Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Herinrichting Langegracht en omgeving begint in april

Herinrichting Langegracht en omgeving begint in april

KAPELLE - In april begint de herinrichting van de Langegracht en omgeving in Kapelle. Voor de uitvoering van de werkzaamheden trekt de gemeente Kapelle het hele jaar uit.

Er staan flink wat vernieuwingen op stapel voor het gebied. De gemeente heeft het ontwerp voor de herinrichting in samenspraak met omwonenden gemaakt. Belangrijk voor de omwonenden was dat er geen fietspad door het hertenkamp komt.

Speeltoestellen

De werkzaamheden beginnen in de Gistellisstraat en Langegracht. Hier verwacht de gemeente van april tot en met juli bezig te zijn. Van augustus tot en met december staat de herinrichting en het rioolwerk voor de Slotstraat op de planning. Ook richt ze dan het groen en het speelgebied opnieuw in. Bewoners verenigd in een speciale werkgroep hebben nagedacht over de nieuwe speeltoestellen die er komen. Dat zijn een vogelnestschommel en gewone schommel, driedelig duikelrek, klimtoestel, wipwap, glijbaan, evenwichtsbalk, draaitol en stappaaltjes in de vorm van blaadjes en klavers. Het speelterrein wordt rondom afgeschermd door een haag. Aan de zijde van de Slotstraat komt een hekwerk van circa één meter hoog te staan.

Schuiven

Tussen de parkeerplaatsen in de Slotstraat en de speeltuin tot en met de waterpartij bij de Langegracht brengt de gemeente een wadi aan voor de afvoer van regenwater. De parkeerplaatsen voor de Slotstraat 9 tot en met 17 schuiven een halve meter op naar de speeltuin. ‘Zo wordt het in- en uitdraaien met de auto makkelijker’, schrijft Kapelle in een bewonersbrief. ‘De parkeerplaatsen voor de Slotstraat 19 tot en met 23 brengen we aan in dezelfde lijn.’

Bomenkap

De acht esdoorns aan de rand van de speeltuin, ter hoogte van de Slotstraat 9 tot en met 29 kapt de gemeente. ‘Door de matige conditie van de bomen in combinatie met de verlagingen kunnen we de bomen niet behouden. We planten dezelfde hoeveelheid bomen terug.’

Ook de drie berken aan de noordoostzijde van de speeltuin gaan tegen de grond. ‘Die kappen we, omdat ze te groot worden voor de locatie en overlast veroorzaken bij omwonenden. Ook hier planten we evenveel bomen terug.’

Vissteiger

Het eilandje in de vijver bij de Langegracht verdwijnt. ‘Om de natuurwaarde in stand te houden plaatsen we enkele broedkorven. De vissteiger maken we aan de zijde van de Langegracht.’ De bestaande bruggen vervangt Kapelle op de huidige locatie en het pad rondom de waterpartij, achter de Grachtstraat 10 tot en met 20, is vervallen. De verbinding vanaf de Langegracht naar de Grachtstraat wordt verbreed. ‘Het groen verdwijnt en we plaatsen een extra lichtmast. Waar het pad aansluit op de Grachtstraat en Langegracht plaatsen we afremmende fietssluisjes.’

Meer uit Reimerswaal

Deelcafé De Buurvrouw in Kapelle gaat weer open

KAPELLE - Alweer 5 jaar geleden zag Deelcafé De Buurvrouw het levenslicht in Kapelle. Sinds 12 september 2018 werd er volop ‘gedronken, gedeeld en gedaan’, en hebben de vrijwilligers van De Buurvrouw al gigantisch veel werk verricht om de missie om ‘een goede buur voor de ander’ te zijn te laten uitkomen.

7 uur geleden
Openhuisweken bij Anne-Lique Mode in Yerseke

YERSEKE - Kom tijdens de openhuisweken van woensdag 27 september tot en met zaterdag 14 oktober de najaars- en wintercollectie ontdekken en passen bij Anne-Lique Mode in Yerseke.

10 uur geleden
Tweederde deelnemers valt af, maar Daan Visser uit Schore finisht wel in Dragon's Back Race

SCHORE - In zes dagen 380 kilometer over de bergen van Wales klauteren. Daan Visser (38) uit Schore speelde dit klaar en heeft zo als eerste Nederlander de finish van de Dragon’s Back Race gehaald. De organisatie noemt het de zwaarste bergrace ter wereld. Tweederde van de atleten valt voor de eindstreep af. “Ik hou van een uitdaging”, lacht de militair.

19 uur geleden
Wemeldings paar De Bourgraaf-Van den Bos viert diamanten huwelijksfeest

WEMELDINGE - Burgemeester Constantijn Jansen op de Haar van de gemeente Kapelle is maandag op bezoek geweest bij echtpaar De Bourgraaf-van den Bos ter ere van hun 60-jarig huwelijksjubileum.

2 dagen geleden
21e Answester Dweilbandfestival is mooi feestje

HANSWEERT - Zondag was het in Hansweert weer tijd voor het Answester Dweilband Festival, dit jaar de 21e editie alweer. Talloze bezoekers uit het dorp en de regio trokken naar Hansweert voor een middag vol muziek, lekker eten en zelfs een loterij.

3 dagen geleden
Geniet zondag van 'dweilen' en food in Hansweert

HANSWEERT - Ieder jaar op de laatste zondag van september vindt in Hansweert het Answester Dweilbandfestival plaats. Voor zondag 24 september staat de 21e editie in de startblokken. 

6 dagen geleden
Verkeer voorlopig verboden op instabiele dam Julianahaven Yerseke

YERSEKE - Omdat de damwand van de Julianahaven in Yerseke niet sterk en stabiel genoeg is, stelt de gemeente Reimerswaal een verkeersverbod in voor de kadewand. ‘Binnenkort wordt er een meetsysteem geplaatst om de stabiliteit van de damwand de komende tijd te meten’, laat de gemeente vrijdag weten. Op basis van de meetresultaten zijn misschien nog meer maatregelen nodig. ‘Dat is op voorhand niet uit te sluiten.’ 

6 dagen geleden