Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Het is de week van de openbare scholen!

Het is de week van de openbare scholen!

THOLEN - Van 21 maart tot en met 25 maart laten leerlingen, leerkrachten, directeuren en bestuurders zien waar het openbaar onderwijs voor staat. Ook Tholen heeft maar liefst acht openbare scholen variërend van 43 tot 170 leerlingen. Maar hoe onderscheidt het onderwijs daar zich?

Er zijn op Tholen openbare en bijzondere scholen. Bijzondere scholen geven les op basis van godsdienst, levensovertuiging of een visie op het onderwijs. De lessen op een openbare school zijn niet op basis van een godsdienst, ‘maar daar vind je alle geloven samen’, zo zegt Marco Brinkhuis, bestuurder van de Stichting Openbaar Primair Onderwijs Tholen. 

“Het is zeker niet zo dat alleen kinderen met een niet-religieuze achtergrond naar een openbare school gaan. Juist niet. Ik zeg altijd: ‘op een openbare school tref je alle geloven samen, alleen thuis bepaal je wat het ware geloof is. We bereiden de leerlingen voor op een maatschappij die ook niet niet alléén christelijk, katholieke of gereformeerd is’, zo legt Brinkhuis uit. Hij wil dat kinderen op school zo goed mogelijk klaargestoomd worden voor de ‘grote wereld. “Ik heb het gezien bij mijn eigen kinderen toen ze van de basisschool naar een gewone middelbare school gingen. Zij hadden misschien wat te weinig bagage meegekregen voor de grote stad. Het was voor hen echt enorm wennen om ineens te maken te krijgen met zoveel mensen die heel anders leefden en dachten. Los van religie kijken we sowieso naar wat het kind op dat moment nodig heeft, wat er speelt. Dus eigentijds onderwijs. Bij ons geen krijtbord, want we leven in een wereld die steeds digitaler wordt. Samen leven en samen leren staat bij ons centraal, samen werken is het kernwoord. In een hele kleine kern, is een school van 43 leerlingen voldoende. Onze leerlingenaantallen zijn stabiel, daar zijn we blij mee.”

Meer uit Tholen

Zeeland bereikt bijna driekwart van doelstelling voor duurzame energie

ZEELAND - In Zeeland gaat het goed met de overstap naar duurzame energie. Dat blijkt uit een nieuwe update van het Nationaal Programma Regionale Energiestrategie (NP RES). Zeeland heeft al 73 procent van hun doel bereikt voor het opwekken van wind- en zonne-energie op daken en op het land.

8 uur geleden
Hulpdiensten rukken massaal uit voor medisch incident aan de Touwslagersdreef

THOLEN-  De hulpdiensten zijn zondagmiddag massaal uitgerukt voor een medisch incident in een woning aan de Touwslagersdreef. Ook een traumahelikopter kwam ter plaatse. Het slachtoffer is uiteindelijk met spoed met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Over de toestand van de patiënt is nog niks bekend. 

11 uur geleden
Aan de keukentafel met Jan Elenbaas: 'Stilzitten is geen optie' [AAN DE KEUKENTAFEL]

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Jan Elenbaas.

12 uur geleden
Tholen mag woonwagenkamp langer handhaven met camera's, oordeelt de rechter

THOLEN - De gemeente Tholen mag langer cameratoezicht handhaven op het woonwagenkamp aan de Oudelandsedijk. Dat is besloten door de rechtbank Zeeland-West-Brabant. Twee huurders op het kamp vermoeden dat de camera's worden ingezet voor politieonderzoek en willen dat ze worden weggehaald.

1 dag geleden
Aangepaste tekst artikel 1 van de grondwet nu ook in het stadhuis

THOLEN - Burgemeester Marleen Sijbers en wethouder Corniel van Leeuwen hebben op donderdagavond een nieuwe plaquette onthuld in het stadhuis. Op de plaquette staat de aangepaste tekst van artikel 1 van de Grondwet. Vanaf dit jaar zijn handicap en seksuele gerichtheid toegevoegd aan de discriminatiegronden. 

1 dag geleden
Kleine brand op woonboot bij Bergse Diepsluis in Tholen

THOLEN - De brandweer van Tholen is vrijdagmiddag uitgerukt vanwege een kleine brand op een woonboot bij de Bergse Diepsluis. Het brandje was begonnen tijdens de betimmering van een uitlaatpijp.

2 dagen geleden
Na 2365 bierflessen staat het Thoolse huis van Rien (65) nog steeds niet vol [FOTOALBUM]

THOLEN -  Achter de deuren van een knus Zeeuws huisje in Tholen schuilt een unieke verzameling van 2365 bierflessen. Al sinds 1981 houdt Rien de Waal (65) zich bezig met het uitbreiden van deze collectie. In augustus van dit jaar werd zijn wereld gemarkeerd door het verlies van zijn vrouw Corry. Nu ook zijn drie kinderen het huis uit zijn, wil Rien zijn speciale verzameling en de verhalen erachter delen met de rest van de wereld.

2 dagen geleden