Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Herinrichting Havendijk Yerseke van start

Herinrichting Havendijk Yerseke van start

YERSEKE - De herinrichting van de drukke Havendijk in Yerseke is maandagmiddag officieel begonnen.

Tot begin oktober zijn er werkzaamheden in meerdere fases. De parkeerplaatsen op en aan de Havendijk zijn dan minder goed bereikbaar. Als eerste gaat de weg bij de kruising met de Burenpolder, Groeninx van Zoelenstraat en Havendijk op de schop. Daarna volgt de kruising met de Kaaistraat. In fase drie is het parkeerterrein aan de Willem-Alexanderhaven aan de beurt en in de laatste fase de rest van de Havendijk

Tijdens de werkzaamheden kunnen belangstellenden iedere woensdag tussen 14.00 en 16.00 terecht in de bouwkeet voor vragen of een toelichting van de uitvoerder.

Verkeersveiligheid

Met het uitvoeren van de werkzaamheden verbetert de gemeente Reimerswaal de verkeersveiligheid op de Havendijk, waar verschillende verkeersstromen samenkomen. Zo wordt de weg gebruikt door medewerkers van de bedrijven in de havens, toeristenbussen, auto’s en fietsers.

Daarnaast speelt de gemeente met de herinrichting in op de toeristische waarde van het gebied. De Havendijk wordt via een grote trap ter hoogte van de Kaaistraat beter verbonden met het dorpshart. Dankzij de trap kunnen bezoekers een ‘rondje Yerseke’ maken.

Meerjarenproject

Deze werkzaamheden à anderhalf miljoen euro zijn de eerste in het meerjarenproject dat de vernieuwing van de Havendijk en omgeving is. Later wordt het gebied ‘de Zaete’ omgevormd tot woongebied. Het gedeelte van de Korringaweg tot aan het NIOZ wordt ingericht als dertigkilometerzone. Daarnaast komt er een stoep van het complex de Zaete naar de Havendijk.

Ook wil de gemeente Reimerswaal één centrale toegang voor de jachthavens creëren. Verder kijkt ze naar de aansluiting van de havens met de Havendijk en het centrum. Deze maand begint de gemeente met het voorbereiden van de werkzaamheden in en rondom de jachthavens.

Onderhandelingen

Ook het parkeren op en rondom de Havendijk is een belangrijk punt in het project. In de plannen van de Havendijk wordt het opknappen en beter bereikbaar maken van de parkeerplaats aan de Kijkuit meegenomen. Naar verwachting beginnen deze werkzaamheden in 2020. Daarnaast is de Molenpolder ook een plek waar nadrukkelijk wordt gekeken naar het creëren van een centrale parkeerplaats. Hierover onderhandelt de gemeente met een projectontwikkelaar.

Meer uit Reimerswaal

Julianaschool Krabbendijke blij met nieuw, toekomstbestendig pand

KRABBENDIJKE - De Julianaschool in Krabbendijke heeft haar gloednieuwe pand aan de Scoudestraat in gebruik genomen. De nieuwbouw is uitgerust met nieuw meubilair, de nieuwste technologie en is heel toekomstbestendig. De eerste lessen zijn al gegeven en zowel de leerlingen als docenten zijn ontzettend blij met de nieuwe school.

16 minuten geleden
Ruim vier ton subsidie voor belevingsroute Yerseke Moer

YERSEKE - Stichting Het Zeeuwse Landschap ontvangt 413.288 euro provinciale subsidie om het natuurschoon van de Yerseke Moer beter in de etalage te zetten. Met het geld kunnen bijvoorbeeld beleefpunten, met uitzicht en informatieborden over de flora en fauna, gemaakt worden. Ook is er geld om de verkeersveiligheid te verbeteren.

22 uur geleden
Ondernemers gewaarschuwd voor oplichters

KRUININGEN - Ondernemers in de gemeente Reimerswaal worden benaderd door personen die zich voordoen als verkopers van advertentieruimte in de gemeentegids van Reimerswaal. Dat stelt het Reimerswaalse gemeenteraadslid Daniël van Iwaarden (SGP). Om hiervoor te waarschuwen heeft hij bij het college van burgemeester en wethouders schiftelijke vragen ingediend.

1 dag geleden
Overtredingen ontdekt bij controle horeca Reimerswaal

KRUININGEN - Horeca in de gemeente Reimerswaal is vrijdagavond gecontroleerd op het naleven van verschillende wetgeving. "Er zijn meerdere overtredingen geconstateerd, waaronder overtredingen op grond van de Alcoholwet, Warenwet, allergenen-wetgeving en de Wet arbeid vreemdelingen", meldt burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal dinsdag. 

1 dag geleden
Grote Geelstaart uit Kapelle brengt 'Metaal' uit

KAPELLE - Maandag om 12.00 uur is de eerste studio-opname van 'Grote Geelstaart' uitgekomen: 'Metaal'. De Kapelse band, die psychedelische noise-rock maakt, timmert sinds eind 2022 aan de weg naar meer naamsbekendheid binnen en buiten de provincie. 

1 dag geleden
Rillandia ziet aantal jeugdleden groeien

RILLAND - V.V. Rillandia aan de Bathseweg in Rilland telt op dit moment zo'n tweehonderd leden en is een groeiende vereniging. De club beschikt over twee voetbalvelden en een trainingsveld en ieder team van de club kan doordeweeks trainen. Ondanks dat de vereniging op een ruimtelijke plek is gelegen brengt de locatie soms ook wat obstakels met zich mee. 

2 dagen geleden
Vrijwilligers ontdoen Schelde-oevers weer van afval

KRABBENDIJKE/RILLAND - Honderden vrijwilligers stropen zaterdag 2 maart de mouwen op om zwerfafval op te ruimen langs de Oosterschelde en Westerschelde voor de jaarlijkse actie Schone Schelde.

3 dagen geleden