Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Herdenkingen bevrijding Walcheren in gemeente Veere

Herdenkingen bevrijding Walcheren in gemeente Veere

DOMBURG - Begin november wordt in de gemeente Veere ieder jaar de bevrijding van Walcheren in 1944 herdacht. Er zijn herdenkingen in verschillende kernen. De herdenkingen bestaan gewoonlijk uit een toespraak, bloemen leggen, een minuut stilte en gelegenheid om na te praten.

In november 2021 zijn er de volgende herdenkingen:

- Aagtekerke: dinsdag 2 november Locatie: Kalfhoeksepad Start: 10.00 uur. Herdenking in samenwerking met leerlingen van de Jhr. Willem Versluijsschool bij het monument Kalfhoeksepad in Aagtekerke. Tijdens de herdenking worden er verschillende kransen neergelegd en zorgen de leerlingen voor muziek.

- Domburg: maandag 1 november Locatie: Boulevard van Schagen, Domburg Start: 09.00 uur. Leerlingen van groep 8 van de Openbare Basisschool De Golfslag leggen samen met één vertegenwoordiger van de gemeente Veere, één vertegenwoordiger Stadsraad en twee vertegenwoordigers van het Comité, kransen bij de monumenten voor de militairen, die tijdens de bevrijding van Domburg zijn gesneuveld. Ook leest een van de leerling een zelfgeschreven gedicht voor. Dit in de aanwezigheid van één Noorse Militaire Attachee.
Algemene begraafplaats 14.00 uur: Korte inleiding door het comité gevolgd door een vlagceremonie door leerlingen van de Openbare Basisschool “De Golfslag”. Er wordt een zelfgeschreven gedicht voorgelezen en de Last Post wordt gespeeld. Hierna volgt 1 minuut stilte en een krans- en bloemlegging.  

- Westkapelle: op maandag 1 november is er een herdenking op drie verschillende plaatsen.
Locatie: Liberty Bridge bij het PolderhuisStart: 11.00 uur. Verschillende toespraken van vertegenwoordigers gevolgd door een kranslegging, het spelen van volksliederen door de kinderen van basisschool De Lichtboei en 1 minuut stilte.
Locatie: achter de vuurtoren. Start: 12.00 uur. Toespraak door burgemeester Van der Zwaag gevolgd door 1 minuut stilte, kranslegging door verschillende vertegenwoordigers en veteranen en het spelen van het Wilhelmus.
Locatie: herdenkingsplaats ErikaStart: 13.00 uur: korte toespraak door de ceremoniemeester gevolgd door het leggen van poppykransen door veteranen, burgemeester Van der Zwaag en leden van de Commandovereninging, het spelen van de Last Post en 1 minuut stilte.

- Zoutelande: in Zoutelande zijn er op dinsdag 2 november twee herdenkingen.
Locatie: Catharinakerk. Start: 11.00 uur. Gedichten door leerlingen van de basisschool gevolgd door het lezen van de Roll of Honour, een stiltemoment, digitale groet uit Engeland, toespraak en kranslegging. Na afloop is er een koffie en thee in de kerkzaal.
Locatie: Oude begraafplaats.Start: 13.30 uur. Herdenking bij het graf van vliegenier MacLeod met leerlingen van de basisschool en de Unie van Veteranen.

- Dishoek: dinsdag 2 november. Locatie: Monument bij duinovergang Kaapduin, Strand nr. 3. Start: 11.00 uur. Herdenkingsbijeenkomst ter ere van de 47 Royal Marine Commando. 

- Serooskerke: maandag 8 november. Locatie: Muntplein (bij de kerk). Start: 14.30 uur. Toespraak door een vertegenwoordiger van de gemeente Veere gevolgd door een gedicht, het lezen van de namen van de slachtoffers, bloemlegging door leerlingen van de basisschool, het spelen van de Last Post, 2 minuten stilte, Reveille, het spelen van de volksliederen en een kranslegging.

- Vrouwenpolder: maandag 8 november. Locatie: begin Fort de Haakweg. Start: 10.15 uur. Opening door Dhr. Corbijn gevolgd door het ontsteken van de bevrijdingsvlam door leerlingen van CBS De Goede Polder, toespraak door een vertegenwoordiger van de gemeente Veere, spelen van de Last Post, 2 minuten stilte, een gebed, bloemhulde en het zingen van het Zeeuwse volkslied met begeleiding van Mevr. A.J.  Jongepier.

Meer uit Middelburg

Daar gaan ze..! Domburgse Koppen & Domburgse Impressies

DOMBURG - Vanaf 17 december sieren 21 door de Stichting Stad Domburg 800 Jaar bijeen verzamelde Domburgse Koppen de muren van De Galerij van het MTVP Museum Domburg. Met als boegbeeld twee Domburgers die eind jaren 1960 op een Zündapp de wijde wereld in trokken, tot Westkapelle dan. 

15 uur geleden
Hemelse taal: een bijzondere uitvoering van 'La Nativité du seigneur' in de Koorkerk in Middelburg

MIDDELBURG - In aanloop naar de viering van Kerst, voert Rien Balkenende op vrijdagavond 22 december de orgelcyclus 'La Nativité du Seigneur' van Olivier Messiaen (1908-1992) uit in de Koorkerk in Middelburg.

15 uur geleden
AVV Beheer nieuwe eigenaar voormalig PZC-pand 'De Drvkkery' op Markt in Middelburg

MIDDELBURG - AVV Beheer verwerft het markante pand, waarin sinds 25 jaar het zijn tijd ver vooruit zijnde boekwinkelconcept 'De Drvkkery' is én blijft gevestigd. Op 1 december jl. heeft de eigenaarswissel plaatsgevonden. Arnold en Monique van Velzen van AVV Beheer spreken van “een prachtige locatie, huurder en pand."

21 uur geleden
Santa Fun Run Middelburg 2023

MIDDELBURG - Op zaterdagmiddag 16 december organiseren de drie Walcherse Rotaryclubs de Santa Run in Middelburg. De deelnemers aan deze fun run rennen of wandelen in kerstmanpak 3 kilometer door het centrum. De start en finish zijn bij de ijsbaan op de Markt.Op zaterdag 16 december is er alweer de derde kerstmannenloop in Middelburg. De Santa Run is een fun run in kerstmanpak voor iedereen die mee wil doen. Deelnemers kunnen de Santa Run alleen lopen of met hun gezin, familie, collega's, klas, team, elftal of vriendengroep. Alle deelnemers, van jong tot oud, rennen of wandelen in hun kerstmanpak het parcours door de binnenstad. Start en finish zijn bij de ijsbaan op de Markt.Kerst-dj en erwtensoep met worstMeedoen aan de Santa Run is dé manier om alvast in kerststemming te komen. Daar zorgt de kerst - dj Bert van Leerdam wel voor met een ware X-mas party op de Markt. Na afloop van de Santa Run kun je voor €9,50 erwtensoep, een broodje worst en wat te drinken krijgen bij de ijsbaan.Lopen voor het goede doelMeedoen doe je voor de fun, maar zeker niet alleen voor jezelf. Er wordt gelopen voor het goede doel, een mooie kerstgedachte. Dit jaar is het goede doel de Stichting Leergeld. De kosten voor de organisatie van het evenement Deze Stichting zorgt ervoor dat kinderen uit gezinnen met geldzorgen mee kunnen doen met onderwijs, sport, cultuur en welzijn. Zo nemen zij bijvoorbeeld de kosten voor schoolspullen, contributie, sportkleren of -materiaal, muziek- of dansles of het vieren van een verjaardag voor hun rekening.Deelname en inschrijvingIedereen, jong en oud, getraind of ongetraind kan meedoen aan de Santa Run. Het parcours is niet lang en mag rennend of wandelend afgelegd worden. Alle deelnemers gaan tegelijk, in kerstmanpak, om 16.00 uur van start op de Markt in Middelburg. Het totale parcours loopt door de binnenstad en is 3 kilometer lang. Inschrijven kan via www.middelburg.rotarysantarun.nl. Deelname voor kinderen bedraagt €10 en voor volwassenen €15. De kaartjes zijn inclusief kerstmanpak. Inschrijven kan tot 16 december.Ophalen kerstmanpakkenAlle deelnemers kunnen hun kerstmanpak ophalen bij Koole Sport (Armeniaans Schuitvlot 20 in Middelburg) of op de dag van de Santa Run (zaterdag 16 december tussen 14:00 uur en 16:00 uur) bij de ijsbaan. De pakken passen iedereen en voor kinderen is er een speciaal kinderkerstmanpak. Iedereen krijgt na de Santa Run een medaille.Santa Runs in de rest van Nederland en de wereldMiddelburg is niet de enige stad in Nederland waar een Rotary Run is. De Santa Run werd in 2008 voor het eerst georganiseerd in Gorinchem. Dit initiatief is ondertussen door veel Rotaryclubs in het land overgenomen. De eerste Santa Run in Middelburg was in 2019, de tweede, na de coronaperiode, in 2022.

1 dag geleden
Peetman bezingt de Kerstnacht van 1914

MIDDELBURG - “Het Kerstbestand van 1914 toont ons het mooie van Kerst en de waanzin van oorlog", aldus de Middelburgse singer songwriter Peetman. Het inspireerde hem tot het schrijven van zijn nieuwe single 'Kerstnacht 1914'. Het is een Kerstnummer met een boodschap, waarvoor een bijzondere gebeurtenis uit de Eerste Wereldoorlog als inspiratie diende.

1 dag geleden
Haalbaarheidsonderzoek Woningbouw Koningshof II Koudekerke gestart

KOUDEKERKE - AM Zeeland en Bouwgroep Peters gaan samen onderzoeken of het mogelijk is om huizen te bouwen naast de Koningshof woonwijk in Koudekerke. Vandaag, op 6 december, hebben ze met de gemeente Veere de overeenkomst getekend. Het idee is om ongeveer 150 huizen te bouwen die goed passen bij de bestaande buurt. Participatie van omwonenden en mogelijke bewoners is een belangrijk onderwerp gedurende het hele proces.

2 dagen geleden
Wilde achtervolging door Middelburg en Vlissingen

VLISSINGEN, MIDDELBURG - Gisteravond, 6 december, ontvouwde zich een spannende achtervolging door de straten van Middelburg en Vlissingen nadat een auto, geregistreerd door een ANPR-camera, een gezochte bestuurder bleek te hebben. De avond nam een onverwachte wending toen de achtervolgde persoon erin slaagde te ontsnappen.

2 dagen geleden