroffen.

2 dagen geleden
Landelijke pinstoring zorgt voor lange rijen en drukte

BEVELAND - Door een landelijke pinstoring is er een flinke drukte ontstaan in supermarkten en andere winkels. Rond 18.00 uur kwamen er duizenden meldingen binnen op AlleStoringen.nl. 

2 dagen geleden
Groene wimpel en zes blauwe vlaggen voor Noord-Beveland

WISSENKERKE - Ook dit jaar doet Noord-Beveland het goed tijdens de uitreiking van de Blauwe Vlag. Binnen de gemeente ontvangen vijf jachthavens de Blauwe Vlag, waarvan een met de Groene Wimpel. Ook het Banjaardstrand bij Kamperland krijgt een Blauwe Vlag. 

2 dagen geleden