Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Heringerichte Lange Zelke officieel geopend

Heringerichte Lange Zelke officieel geopend

VLISSINGEN - Tijdens een bescheiden viering heeft wethouder Sem Stroosnijder dinsdagmiddag de heringerichte Lange Zelke heropend. De herinrichting van de Lange Zelke maakt onderdeel uit van de revitalisering van de binnenstad. 

Het meest opvallend aan de heringerichte Lange Zelke is natuurlijk dat de overkapping is verdwenen. Daarnaast is de winkelstraat voorzien van nieuw plaveisel, nieuwe straatverlichting en is er middels grote plantenbakken die tevens dienst doen om op te zitten, meer groen in de straat gebracht. Stroosnijder loofde tijdens de opening de samenwerking met de winkeliers en de Vlissingse Ondernemers Centrale (VOC). “Bijzonder is dat we de plannen in nauwe samenwerking met de ondernemers hebben kunnen maken,” aldus Stroosnijder. “Er worden honderden huizen gebouwd en we moeten de nieuwe inwoners van Vlissingen ook een mooi centrum kunnen bieden en daar is de Lange Zelke een mooi visitekaartje van geworden.”

VOC
Jolanda van Boven, voorzitter van de VOC, was eveneens zeer te spreken over de samenwerking. “We hebben nog nooit eerder op een dergelijke manier met de gemeente samengewerkt. Voor het eerst hadden we een hele duidelijke stem bij het maken van de plannen en het resultaat mag er dan ook zijn.” Met de herinrichting van de Lange Zelke is de revitalisering van de Vlissingse binnenstad nog niet ten einde. “Nu moet alleen de kop van de Walstraat nog,” vertelde Stroosnijder tijdens de bijeenkomst. “Maar daar hebben we het geld al voor op de plank liggen.”

Meer uit Vlissingen

Nieuwbouw De Dempo is feestelijk opgeleverd

VLISSINGEN - Op woensdag 19 juni werd de voltooiing van de bouw van De Dempo feestelijk gevierd in Vlissingen. Sinds maart 2024 zijn de laatste appartementen door l'escaut opgeleverd aan de nieuwe bewoners, en nu is het project volledig afgerond. Dit werd gevierd met bewoners, omwonenden en genodigden.

16 uur geleden
Vrachtschip van 214 meter vastgelopen voor de kust van Ritthem

RITTHEM- Ter hoogte van de dijk bij Ritthem is zaterdagmiddag een vrachtschip vastgelopen. Na overleg met diverse sleepboten gaf de kapitein aan het schip op eigen kracht los te maken. Veel mensen kwamen het incident aanschouwen.

1 dag geleden
Ludiek project: handen IN de mouwen met bewoners AZC

VLISSINGEN - Een bijzondere actie door de ondernemers Walstraat-Zuid en de bewoners AZC: na een inzamelingsactie zijn afgelopen weekend waslijnen vol oranje kleren in de Walstraat opgehangen. 

2 dagen geleden
Jonge schrijvers gezocht

VLISSINGEN - Dit jaar heeft de door Zeeland reizende Herberg voor verhalen, De Baaierd, extra ruimte voor jonge schrijvers. Wie tussen 14 en 27 jaar oud is en meer wil leren over het schrijven van poëzie, film, liedteksten, podcasts, journalistieke stukken, óf een idee heeft voor een interessante literaire samenwerking, kan zich tot en met 1 juli aanmelden voor het Gilde van De Baaierd. 

2 dagen geleden
Traumahelikopter opgeroepen voor incident Lindeijerlaan

VLISSINGEN - De Rotterdamse traumahelikopter is donderdagmiddag in Vlissingen ingezet vanwege een medische noodsituatie in een woning.

3 dagen geleden
Verdachte van invoer cocaïne via haven Vlissingen langer vast

MIDDELBURG - Eén van de drie mannen die in mei tijdens een grote politieactie werd aangehouden op verdenking van de invoer van cocaïne via de haven van Vlissingen, blijft nog eens 60 dagen in voorlopige hechtenis. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Breda woensdag bepaald.De 59-jarige man uit Burgh-Haamstede werd op maandag 6 mei samen met nog twee anderen van 43 en 56 jaar oud opgepakt toen de politie samen met de fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst FIOD onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM) onder meer doorzoekingen deed bij een havenbedrijf in Ritthem en een bedrijf in Zierikzee. Aan de actie deden ruim 150 opsporingsambtenaren mee. Op zes locaties vonden doorzoekingen plaats.Het drietal wordt volgens het OM verdacht van invoer van cocaïne uit Zuid-Amerika, valsheid in geschrifte en deelname aan een criminele organisatie die als doel heeft de Opiumwet te overtreden. Op 15 mei bepaalde de raadkamer van de rechtbank in Breda al dat het voorarrest van de drie werd verlengd met 90 (voor de 56- en 43-jarige verdachte) en 30 dagen (voor de man uit Burgh-Haamstede).Van laatstgenoemde verdachte is de voorlopige hechtenis nu met nog eens 60 dagen verlengd omdat de verdenking tegen hem is uitgebreid. "De verdachte wordt nu ook verweten dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan valsheid in geschrifte en witwassen", zo legt het OM uit.De drie mannen moeten op 8 augustus voor de rechter verschijnen tijdens een pro-formazitting.

3 dagen geleden
Grootste drugsvangst van het jaar in Zeeland: douane onderschept 3600 kilo cocaïne in Vlissingen

VLISSINGEN - De Douane heeft woensdag tijdens een reguliere controle in de haven van Vlissingen ruim 3600 kilo cocaïne onderschept. Deze vangst markeert de grootste drugsvangst van dit jaar in Zeeland.

3 dagen geleden