Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Herfstachtige carnavalsoptochten in het verschiet

Herfstachtige carnavalsoptochten in het verschiet

's-HEERENHOEK - Deelnemers aan en bezoekers van de drie carnavalsoptochten in de Zak van Zuid-Beveland kunnen zaterdag en zondag het beste een regenpak meenemen.

Het is herfstachtig tijdens het carnavalsweekend, voorspelt Weeronline. “Zondag wordt een kletsnatte en onstuimige dag”, waarschuwen de meteorologen. De kans op langdurige regenbuien is groot en het wordt rond de veertien graden. Zaterdag is het rustiger, tien tot twaalf graden en is er kans op slechts een spatje regen.

Wagens

De optochten in Kwadendamme en Lewedorp lijken het dus het beste te treffen. De wagens in de Pikpot (Kwadendamme) gaan rijden om 13.30 uur, in ‘t Kraaienist (Lewedorp) vertrekt de stoet om 13.00 uur.

De optocht in ‘t Paerehat (‘s-Heerenhoek) moet hopen dat het meevalt. De deelnemers aan de grootste optocht van Zeeland vertrekken om 13.30 uur in de Burgemeester van Horsighstraat.

Meer uit Beveland

Op de werkvloer bij plantmanager Pieter van Rijs: 'Er moet steeds meer geïsoleerd worden, dus er zit groei in'

VLISSINGEN-OOST - Pieter van Rijs (56) geeft sinds drie maanden leiding aan de fabriek van Stepan Netherlands B.V. in Vlissingen-Oost. Daarvoor werkte hij negen jaar in Rotterdam en hij is blij dat hij nu dichter bij zijn woonplaats Middelburg aan de slag kan. “We maken hier hard isolatieschuim, een grondstof voor brandvertragend en brandwerend isolatiemateriaal. Het verlaat de fabriek als een soort stroopachtige substantie," vertelt Van Rijs. “En in deze tijd van verduurzaming en energiebesparingen is daar veel vraag naar. We verwachten dan ook de komende jaren verder te groeien."

1 uur geleden
Cees van den Bos voorgedragen als burgemeester van Goes

GOES - De gemeenteraad van Goes heeft donderdagavond Cees van den Bos voorgedragen als nieuwe burgemeester. Naar verwachting wordt hij per 1 februari 2024 benoemd. 

1 dag geleden
Maartenskerk 's-Gravenpolder heeft eindelijk weer een torenspits

's-GRAVENPOLDER - Het heeft langer geduurd dan verwacht - bijna anderhalf jaar - maar sinds donderdag prijkt er weer een torenspits op de Maartenskerk in 's-Gravenpolder.

1 dag geleden
In tweede kwartaal meer duidelijkheid over herstel Westerscheldetunnel

ELLEWOUTSDIJK - De N.V. Westerscheldetunnel heeft onderzoek gedaan naar de mogelijke oorzaak van de eerder dit jaar ontdekte betonschade in de oostbuis van de tunnel. 'Het meest waarschijnlijk is dat een aantal omstandigheden gezamenlijk heeft geleid tot de betonschade', laat de organisatie donderdag weten. Ze verwacht pas in het tweede kwartaal van volgend jaar uitsluitsel over de oorzaak en het herstelplan.

1 dag geleden
Rotary viert 100 jaar in Nederland zaterdag in Goes

GOES - Rotary Nederland markeert in 2023 haar eeuwfeest met een grootschalige estafette, waarbij een symbolische bakfiets het hele land doorkruist en elke Rotary Club aandoet. Deze viering bereikt zaterdag 2 december de Grote Markt in Goes, waar de drie Bevelandse Rotary clubs zich presenteren en geld inzamelen voor Shelter Box.

2 dagen geleden
Kettingbotsing op A58 bij Goes; half uur vertraging

GOES - Op de afrit van de A58 bij Goes heeft donderdagochtend een ongeval plaatsgevonden met meerdere voertuigen.

2 dagen geleden
Borsele helpt inwoners geld terugvragen bij zeven inloopmomenten

HEINKENSZAND - Gemeente Borsele nodigt al haar inwoners uit om in december gratis de energietoeslag- en potjescheck te doen. Vrijwilligershuis Borsele en Gemeenschappelijke Regeling (GR) de Bevelanden organiseren hiervoor een aantal inloopmomenten. 'Samen vult u een paar vragen in en ziet u meteen of u in aanmerking komt voor energietoeslag en potjes', legt de gemeente uit in een persbericht. 

2 dagen geleden