Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Herman den Blijker: ‘Tholen is een mooie streek met ongelofelijk mooie producten.’

Herman den Blijker: ‘Tholen is een mooie streek met ongelofelijk mooie producten.’

Sterrenchef Herman den Blijker maakt onderdeel uit van de realisatie van Havenzicht. “In eerste instantie was ik blij en trots dat ik gevraagd werd. Ik heb gevoeld en geproefd, er tegenaan geschuurd en vrijwel direct enthousiast geworden”, zo blikt hij terug.

“Eigenaar Arjan van Dijke had behoefte aan externe expertise vanuit de horecawereld. Hij is dan wel een keukenboer, maar dan hoef je nog geen verstand van horeca te hebben”, zo grapt Den Blijker die zelf enthousiast werd, ook van Tholen zelf. “Tholen is een mooie streek met ongelofelijk mooie producten. Ik kom uit de stad, maar de ontwikkeling van dit huis in het landelijke Zeeland is prachtig. Er gebeurt straks veel achter de voordeur en dat versterkt elkaar heel erg. De horeca van Havenzicht moet anders zijn dan bij de buren, maar met respect naar de Zeeuwse traditie. Ik kijk met een frisse blik van buiten naar binnen, wil de horecabazen uitdagen om het anders te doen en te laten voelen waar gasten tegenwoordig op zitten te wachten, zoals een mooie keuken, met (h)eerlijke gerechten op een eigentijdse wijze gepresenteerd. Dus geen buffetten, want dat is vaak een aangevreten hondenzooi”, zo zegt hij. “Ik ga niet zelf in de keuken staan. We maken samen de kaart, maar zij moeten het uitvoeren. Natuurlijk blijf ik wel betrokken om te zien hoe het landt in deze hechte gemeenschap.” Daar heeft Den Blijker alle vertrouwen in. “Havenzicht wordt de Huiskamer van Sint-Annaland en omstreken, het ligt op de juiste plek en krijgt een goede invulling door het restaurant en culinaire winkeltje.” 

Meer uit Tholen

Energietoeslag van 1300 euro voor Thoolse inwoners met een laag inkomen

THOLEN - Met een laag inkomen kan het lastig zijn om de energierekening elke maand te betalen. De gemeente Tholen helpt deze inwoners met een energietoeslag van eenmalig 1300 euro. Inwoners van onze gemeente kunnen vanaf 15 december de energietoeslag aanvragen. Vorig jaar lag dezelfde toeslag nog op 800 euro.

3 uur geleden
Na 3 jaar uitgeschreven worden voor woning: Zeilstra kaart 'knelpunten' aan

THOLEN - Roy Zeilstra van GroenLinks-PvdA Tholen heeft vragen gesteld aan het gemeentebestuur over de lange wachttijden voor huurwoningen. Hij vindt dat er aandacht moet worden besteed aan enkele 'knelpunten' bij Zuidwestwonen.

6 uur geleden
Groen licht voor tweede woningbouw in Stavenisse aan Molendijk West

STAVENISSE - Stavenisse krijgt de komende jaren veel nieuwe woningen bij. Naast een nieuwe woonwijk in Poststraat-Zuid krijgt ook Molendijk West nieuwe huizen. Het plan omvat de bouw van 10 betaalbare (starters)woningen aan de Molendijk West, inclusief de verbreding van een deel van deze weg. 

8 uur geleden
Veertig procent van de Zeeuwen voorstander van meer kernenergie

ZEELAND - De Nederlandse bevolking is in de afgelopen drie jaar positiever gaan denken over het gebruik van kernenergie. 36 procent van de volwassenen vindt dat Nederland meer kernenergie moet gebruiken, tegenover 25 procent in 2020. Inwoners van Zeeland, waar de enige kerncentrale momenteel staat, zijn het meest positief over kernenergie. Dat meldt het CBS op basis van het onderzoek Belevingen 2023.

11 uur geleden
PVV-winst komt niet als een verrassing voor Fase (VVD): 'Zag het al aankomen'

THOLEN - Het besluit van Dilan Yesilgöz om niet samen te werken met de PVV in een nieuwe regering, valt niet goed bij sommige VVD-afdelingen. Op Tholen moet de VVD-fractie nog bijeenkomen om de verkiezingsuitslag te bespreken. Hoewel de winst van de PVV voor VVD-fractievoorzitter Anco Fase geen verrassing is, benadrukt hij dat het te vroeg is om in paniek te raken.

1 dag geleden
Voetbal: WHS lijdt grote nederlaag, Tholen en Smerdiek spelen thriller [SPEELRONDE 9]

THOLEN - Wat gebeurde er zaterdag 25 november allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma's van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 9.

1 dag geleden
Welke kandidaten kregen de meeste stemmen op Tholen? [TWEEDE KAMERVERKIEZING]

THOLEN - De definitieve uitslag van de Tweede Kamerverkiezing is bekend en daarmee kunnen we de balans opmaken. Welke kandidaten wonnen de meeste stemmen op Tholen? En hoeveel stemmen heeft Tholenaar Geert Hogendoorn gekregen?

1 dag geleden