Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Het ene huis is het andere huis niet'

'Het ene huis is het andere huis niet'

VLAKE - Isolatieteam Zeeland bestaat uit professionals van een aantal Zeeuwse bedrijven waaronder Aannemingsbedrijf Fraanje, Bouwbedrijf Joziasse, Roegiers Glas, Bouwbedrijf Peters en Simons Bouwgroep. Peter de Punder (foto links, tweede vanaf rechts) is via Roegiers Glas aangesloten bij het team.

‘’Het ene huis is het andere huis niet, dus kijken we per huis goed naar wat we kunnen doen aan kleine ingrepen om het net een beetje beter te isoleren’’, zegt De Punder. ‘’Dat kan naast het aanbrengen van bijvoorbeeld radiatorfolie of tochtstrippen ook het repareren van een niet goed sluitend raam zijn.’’ Van de tweehonderd huizen die door de gemeente werden geselecteerd hebben zich er vijftig aangemeld voor een bezoek van het isolatieteam. ‘’Ik heb in de eerste week bijna alle vijftig huizen geïnventariseerd en een afspraak gemaakt om het isolatiewerk uit te voeren’’, zegt De Punder. ‘’Het gaat bij de meeste huizen vooral om kleine ingrepen zoals het plaatsen van tochtstrippen en radiatorfolie’’, merkt Ali Vural (foto), die de huizen isoleert, op. De Punder vertelt dat het niet verwarmen van het huis vanwege hoge energiekosten ten koste kan gaan van huis en gezondheid. ‘’Het is begrijpelijk dat mensen minder stoken maar omdat er dan meer vocht binnenkomt en binnen blijft kan dat resulteren in schimmel en houtrot. Hopelijk kunnen we dat met deze ingrepen verbeteren, zodat de warmte goed binnen blijft, de kou buiten en de kachel weer aan kan.’’

Meer uit Reimerswaal

Yersekenaar Frans van Pagee weet zeldzame velduil haarscherp vast te leggen

YERSEKE - Frans van Pagee uit Yerseke fotografeert graag dieren en stuitte deze winter in zijn 'achtertuin', natuurgebied de Yerseke en Kapelse Moer, op een wel heel mooi en zeldzaam onderwerp: een velduil. Later bleek het zelfs om een paartje te gaan.

1 dag geleden
Woning en twee loodsen drie maanden afgesloten wegens illegale activiteiten

WEMELDINGE - Locoburgemeester Jon Herselman van de gemeente Kapelle heeft maandag een woning en twee loodsen in Wemeldinge voor drie maanden gesloten. 'In de loodsen aan de Noordelijke Achterweg zijn overtredingen van de Opiumwet vastgesteld', laat de gemeente weten. 'Bij de woning werd illegaal stroom afgenomen voor een hennepkwekerij.' 

2 dagen geleden
Puzzel er rijdend op los in en om Kapelle met Fruitteeltrit

KAPELLE - MAC "de Bevelanden" organiseert een leuke puzzelrit, zonder controles, door enkele kernen en het buitengebied van de mooie gemeente Kapelle. 

5 dagen geleden
Dijk bij Wemeldinge 'aangekleed' met toiletvoorziening en zonnebrandpaal en krijgt opgang voor mindervaliden

WEMELDINGE - Op de dijk bij Wemeldinge heeft de Kapelse wethouder Jon Herselman vrijdag de nieuwe zonnebrandpaal, met gratis zonnebrandcrème, in gebruik genomen. Ook is er een toiletvoorziening geplaatst.

6 dagen geleden
Jan-Willem de Coninck is eerste buurtwerker in Reimerswaal: 'Ik kom voor allerlei zaken bij mensen over de vloer'

KRUININGEN - Sinds begin maart heeft de gemeente Reimerswaal voor het eerst een buurtwerker. Jan-Willem de Coninck is met veel enthousiasme intussen al zo'n vier maanden bezig. Inmiddels is hij letterlijk en figuurlijk een stuk meer wegwijs geworden in Kruiningen en Yerseke, de dorpen waarvoor hij actief is.

6 dagen geleden
Lezersfoto van de week van een supercel

KAPELLE - Wat een prachtige foto van de supercel, de zware onweerswolk, vorige week dinsdag genomen bij de Spaartweg in Kapelle. Het is de 'Lezersfoto van de week' geworden in de Reimerswaalse & Kapelse Bode.

1 week geleden
Open dagen bij Kunst Kring Reimerswaal in Yerseke

YERSEKE - Tot half september staan op de zaterdagen van 11.00 tot 16.00 uur de deuren weer open bij de Galerie van de Kunst Kring Reimerswaal in Yerseke.

1 week geleden