Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Het ene huis is het andere huis niet'

'Het ene huis is het andere huis niet'

VLAKE - Isolatieteam Zeeland bestaat uit professionals van een aantal Zeeuwse bedrijven waaronder Aannemingsbedrijf Fraanje, Bouwbedrijf Joziasse, Roegiers Glas, Bouwbedrijf Peters en Simons Bouwgroep. Peter de Punder (foto links, tweede vanaf rechts) is via Roegiers Glas aangesloten bij het team.

‘’Het ene huis is het andere huis niet, dus kijken we per huis goed naar wat we kunnen doen aan kleine ingrepen om het net een beetje beter te isoleren’’, zegt De Punder. ‘’Dat kan naast het aanbrengen van bijvoorbeeld radiatorfolie of tochtstrippen ook het repareren van een niet goed sluitend raam zijn.’’ Van de tweehonderd huizen die door de gemeente werden geselecteerd hebben zich er vijftig aangemeld voor een bezoek van het isolatieteam. ‘’Ik heb in de eerste week bijna alle vijftig huizen geïnventariseerd en een afspraak gemaakt om het isolatiewerk uit te voeren’’, zegt De Punder. ‘’Het gaat bij de meeste huizen vooral om kleine ingrepen zoals het plaatsen van tochtstrippen en radiatorfolie’’, merkt Ali Vural (foto), die de huizen isoleert, op. De Punder vertelt dat het niet verwarmen van het huis vanwege hoge energiekosten ten koste kan gaan van huis en gezondheid. ‘’Het is begrijpelijk dat mensen minder stoken maar omdat er dan meer vocht binnenkomt en binnen blijft kan dat resulteren in schimmel en houtrot. Hopelijk kunnen we dat met deze ingrepen verbeteren, zodat de warmte goed binnen blijft, de kou buiten en de kachel weer aan kan.’’

Meer uit Reimerswaal

Gestolen brommobiel gevonden in Yerseke, verdachte opgepakt

YERSEKE - Op de Kijkuit in Yerseke is maandag een man aangehouden op verdenking van het stelen van een 45-kilometerauto. De 24-jarige man, zonder vaste woonplaats in Nederland, is aangehouden op aanwijzing van de eigenaar van het autootje. De verdachte is een bekende van de politie.

19 uur geleden
E-waste race van start op basisscholen, inwoners kunnen elektronisch afval aanmelden

HANSWEERT/KAPELLE - Leerlingen van de Juliana van Stolbergschool in Kapelle en De Schuttevaer in Hansweert doen sinds maandag mee aan de E-waste Race. Tot en met donderdag 20 april zamelen ze zoveel mogelijk elektronisch afval van buurtbewoners in. 

21 uur geleden
Kunstenaar Barre Verkerke op basisschool Schuttevaer

HANSWEERT - Van 15 tot en met 26 maart dompelde basisschool Schuttevaer in Hansweert zich onder in ‘Water in de kunst’, het thema van de kinderkunstweek dit jaar met als titel: ‘Van druppel tot tsunami’.

1 dag geleden
Mooie prestaties op meerkampfinale voor Olympia Kapelle

KAPELLE - Zaterdag was de meerkampfinale in Zierikzee. Veel turnsters van G.V. Olympia in Kapelle, die hoog genoeg geëindigd waren tijdens de 2 voorwedstrijden, turnden deze finalewedstrijd. En wat ging het goed. Er konden 4 medailles meegenomen worden en heel veel turnsters hebben een top 10 plaats behaald.

1 dag geleden
Man raakt gewond bij ruzie (update)

RILLAND - Bij een mishandeling in een pand gelegen aan de Hoofdweg, is één persoon gewond geraakt. Hulpdiensten waren massaal aanwezig. Volgens de politie ging er een ruzie aan de mishandeling vooraf.

3 dagen geleden
24-uurs voetbalmarathon vv Kapelle op 7 en 8 april

KAPELLE - Voetbalvereniging Kapelle organiseert op vrijdag 7 en zaterdag 8 april een 24-uurs voetbalmarathon. 

4 dagen geleden
'Waterplanten helpen met kustbescherming'

YERSEKE - In zijn onderzoek naar natuurlijke kustbescherming, onder meer in Zeeland, heeft Jaco de Smit ontdekt dat zeegras voor de kust verrassend weerbaar is tegen stormen en dat slijkkreeftjes de bodem juist minder stabiel maken. De Smit is promovendus bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ), dat ook een vestiging heeft in Yerseke.

4 dagen geleden