Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Het is een uit de hand gelopen hobby voor het goede doel'

'Het is een uit de hand gelopen hobby voor het goede doel'

GOES - Tussen alle babykleertjes, tweedehands eettafels en boeken over van alles en nog wat staan af en toe opmerkelijke zaken te koop op het welbekende Prikbord van Zeelandnet. In samenwerking met de provider pikt Weekblad de Bode deze pareltjes er eens in de twee weken tussenuit en zet ze extra in de spotlights. In deze aflevering gaat het over Kika-beren.

Vaste bezoekers van Prikbord hebben de advertenties van de Kika-beren de afgelopen jaren vast en zeker voorbij zien komen. Al jaren adverteren de vrouwen van Kika Zeeland met hun knuffelberen, kleertjes en zogenaamde luiertaarten. “We zijn met een stuk of vijftien vrijwilligers in Zeeland”, vertelt Neeltje Landa. De vrijwilligers halen samen veel geld op voor Kika. Zo konden ze vorig jaar aan de stichting een cheque overhandigen van bijna 13.000 euro. “Jullie maken het verschil in de strijd tegen kinderkanker”, zei Kika in een bedankbrief.

Hobby

De Zeeuwse vrijwilligers hebben eigen taken. Zo is Jannie Riemens coördinator in de provincie en plaatst alle advertenties op Prikbord, Landa is verantwoordelijk voor de communicatie, neemt cheques van acties in ontvangst en houdt presentaties op scholen, anderen maken kaarten voor Kika en weer anderen staan met een Kika-kraam op braderieën en beurzen. Ook zijn er vrijwilligers die kleertjes breien en naaien voor de Kika-beren en Babyborn-poppen. Het gaat bijvoorbeeld om shirtjes van de drie grote voetbalclubs, maar ook gebreide truitjes van bedrijven en prinsessenjurkjes voor de poppen van Babyborn. “Het is een uit de hand gelopen hobby van de Zeeuwse vrijwilligers”, zegt Neeltje.

Schenkingen

De kleertjes zorgen voor extra inkomsten voor Stichting Kika, bovenop de opbrengst van de beren. De wol en andere spullen krijgen de Zeeuwen over het algemeen door schenkingen en acties. Neeltje breit ook nog steeds kleertjes. “Ik breide altijd al graag, raakte jaren geleden op een braderie in gesprek met een paar vrouwen van Kika en ben sindsdien betrokken.” Ze is de zeventig inmiddels gepasseerd, maar denkt er niet aan te stoppen. “Ik doe het graag. Je bent lekker bezig en hebt contact met andere mensen. Ik vind Kika ook een geweldig doel. Wij zijn slechts een radertje in het geheel, maar de stichting kan door dit soort acties fantastisch werk doen.”

Doppen

Ze merkt dat andere mensen er op dezelfde manier in staan. “Naast de beren sparen we ook doppen voor Kika. Ik ga bijna elke maand met een vuilniszak vol doppen naar Toyota De Jonge in Goes, die deze centraal inzamelt voor Kika. En als ik daar kom, lijkt het wel of ik een auto kom kopen. Zo hartelijk word ik ontvangen. Ook zij staan volledig achter het goede doel.”

Neeltje zegt dat Kika Zeeland dringend nieuwe vrijwilligers kan gebruiken. Aanmelden kan via Jannie Riemens: [email protected] Meer informatie: www.kikazeeland.nl.

Meer uit Beveland

De Goese Maan breidt padel uit

GOES - Tennis- en Padelvereniging De Goese Maan breidt uit van twee naar vier padelbanen. De twee nieuwe banen komen op de plek van de laatste gravelbaan. Voor tennis blijven er vijf all weather kunstgrasbanen.  

11 uur geleden
Zeeland telt recordaantal toeristen in 2022

Uit voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat het aantal geregistreerde overnachtingen in Zeeland in 2022 uitkwam op bijna 12 miljoen. Een stijging van 8% ten opzichte van 2021. Nooit eerder vonden in Zeeland zoveel toeristische overnachtingen plaats. HZ Kenniscentrum Kusttoerisme heeft de cijfers voor Zeeland nader geanalyseerd.

14 uur geleden
Waterschap bouwt nieuw gemaal De Poel

‘s-HEER ABTSKERKE - In ’s-Heer Abtskerke wordt gestart met de bouw van het nieuwe gemaal De Poel. Aan de ’s-Heer Abtskerksezandweg, naast het spoor van de stoomtrein, wordt het bestaande gemaal vervangen door een nieuw gemaal.

15 uur geleden
Al bijna 500 Goesenaren zetten mantelzorger in het zonnetje

GOES - De gemeente Goes geeft mantelzorgers ook in 2023 weer een extraatje: de mantelzorgwaardering. Het gaat om een bedrag van 75 euro. Al 500 inwoners hebben dit cadeau aangevraagd voor hun mantelzorger, laat de gemeente weten.

18 uur geleden
Verkennende gesprekken Provinciale Staten van start

MIDDELBURG - Een kleine week na de overwinning van de BBB bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten van Zeeland vinden vandaag, woensdag 22 maart, de eerste verkennende gesprekken plaats tussen verkenner Gerard Rabelink en verschillende politieke partijen. Rabelink is gevraagd te onderzoeken welke partijen een coalitie zouden kunnen vormen. 

19 uur geleden
Inloopspreekuur en koffie-uurtje voor mantelzorgers in 's-Gravenpolder

‘s-GRAVENPOLDER - VrijwilligersHuis Borsele organiseert woensdag 22 maart het eerste inloopspreekuur in ’s-Gravenpolder voor mantelzorgers. Hier kunnen mantelzorgers ut de gemeente Borsele binnenlopen met alle vragen over hun zorgtaak.

1 dag geleden
Dorine Kole wint Goese dichtwedstrijd en hangt straks in etalages

GOES - De jury van de poëziewedstrijd ‘Bomen en natuur in Goes’ heeft unaniem ‘Nog heel even’ van de Goese Dorine Kole als mooiste inzending gekozen. Daarmee komt haar gedicht de komende weken in Goese winkeletalages te hangen. 

1 dag geleden