Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Herfstweer en ongelukken zorgen voor drukste ochtendspits van het jaar

Herfstweer en ongelukken zorgen voor drukste ochtendspits van het jaar

THOLEN - Het is vanochtend druk op de weg. Met name de regen zorgt op veel plekken voor vertraging. En door enkele ongelukken is het landelijk de drukste ochtendspits van het jaar. 

Wie vanochtend de auto pakt om naar zijn werk te gaan, heeft grote kans om in de file terecht te komen. Mede door de regen is er vertraging op veel wegen. Landelijk levert de ochtendspits vandaag een record op. De ANWB liet eerder vanochtend weten dat het de een na drukste ochtendspits is van het jaar, met maar liefst 857 kilometer file om 08.20 uur.

Maar om 08.36 werd het record helemaal verbroken. Toen was het met meer dan 900 kilometer file definitief de drukste ochtendspits van het jaar. De reden voor die zware ochtendspits zijn volgend de ANWB het herfstweer, ongelukken en het verkeersaanbod. Zo gebeurde er onder andere een ongeluk op de A59. Daar is de linkerrijstrook dicht en staat een file van bijna een uur.

Aanvullend bericht: met in totaal meer dan 900 km file om 08.36 uur is het de drukste ochtendspits van 2022 tot dusver.

— ANWB Verkeersinformatie (@ANWBverkeer) September 27, 2022

Meer uit Tholen

Op de werkvloer bij Dek Opleidingen: 'Alles op het gebied van veiligheid en logistiek' [WERKVLOER]

HALSTEREN - Wie kan er mooier vertellen over zijn vak dan degene die er dagelijks mee bezig is. Waar komt zijn of haar liefde voor het vak vandaan? Waarom hebben ze voor dit beroep gekozen? Wat is er nou zo mooi aan het vak? En hoe ziet een werkdag er eigenlijk uit? Deze week: Dek Opleidingen. 

1 uur geleden
UWV: 'Iets meer ruimte op de arbeidsmarkt in Zeeland'

ZEELAND - De spanning op de arbeidsmarkt in Zeeland is in het vierde kwartaal van 2023 afgenomen. Dat is voor het tweede kwartaal op rij. Naar verwachting daalt de spanning in 2024 verder. Dat komt doordat het aantal vacatures afneemt en het aantal personen met een WW-uitkering stijgt. Toch wordt de arbeidsmarkt in onze provincie nog altijd als zeer krap getypeerd. Voor veel werkgevers blijft het lastig om geschikt personeel te vinden. De grootste krapte is er bij zorg- en dienstverlenende beroepen en in de ICT. 

4 uur geleden
Wisselvallig en vrij koud weekend, mogelijk spectaculaire luchten

THOLEN - We krijgen dit weekend te maken met een mix van zon, wolken en enkele buien. De meeste buien zijn weggelegd voor de zaterdag en de meeste zonuren zien we terug op de zondag. Beide dagen liggen de maxima rond een graad of 10 en daarmee is het koud voor de tijd van het jaar. Gebruikelijke waarden voor deze tijd van het jaar zijn 13 tot 17 graden.

1 dag geleden
Burgemeester sluit woning aan Kotterstraat na vondst hennepkwekerij

THOLEN - Burgemeester Marleen Sijbers heeft besloten om een woning aan de Kotterstraat voor drie maanden te sluiten. Vorige maand trof de politie op dit adres een professionele hennepkwekerij. De bewoner is gearresteerd en wordt ook verdacht van betrokkenheid bij de aanslag op een woning aan het Slachtveld.

1 dag geleden
Drugsdealers aangehouden na inval in woning in Poortvliet

POORTVLIET - De politie heeft twee verdachten aangehouden na een huiszoeking bij een woning aan het Kerkplein in Poortvliet. De actie volgde nadat er vanuit de buurt meerdere meldingen van overlast bij de politie binnenkwamen.

2 dagen geleden
Minste fietsendiefstallen in Zeeland, op Tholen 25 mensen de dupe

ZEELAND - In 2023 werden er in Zeeland 1095 fietsendiefstallen gemeld. Dit aantal ligt 2,3 procent hoger dan het jaar ervoor. Op Tholen ging het om 25 diefstallen waarvan melding werd gedaan. Het werkelijke aantal kan dus nog hoger liggen. Dit blijkt uit onderzoek van Independer op basis van data van de politie en het CBS.  

2 dagen geleden
Tholen doet weer mee aan NK en ZK Tegelwippen

THOLEN - De gemeente Tholen doet ook dit jaar weer mee met de vijfde editie van het Nederlandse en Zeeuws Kampioenschap Tegelwippen. Samen met inwoners en bedrijven gaan ze hun best doen om minimaal hetzelfde resultaat als in 2023 te behalen. Dat was landelijk de 18e plaats in de categorie kleine gemeenten en de 2e plaats in Zeeland.

3 dagen geleden