Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Het is nog steeds passen en meten in theater

Het is nog steeds passen en meten in theater

RILLAND - Zolang de anderhalvemeterregel geldt, blijft het passen en meten in het theater, zegt Jacques Boonman van Podium Reimerswaal. "We werken wel aan een leuk programma voor het najaar."Er passen 250 toeschouwers in de hoofdlocatie van Podium Reimerswaal, dorpshuis Luctor et Emergo in Rilland. Voorlopig is er ruimte voor tachtig personen. Daarmee treden artiesten op voor een klein gezelschap en een lagere vergoeding, vertelt Boonman.

Risico's

Toch heeft hij al bekende namen gestrikt. "Hans Dorrestijn heeft toegezegd en Erik van Muiswinkel. Ook Fuse, de huisband van Podium Witteman, komt." De entreeprijzen zullen iets hoger liggen, verwacht Boonman, maar er zijn minder kaartjes per show en daardoor verdienen artiesten minder. "De afspraken in de theaterwereld zijn nu totaal anders. We verdelen de risico's."

Donaties

De afgelopen maanden was het stil op de podia, maar organisatorisch was het onverminderd druk. "Alle mails beantwoorden over wijzigingen in voorstellingen, geld terugstorten, we waren constant bezig. Nu werk ik aan zo'n tien voorstellingen voor september tot december. En ik hoop dat mensen komen. Het theater trekt toch veel wat ouder publiek en zij zijn misschien voorzichtig met theaterbezoek." Anderzijds komen er misschien juist mensen die de culturele sector een hart onder de riem willen steken. "We hebben bijvoorbeeld ook donaties gehad. Dat is natuurlijk hartstikke fijn."

Meer uit Beveland

Twee aanhoudingen in onderzoek naar mishandeling in Rilland

RILLAND - De politie heeft zaterdagochtend twee verdachten aangehouden in Rilland. Ze worden er van verdacht om in de nacht van 24 op 25 maart een 42-jarige man uit Rilland te hebben mishandeld. Het slachtoffer raakte hierbij gewond.

1 uur geleden
Verkenner Rabelink adviseert coalitie van BBB, SGP, CDA en VVD

MIDDELBURG - Een coalitie van BBB, SGP, CDA en VVD, met twee gedeputeerden voor de eerste partij. Dat acht verkenner Gerard Rabelink de meest kansrijke optie voor een nieuw dagelijks provinciebestuur. Rabelink schrijft het in zijn verslag dat hij vandaag, vrijdag 31 maart, overhandigde aan Kees Hanse van de BoerBurgerBeweging. Laatstgenoemde gaat het verslag de komende dagen eerst met zijn fractie bespreken en vervolgens met alle andere partijen.

5 uur geleden
'Door die heerlijke houtgeur ben ik blijven hangen'

GOES - In een hoekje van het Ambachtscentrum ruikt het al bij de drempel heerlijk naar hout. Hier timmeren en zagen Dingeman de Feiter en Albert van Egeraat er met andere handige vrijwilligers op los. Ze hanteren daarbij ouderwetse boormachines en andere tot de verbeelding sprekende gereedschappen. Dit ambacht brengen ze graag over op kinderen.

1 dag geleden
Vrachtwagen gekanteld op bypass Deltaweg (N256) bij Zandkreeksluis

WILHELMINADORP - Op de bypass van de Deltaweg (N256) bij de Zandkreeksluis, de grens van de gemeenten Goes en Noord-Beveland, is vrijdag een vrachtwagen gekanteld. Daardoor moest de bypass in beide richtingen worden afgesloten. De hoofdrijbaan, de weg ‘rechtdoor’, bleef wel beschikbaar.Het ongeluk gebeurde rond 11.30 uur toen de tankwagen vanaf de ophaalbrug kwam en de bocht nam aan de zuidzijde van de bypass. De chauffeur van de vrachtwagen raakte gewond en is door ambulancemedewerkers behandeld. De chauffeur zat niet bekneld en hoefde volgens de politie niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. De brandweer werd ook opgeroepen en heeft hand- en spandiensten verleend.

1 dag geleden
Weekendweerbericht: zaterdag regen, zondag zon

GOES - Het eerste weekeinde van april laat wisselend weer zien. ‘Zaterdag overheerst de bewolking en valt er geruime tijd regen, zondag is het droog en laat de zon zich zien’, meldt weerbureau Weeronline. ‘De temperatuur vertoont een dalende trend. Zondagmiddag is het 8 tot 11 graden.’

1 dag geleden
Binnenkijken bij Ambachtscentrum Goes: Romy en Dennis zijn creatieve duizendpoten

GOES - In het Ambachtscentrum in Goes staat het atelier van illustratoren Romy Sterkman en Dennis Menheere vol met hun handwerk. Romy, die ook styliste en hoedenontwerpster is, verkoopt er ook vintage kleding.

1 dag geleden
Busje op z'n kop in sloot bij Westerscheldetunnelweg

BORSSELE - Langs de Westerscheldetunnelweg (N62) bij Borssele is donderdagmiddag een personenbusje op zijn kop in een ondiepe sloot beland.

2 dagen geleden