Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Het goede werk van Mel Geerse

Het goede werk van Mel Geerse

MIDDELBURG - Het is een schot in de roos, die actie van de drie Middelburgse Jumbo’s, rondom de plaatjesalbums voor historische foto’s. De actie ging begin december van start. Niet lang daarna werd de Facebookgroep ‘Middelburg plaatjes jumbo’ verschijnen, die inmiddels meer dan 400 leden heeft.

Maar de actie loopt bijna ten einde. Het geheel wordt afgesloten met een plaatjesdag op zaterdag 4 februari, in het Zeeuws Archief. De drie supermarkten brengen die dag alles wat over is naar het Hofplein. Liefhebbers kunnen dat ook doen en krijgen tegelijkertijd de kans om plaatjes te scoren die nog ontbreken. Er is die dag wel een deurbeleid. Per keer mogen er 100 mensen tegelijk naar binnen. Jumbo weet nog goed hoe het in Goes een keer uit de hand liep, toen er wel 2000 verzamelaars op kwamen dagen. De dag is van 10.00 tot 16.00 uur.

Drijvende kracht
Je kunt plaatjes ook ruilen bij Mel Geerse. De Middelburgse ism samen met Tatiana Louwerse, de drijvende kracht achter eerder genoemde groep. In het verleden deed ze al iets vergelijkbaars, rondom de zogenoemde oceaanplaatjes van Albert Heijn. Mel, die in de Nachtegaalstraat in ‘t Zand woont, heeft haar handen vol aan de actie. Via de Facebookgroep worden er doorlopend afspraken met haar gemaakt. Zij zorgt dat ontbrekende nummers klaarliggen voor mensen (als ze die heeft, uiteraard). Ze heeft een enorme verzameling.

Buurtkastje Nummerootje Drie
Mel is sowieso een zeer actieve en betrokken vrouw. Pas nu ontdekten we dat ze ook de eigenaar is van een buurtkastje genaamd ‘Nummerootje Drie’. Daar kunnen mensen eten komen halen en brengen, net als bij Little Free Pantry Middelburg, maar ook gratis menstruatieproducten. Een grappig detail is dat er soms ook mensen aan de deur komen die etenswaren voor het kastje willen ruilen tegen plaatjes van Jumbo. Bijvoorbeeld omdat ze zelf elders boodschappen doen, maar toch plaatjes willen sparen.

Samen in Actie
Maar Mel doet nog veel meer voor de stad en andere mensen. Nog niet zo lang geleden heeft ze samen met een paar andere dames, Sefora en Angelique Nab, de stichting Samen in Actie opgericht. Op de website kun je zien dat die stichting in korte tijd al veel mooie dingen heeft gedaan en van plan is alle activiteiten in 2023 voort te zetten. Denk aan het verzorgen van cursussen ‘besparen en solliciteren’, of aan het inzamelen van geld voor goede doelen met een bingo.

Blij
Gevraagd naar haar drijfveren hoeft Mel niet lang na te denken. “Ik wil andere mensen gewoon helpen. Als ik zie dat een ander blij is, dan word ik dat ook. Altijd al heb ik mij zoveel mogelijk en waar het kon ingezet voor een ander. Ieder kind is gelijk in mijn ogen en hoort gelijke kansen te krijgen.”

Meer uit Middelburg

Max Huiszoon is de eerste kinderburgemeester van Veere

DOMBURG - Op dinsdag 16 april 2024 werd de eerste kinderburgemeester van de gemeente Veere verkozen. De fractie van D66 diende het initiatiefvoorstel in om een kinderburgemeester voor de gemeente Veere in te stellen. Dit voorstel werd aangenomen door alle fracties in de raad van de gemeente Veere. De kinderburgemeester gaat een jaar lang op pad met burgemeester Frederiek Schouwenaar en mag werken aan een zelfgekozen project binnen de gemeente Veere.

20 uur geleden
BM van Houwelingen wint tender voor De Biezenweie in Serooskerke

DOMBURG - Het college B&W van gemeente Veere heeft bekendgemaakt dat BM van Houwelingen de winnaar is van de tender voor De Biezenweie in Serooskerke. Dit besluit markeert een belangrijke mijlpaal in de voortgang van de woningbouw aan De Biezenweie.

1 dag geleden
De onfortuinlijke vlucht van bommenwerper 'The Drip'

VLISSINGEN/DOMBURG - De Amerikaanse bommenwerper waar archeologisch onderzoek naar wordt uitgevoerd voor de kust van Domburg stortte neer op 5 november 1943. Het door vijandelijk vuur geraakte vliegtuig was op de terugweg van een missie bij de Duitse stad Münster, ten noordoosten van het Ruhrgebied.

1 dag geleden
Dakbedekking waait los in van Kleffenslaan Middelburg

MIDDELBURG - Bij een woning aan de Van Kleffenslaan in Middelburg is maandagmiddag een deel van de dakbedekking losgekomen als gevolg van een harde windvlaag. De brandweer werd ingezet om de situatie weer veilig te maken.De windvlaag kreeg vat op het dak toen rond 13.45 uur een fikse bui over de stad trok. Brandweerlieden rukten vanaf de post Stromenweg uit en hebben de dakbedekking weer platgelegd. Een aannemer zal moeten worden ingeschakeld om de ontstane schade te herstellen. Bij het voorval raakte niemand gewond.In het verleden is de brandweer al veelvuldig ingezet nadat bij woningen in de betreffende wijk dakbedekkingen loslieten tijdens windstoten. Voor vandaag en morgen hebben de meteorologen van het KNMI code geel afgekondigd. Tot dinsdag 06.00 uur moet rekening worden gehouden met zware windstoten tot 100 kilometer per uur.

2 dagen geleden
Oplichter doet zich voor als politieagent: Vraagt om bankgegevens 'slachtoffers'

MIDDELBURG - De politie waarschuwt voor een persoon die zich voordoet als een politieagent en vervolgens probeert op te lichten, laat HVZeeland weten.

4 dagen geleden
Gemeente Veere stelt nieuwe verordening voor om leegstand woningen aan te pakken

DOMBURG - Gemeente Veere staat voor een groeiende vraag naar woningen en vindt het onwenselijk dat panden zonder geldige reden langdurig leegstaan. Om dit aan te pakken en effectieve maatregelen te kunnen nemen, wordt de invoering van een leegstandsverordening voorgesteld.

4 dagen geleden
1000ste inschrijving Middelburg Ontmoet

MIDDELBURG De 1000ste inschrijving op het online community platform Middelburg Ontmoet is een feit. Om dit te vieren kreeg de 1000ste inwoner gistermiddag een taart van wethouder Willemien Treurniet.

4 dagen geleden