Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Herfstvakantie in het Muzeeum

Herfstvakantie in het Muzeeum

VLISSINGEN - Het vernieuwde Maritiem Muzeeum Zeeland viert deze maand de Maand van de Geschiedenis. Zaterdag 28 en zondag 29 oktober zijn er speciale rondleidingen in het Muzeeum rondom het thema ‘Eureka!’ Speciaal voor de herfstvakantie is er donderdag 26 oktober een workshop ‘schateiland’ voor kinderen vanaf 4 jaar.

Zeevaarders hadden vroeger geen google maps. Ze tekenden en schetsten zo goed mogelijk wat ze allemaal zagen onderweg, om dit later aan anderen te kunnen laten zien. In de workshop ‘schateiland’ gaan kinderen hun ultieme schateiland maken. De workshop is gratis voor bezoekers van het Muzeeum en wordt gehouden van 14 tot 16 uur. Ook in de Pakhuizen achter het Muzeeum zijn tijdens de herfstvakantie activiteiten voor kinderen. Zo kan er worden gebouwd aan een boot van Kapla en kan de Mega kleurplaat worden ingekleurd.

Eureka!

Tijdens de Maand van de Geschiedenis biedt Het Maritiem Muzeeum Zeeland een boeiende rondleiding genaamd ‘Eureka!’. In deze rondleiding wordt de relatie tussen scheepsbouw, navigatie en oorlogsvoering op zee, in het verleden en het heden verkent. Ideeën en technologische vooruitgang ontwikkelen zich vaak geleidelijk, zowel in de maritieme geschiedenis als in de moderne scheepvaart hebben ze vaak even hun tijd nodig. Tijdens deze rondleiding ontdek je hoe zowel vroegere als hedendaagse innovaties de maritieme wereld hebben gevormd. De rondleidingen worden gehouden op zaterdag 28 en zondag 29 oktober om 12 en 14 uur. De rondleidingen duren ongeveer een uur en zijn geschikt voor iedereen van ongeveer 8 jaar en ouder. De rondleiding is gratis voor reguliere bezoekers van het Muzeeum, tickets kunnen online worden geboekt op www.muzeeum.nl.

Meer uit Vlissingen

Provincie waarschuwt strandgangers: 'Let op voor zeeschuim'

VLISSINGEN - Naar aanleiding van berichtgeving van de NOS waarschuwt de provincie Zeeland woensdag voor zeeschuim op het strand vanwege de giftige PFAS-stoffen.

1 dag geleden
Lezersfoto van de week toont strakblauwe hemel

VLISSINGEN - Een heerlijk zomerse foto heeft Anne-Marie van Iersel uit Vlissingen ingestuurd naar de Vlissingse Bode. Het is de 'Lezersfoto van de week' geworden.

2 dagen geleden
Vlissinger (18) onwel; politie treft drugs aan

VLISSINGEN - Een man (18) uit Vlissingen is maandagmorgen rond 00.30 uur vermoedelijk door drugs onwel geworden in Westerzicht.

3 dagen geleden
Bellamypark is vrijdag en zaterdag weer domein ringrijders

VLISSINGEN - De Zeeuwse Ringrijders Vereniging houdt vrijdag 26 juli en zaterdag 27 juli wedstrijden ringrijden op het Bellamypark in Vlissingen.

3 dagen geleden
Vrouw rijdt met auto tegen gevel van portiekwoning

OOST-SOUBURG- Een oudere vrouw is zondagmiddag met haar auto tegen de gevel van een portiekwoning gereden. De vrouw reed door de M.A. van de Puttestraat en voerde daar enkele opmerkelijke handelingen uit. Via de F.Leenhoutstraat kwam de vrouw vervolgens de stoep op om daarna over een grasveld tegen de voorgevel van een portiekwoning aan te rijden. De auto kwam enkele meters verderop tot stilstand. De vrouw raakte bij het ongeval niet gewond.

3 dagen geleden
Twee fietsers gewond na botsing op de Vlamingstraat

VLISSINGEN- Op de Vlamingstraat zijn zaterdag aan het einde van de middag twee fietsers met elkaar in botsing gekomen. Dit gebeurde op de kruising met de Wagenaarstraat. Beide personen, een man en een vrouw, raakten gewond en zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De oorzaak van de botsing was vermoedelijk een voorrangskwestie.

4 dagen geleden
Vlissingen zoekt een Klimaatburgemeester

VLISSINGEN - Van 11 tot en met 17 november wordt voor de vierde keer de Nationale Klimaatweek (NKW) georganiseerd. Op allerlei manieren laten Nederlanders (Klimaatburgemeesters) zien wat je kan doen om duurzamer te leven tijdens de Nationale Klimaatweek. Het doel? Zoveel mogelijk Nederlanders inspireren om zich in te zetten voor een beter klimaat. Daarom zoeken het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en Klimaatstichting HIER nieuwe Klimaatburgemeesters in zo veel mogelijk gemeenten in Nederland. Zo ook in gemeente Vlissingen.Klimaatburgemeesters kunnen gemeenten helpen bij het stimuleren van anderen om duurzaam te gaan leven. Zij zijn de verbinding en inspiratiebron voor mede-inwoners. Met activiteiten en initiatieven brengen Klimaatburgemeesters anderen in beweging voor het klimaat, met als hoogtepunt de Nationale Klimaatweek. Het Klimaatburgermeesterschap is voor alle Nederlanders. Of je nou grote activiteiten voor de hele straat organiseert, of andere initiatieven onderneemt waarmee je anderen inspireert iets te doen voor een beter klimaat. Voorbeelden van activiteiten die Klimaatburgemeesters organiseren zijn: het opzetten van een kledingkettingruil, het gezamenlijk inkopen van laadpalen, het organiseren van een vegetarische buurtbarbecue, het vergroenen van de straat zoals het aanleggen van een geveltuin. Maar je kunt als Klimaatburgermeester ook je werkgever adviseren over duurzame mobiliteit. Word jij de Klimaatburgemeester van gemeente Vlissingen? Kijk voor de spelregels en hoe je je kunt aanmelden op www.nkw2024.nl/klimaatburgemeester.[n]

6 dagen geleden