Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Het Glazen Ei' keert tien jaar na dato weer terug naar Oud-Vossemeer

'Het Glazen Ei' keert tien jaar na dato weer terug naar Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - Tien jaar na dato keert het evenement ‘Het Glazen Ei’ weer terug naar Oud-Vossemeer. Stichting Stavoord6 organiseert voor de vierde keer het evenement. 

Het Glazen ei wordt ditmaal gebouwd in dorpshuis de Vossenkuil. Daar worden de dj’s weer voor 5 dagen opgesloten, bezoekers kunnen daar plaatjes aanvragen. De komende weken zullen de dj’s bekend worden gemaakt.

Programmering
Op donderdag 6 april vindt de opening plaats van Het Glazen Ei. De dj’s worden deze avond opgesloten. Verder vindt er een muziekavond plaats op donderdag met onder andere de Oud-Vossemeerse muziekvereniging, Popkoor Voix, Toeval en het Schorrekoor.

Op vrijdag 7 april vindt ‘s morgens een paasviering plaats bij de basisscholen. Vanaf 16.00 uur vindt de vrijmibo plaats met live acts en dj’s.

In samenwerking met Stichting Fietsen op Tholen is er op zaterdag 8 april de Keetie van Oosten-Hage classic. Deze wordt gecombineerd met divers routes voor Gravelfietsen/Mountainbikes. ‘S middags brengen Anita en Ed een bezoek aan het ei. Daarnaast vindt er ook een wishkeyproeverij plaats, verzorgt door DC17.

Zondag 9 april begint de dag met een Oecumenische kerkdienst. ‘S middags is er live muziek met Anne en de Zeeuwse kofferband. Op een groot scherm zal dan ook Parijs Roubaix uitgezonden worden. 

Op maandag 10 april, de laatste dag van het festival, zal de paashaas in de ochtend een bezoek brengen aan het glazen Ei. De kinderen worden dan vermaakt door Juf Roos. In de middag komt Nienke Dingemans (17) optreden. Over de afsluiting van het festival is nog niets bekend. 

Gedurende het hele festival kunnen belangstellenden live meekijken via Omroep Tholen. 

Meer uit Tholen

Thoolse lezersfoto van de week is gemaakt door Bineke Smit

THOLEN - Elke week prijkt er op de ontspanningspagina van de wekelijkse Thoolse Bode een lezersfoto. Dit keer was het de foto van Bineke Smit die de spotlight mocht vangen.

3 uur geleden
Vanmiddag code geel voor regenbuien met kans op onweer en hagel

THOLEN - April doet wat hij wil, luidt de gezegde. En dat blijkt ook vandaag weer. De dag begon nog zonnig in Tholen, maar de meteorologen van het KNMI hebben voor vanmiddag code geel afgegeven voor regenbuien met kans op onweer en kleine stukjes hagel. Het verkeer kan hier mogelijk hinder van ondervinden.

21 uur geleden
Wethouder Moerland steekt de handen uit de mouwen bij Thoolse zwembaden

THOLEN/SINT-MAARTENSDIJK - Wethouder Hilde Moerland stak zaterdagmorgen ook de handen uit de mouwen. Deze ochtend ging ze zowel Sint-Maartensdijk als Tholen helpen met het gereedmaken van de zwembaden voor het nieuwe seizoen.

23 uur geleden
Tholense Boys één zege verwijderd van titel, WHS gedegradeerd [SPEELRONDE 19]

THOLEN - Wat gebeurde er op zaterdag 13 april allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma's van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 19.

1 dag geleden
Auto ramt lichtmast omver langs de Postweg, voertuig zwaar beschadigd

POORTVLIET - Een automobilist is dinsdagavond van de weg geraakt op de Postweg bij Poortvliet en tegen een lichtmast gereden. Door het eenzijdig ongeval raakte de personenauto zwaar beschadigd. De man achter het stuur kon zelf zijn voertuig verlaten en raakte niet gewond.

1 dag geleden
Provincie Zeeland zegt 'ja' tegen wolfwerende maatregelen

THOLEN - De wolf hoort niet thuis in Zeeland. Dat is de boodschap van het college van Gedeputeerde Staten. Maar de wolf is Europees beschermd. Daarom zijn er maatregelen nodig om landbouwhuisdieren te beschermen tegen de wolf. Reden voor de Provincie Zeeland om nu een subsidiebedrag van 95.000 euro beschikbaar te stellen. 

1 dag geleden
Vele handen maken licht werk tijdens schoonmaakdag Thoolse zwembaden

THOLEN/SINT-MAARTENSDIJK - Dat vele handen licht werken maken blijkt zaterdagmorgen bij de schoonmaakdag van de twee Thoolse zwembaden. Eigenlijk is de NL-doet actie op 12 maart, maar dit komt voor een zwembad echt te vroeg in het jaar, zo vertelt José van Dalen.

1 dag geleden