Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Het is een uit de hand gelopen hobby voor het goede doel'

'Het is een uit de hand gelopen hobby voor het goede doel'

GOES - Tussen alle babykleertjes, tweedehands eettafels en boeken over van alles en nog wat staan af en toe opmerkelijke zaken te koop op het welbekende Prikbord van Zeelandnet. In samenwerking met de provider pikt Weekblad de Bode deze pareltjes er eens in de twee weken tussenuit en zet ze extra in de spotlights. In deze aflevering gaat het over Kika-beren.

Vaste bezoekers van Prikbord hebben de advertenties van de Kika-beren de afgelopen jaren vast en zeker voorbij zien komen. Al jaren adverteren de vrouwen van Kika Zeeland met hun knuffelberen, kleertjes en zogenaamde luiertaarten. “We zijn met een stuk of vijftien vrijwilligers in Zeeland”, vertelt Neeltje Landa. De vrijwilligers halen samen veel geld op voor Kika. Zo konden ze vorig jaar aan de stichting een cheque overhandigen van bijna 13.000 euro. “Jullie maken het verschil in de strijd tegen kinderkanker”, zei Kika in een bedankbrief.

Hobby

De Zeeuwse vrijwilligers hebben eigen taken. Zo is Jannie Riemens coördinator in de provincie en plaatst alle advertenties op Prikbord, Landa is verantwoordelijk voor de communicatie, neemt cheques van acties in ontvangst en houdt presentaties op scholen, anderen maken kaarten voor Kika en weer anderen staan met een Kika-kraam op braderieën en beurzen. Ook zijn er vrijwilligers die kleertjes breien en naaien voor de Kika-beren en Babyborn-poppen. Het gaat bijvoorbeeld om shirtjes van de drie grote voetbalclubs, maar ook gebreide truitjes van bedrijven en prinsessenjurkjes voor de poppen van Babyborn. “Het is een uit de hand gelopen hobby van de Zeeuwse vrijwilligers”, zegt Neeltje.

Schenkingen

De kleertjes zorgen voor extra inkomsten voor Stichting Kika, bovenop de opbrengst van de beren. De wol en andere spullen krijgen de Zeeuwen over het algemeen door schenkingen en acties. Neeltje breit ook nog steeds kleertjes. “Ik breide altijd al graag, raakte jaren geleden op een braderie in gesprek met een paar vrouwen van Kika en ben sindsdien betrokken.” Ze is de zeventig inmiddels gepasseerd, maar denkt er niet aan te stoppen. “Ik doe het graag. Je bent lekker bezig en hebt contact met andere mensen. Ik vind Kika ook een geweldig doel. Wij zijn slechts een radertje in het geheel, maar de stichting kan door dit soort acties fantastisch werk doen.”

Doppen

Ze merkt dat andere mensen er op dezelfde manier in staan. “Naast de beren sparen we ook doppen voor Kika. Ik ga bijna elke maand met een vuilniszak vol doppen naar Toyota De Jonge in Goes, die deze centraal inzamelt voor Kika. En als ik daar kom, lijkt het wel of ik een auto kom kopen. Zo hartelijk word ik ontvangen. Ook zij staan volledig achter het goede doel.”

Neeltje zegt dat Kika Zeeland dringend nieuwe vrijwilligers kan gebruiken. Aanmelden kan via Jannie Riemens: [email protected]. Meer informatie: www.kikazeeland.nl.

Meer uit Beveland

Aan de kekentafel bij Luna Heuvingh en Esther Beunis

Ze kenden elkaar al langer maar de liefde sloeg een jaar of tien geleden pas echt over achter de bar bij café Seventy-Seven in Middelburg. Toen gingen ze nog samen op boevenpad, nu zijn ze bezig met opstarten van Marie Bio Strandkot op het natuurstrand van Oostkapelle. Een strandtent waar uitsluitend met biologische en lokale producten gewerkt gaat worden. Van het land naar het strand, dat is het idee. Esther: 'Bij een cappuccino krijg je melk van de koeien van de boerderij achter de duinen.'

1 uur geleden
Motorrijder raakt gewond bij ongeval op de N665

HEINKENSZAND - Een motorrijder is vrijdagavond gewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de N665 ter hoogte van Heinkenszand. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

3 uur geleden
Weekendweer: zondag stevige (onweers)buien

REDACTIE - Zaterdag is er veel bewolking en valt vooral 's ochtends regen. Later op de dag wordt het regionaal droger en kan de zon nog even doorbreken. Het wordt 17 tot 21 graden. Zondag start juist droog met zon, later op de dag neemt de kans op onweersbuien toe. Met 20 tot 23 graden is het wat warmer.

4 uur geleden
Auto in sloot Westerscheldetunnelweg Borssele

BORSSELE - Bij de Westerscheldetunnelweg (N62) in Borssele is vrijdagmiddag een auto in een sloot terecht gekomen. Eén persoon is gewond geraakt. De hulpdiensten zijn ter plekke.De alarmcentrale stuurde onder meer enkele brandweerwagens op pad nadat rond 14.30 uur melding was gemaakt van een voertuig dat te water was geraakt tussen de Westerscheldetunnel en het tolplein bij Borssele. Ter plaatse bleek een auto in een sloot te liggen. De inzet van de opgeroepen brandweerduikers bleken niet nodig te zijn.De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) meldde rond 15.00 uur dat de bestuurder uit het voertuig was en dat de persoon aanspreekbaar was. Het slachtoffer wordt overgedragen aan de ambulancedienst. Voor zover bekend is de persoon niet ernstig gewond geraakt. Volgens de politie is het ongeluk veroorzaakt door aquaplaning.In verband met het ongeval is er tussen de Oostbuis (rijrichting Borssele) en het tolplein van de Westerscheldetunnel één rijstrook afgesloten. Een berger is opgeroepen om de auto te takelen.

22 uur geleden
Jarig Ovezande klaar voor 42e editie van Klomppop

OVEZANDE - In jubilerend Ovezande - het dorp bestaat 700 jaar - begint vrijdag de 42e editie van Klomppop. Op sportterrein De Fazant klinkt tot en met zondag (26 mei) veel muziek, er is straattheater en er zijn voor jong en oud veel extra activiteiten.

23 uur geleden
Bevelandse muziekverenigingen houden play-in voor leerling-muzikanten in Kapelle

KAPELLE - Om leerling-muzikanten extra te enthousiasmeren voor muziek bundelt een aantal muziekverenigingen in Noord- en Zuid-Beveland de krachten. Dat resulteert in een play-in op 15 juni in Kapelle. De derde editie inmiddels.

1 dag geleden
100-jarige Lena Marcusse uit Colijnsplaat bedolven onder cadeaus

COLIJNSPLAAT - "Nog nooit bezocht ik een 100-jarige die zóveel cadeautjes had gekregen", zei burgemeester Loes Meeuwisse van de gemeente Noord-Beveland donderdag in de versierde huiskamer van zorgcentrum Cleijenborch in Colijnsplaat, waar Lena Marcusse het stralende middelpunt was. Rian Krijger had voor de jarige een oproep voor cadeautjes op Facebook gezet en daaraan is massaal gehoor gegeven.

1 dag geleden