Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Het Blauwe Schuurtje in Veere gerestaureerd

Het Blauwe Schuurtje in Veere gerestaureerd

VEERE - Wethouder Bert Tuk leverde op woensdag 1 februari 2023 het gerestaureerde Blauwe Schuurtje op de hoek van de Simon Oomstraat en Wijngaardstraat in Veere op. De restauratiewerkzaamheden hebben de afgelopen periode plaatsgevonden. 

Het Blauwe Schuurtje is een bijzonder karakteristiek en beeldbepalend gebouw op de hoek van de straat aan de Wijngaardstraat in Veere. Stichting Landschapsbeheer Zeeland en de gemeente Veere vonden deze restauratie een mooi initiatief. Dit initiatief is dan ook als project ‘Herstel Kleine Cultuurhistorische Elementen’ met een subsidie gehonoreerd door gemeente Veere. 

Herstel Kleine Cultuurhistorische Elementen
De Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ) is vanaf 2003 bezig met het project ‘Herstel Kleine Cultuurhistorische Elementen’. De gemeente Veere steunt al sinds 2011 in samenwerking met Stichting Landschapsbeheer Zeeland de restauratie van kleine cultuurhistorische elementen die niet formeel beschermd zijn maar die samen wél het karakter van het Zeeuwse landschap vormen en die dreigen te verdwijnen. Door het geven van een bijdrage aan de SLZ kan het project ‘Herstel aan Kleine Cultuurhistorische Elementen’ in de gemeente Veere voortgezet worden. Door het restaureren blijven deze ‘Kleine Cultuurhistorische Elementen’ behouden in de gemeente Veere.

Meer uit Middelburg

Zicht op meer geld voor het Bibliotheekwerk in de gemeenten Noord-Beveland en Veere

DOMBURG - De Rijksoverheid heeft besloten dat elke gemeente met ingang van 2025 moet zorgen voor een bereikbare en toegankelijke Bibliotheekvoorziening. Noord-Beveland en Veere zijn de enige gemeenten in Nederland waar geen Bibliotheekgebouw is, maar inwoners gebruik kunnen maken van de Bibliobus. Bibliotheken hebben hun maatschappelijke functies succesvol verbreed en hun impact is vergroot. Het gevolg daarvan is dat de dienstverlening die door de Bibliobussen wordt geboden verder aangevuld dient te worden. Naast het lezen en de educatieve functie voor de scholen, gaat ook de maatschappelijke functie van de Bibliotheek meer aandacht krijgen in deze gemeenten.

17 uur geleden
Boekpresentatie 'Luchtoorlog boven Zeeland, deel 6a, Walcheren' in Museum Veere

VEERE - Op donderdag 30 maart 2023 verzamelden genodigden zich in de Schotse Huizen teVeere voor de boekpresentatie van ‘Luchtoorlog boven Zeeland, deel 6a, Walcheren’. De schrijvers presenteerden met trots het eerste deel in de reeks over Walcheren. De burgemeester van gemeente Veere, Frederiek Schouwenaar, opende de bijeenkomst. 

1 dag geleden
Oleg Kharch (Oekraïne) exposeert in ruimteCAESUUR

MIDDELBURG - Oleg Kharch (Oekraïne) exposeert in ruimteCAESUUR in Middelburg, van zaterdag 1 april tot en met zondag 21 mei 2023. De expositie wordt zaterdag om 16.00 geopend in de galerie in de Lange Noodstraat.

1 dag geleden
Museum Arnemuiden weer open voor publiek

ARNEMUIDEN - Vanaf zaterdag 1 april is het Museum Arnemuiden weer open voor bezoekers. Het museum is op woensdagmiddag en zaterdagmiddag open van 13.00 tot 17.00 uur. Ga op ontdekkingstocht in het verleden van Arnemuiden en leer meer over de visserij, bewonder de streekdracht compleet met -sieraden en breng een bezoekje aan ’t Uusje van Eine.

1 dag geleden
(Her) huisvesting Oekraïners binnen gemeente Veere

DOMBURG - De gemeente Veere heeft twee nieuwe locaties gevonden voor het (her)huisvesten van een deel van de Oekraïense vluchtelingen die al in de gemeente wonen. Aan de Keiweg in Koudekerke en de Mezgerweg in Domburg worden voor 1 juli ongeveer 19 tijdelijke woonunits in elke kern geplaatst. Op 6 april en 11 april organiseert de gemeente informatieavonden voor omwonenden.  

1 dag geleden
Project Dorpsdijk Vrouwenpolder afgerond

VROUWENPOLDER - Eind februari 2023 zijn de werkzaamheden rondom de Dorpsdijk in Vrouwenpolder volgens planning en naar tevredenheid van de gemeente Veere afgerond. Na het al eerder heringerichte deel van de Dorpsdijk in 2012-2013, is nu ook het laatste deel van de Dorpsdijk voorzien van groot onderhoud. Dat vierde wethouder Marcel Steketee gisteren samen met de betrokkenen.

1 dag geleden
Middelburg roept inwoners op om tegels te wippen

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg heeft zich aangesloten bij het initiatief NK Tegelwippen en roept haar inwoners op om massaal mee te doen aan deze actie. Het NK Tegelwippen is een landelijke actie waarbij gemeenten samen met inwoners strijden om zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen. Middelburg wil met deze actie haar inwoners inspireren en motiveren om bij te dragen aan een groenere en gezondere leefomgeving.

1 dag geleden