Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Het is een uit de hand gelopen hobby voor het goede doel'

'Het is een uit de hand gelopen hobby voor het goede doel'

GOES - Tussen alle babykleertjes, tweedehands eettafels en boeken over van alles en nog wat staan af en toe opmerkelijke zaken te koop op het welbekende Prikbord van Zeelandnet. In samenwerking met de provider pikt Weekblad de Bode deze pareltjes er eens in de twee weken tussenuit en zet ze extra in de spotlights. In deze aflevering gaat het over Kika-beren.

Vaste bezoekers van Prikbord hebben de advertenties van de Kika-beren de afgelopen jaren vast en zeker voorbij zien komen. Al jaren adverteren de vrouwen van Kika Zeeland met hun knuffelberen, kleertjes en zogenaamde luiertaarten. “We zijn met een stuk of vijftien vrijwilligers in Zeeland”, vertelt Neeltje Landa. De vrijwilligers halen samen veel geld op voor Kika. Zo konden ze vorig jaar aan de stichting een cheque overhandigen van bijna 13.000 euro. “Jullie maken het verschil in de strijd tegen kinderkanker”, zei Kika in een bedankbrief.

Hobby

De Zeeuwse vrijwilligers hebben eigen taken. Zo is Jannie Riemens coördinator in de provincie en plaatst alle advertenties op Prikbord, Landa is verantwoordelijk voor de communicatie, neemt cheques van acties in ontvangst en houdt presentaties op scholen, anderen maken kaarten voor Kika en weer anderen staan met een Kika-kraam op braderieën en beurzen. Ook zijn er vrijwilligers die kleertjes breien en naaien voor de Kika-beren en Babyborn-poppen. Het gaat bijvoorbeeld om shirtjes van de drie grote voetbalclubs, maar ook gebreide truitjes van bedrijven en prinsessenjurkjes voor de poppen van Babyborn. “Het is een uit de hand gelopen hobby van de Zeeuwse vrijwilligers”, zegt Neeltje.

Schenkingen

De kleertjes zorgen voor extra inkomsten voor Stichting Kika, bovenop de opbrengst van de beren. De wol en andere spullen krijgen de Zeeuwen over het algemeen door schenkingen en acties. Neeltje breit ook nog steeds kleertjes. “Ik breide altijd al graag, raakte jaren geleden op een braderie in gesprek met een paar vrouwen van Kika en ben sindsdien betrokken.” Ze is de zeventig inmiddels gepasseerd, maar denkt er niet aan te stoppen. “Ik doe het graag. Je bent lekker bezig en hebt contact met andere mensen. Ik vind Kika ook een geweldig doel. Wij zijn slechts een radertje in het geheel, maar de stichting kan door dit soort acties fantastisch werk doen.”

Doppen

Ze merkt dat andere mensen er op dezelfde manier in staan. “Naast de beren sparen we ook doppen voor Kika. Ik ga bijna elke maand met een vuilniszak vol doppen naar Toyota De Jonge in Goes, die deze centraal inzamelt voor Kika. En als ik daar kom, lijkt het wel of ik een auto kom kopen. Zo hartelijk word ik ontvangen. Ook zij staan volledig achter het goede doel.”

Neeltje zegt dat Kika Zeeland dringend nieuwe vrijwilligers kan gebruiken. Aanmelden kan via Jannie Riemens: [email protected]. Meer informatie: www.kikazeeland.nl.

Meer uit Beveland

Buurtsuper in Borssele feestelijk geopend

BORSSELE - Borssele heeft eindelijk weer een eigen supermarkt. Meer dan een jaar heeft Coöperatie Dorpswelzijn Borssele hieraan gewerkt.

5 uur geleden
Nieuwe campagne om technici naar Zeeland te trekken gelanceerd

TERNEUZEN - Terwijl de krapte op de Zeeuwse arbeidsmarkt enigszins afkoelt, blijft het aantal openstaande vacatures voor technische beroepen groot. De Provincie Zeeland heeft daarom de handen ineengeslagen en start samen met Talent Service Zeeland en zes Zeeuwse bedrijven een campagne. Het doel van de campagne genaamd 'Break Out' is om technici uit binnen- en buitenland te verleiden om naar Zeeland te komen. Op donderdag 28 maart werd de campagne gelanceerd bij Dow in Terneuzen.

5 uur geleden
Avondvierdaagse Heinkenszand begint op maandag 8 april

HEINKENSZAND - Van maandag 8 tot en met vrijdag 12 april organiseert de Heinkenszandse Kika-KWF Walk & Run weer de avondvierdaagse en hardloopwedstrijd in en om het mooie Heinkenszand.

6 uur geleden
Jubilerend Ovezande gaat zondag voor spektakel met 'Fiets 'm d'r in'

OVEZANDE - Eerste Paasdag (zondag 31 maart) kan iedereen in Ovezande meedoen aan 'Fiets 'm d'r in'.

7 uur geleden
Automobilist ramt gevel van restaurant in Goes

GOES - Een vermoedelijk onder invloed zijnde automobilist heeft woensdag een flinke ravage aangericht in het centrum van Goes. Hij reed tegen de pui van een restaurant aan de Ganzepoortstraat. Een getuige verklaarde dat zij ternauwernood de auto kon ontwijken om niet aangereden te worden.

8 uur geleden
Unesco erkent Schelde Delta gebied als Unesco Global Geopark

Op 27 maart heeft Unesco het in Nederland en België gelegen Schelde Delta gebied het Unesco Global Geopark keurmerk toegekend. Het gebied beslaat ongeveer 5.500 vierkante kilometer en is meteen een van de grootste geoparken ter wereld. Na Geopark De Hondsrug is dit het tweede geopark in Nederland.

10 uur geleden
Borsele dient zienswijze in voor bouw nieuwe kerncentrales

HEINKENSZAND - Het 'Voornemen en voorstel voor participatie' voor de bouw van twee nieuwe kerncentrales ligt nog tot en met 4 april ter inzage. Iedereen die wil, kan een reactie indienen. De gemeente Borsele heeft dit gedaan en vraagt hierin nadrukkelijk aandacht voor de Borselse Voorwaarden, de versterking van de leefkwaliteit, de impact van de optelsom van alle ontwikkelingen, betere integrale besluitvorming en de dialoog met alle belanghebbenden.

1 dag geleden