Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Herbert Keijman wint Rijkse iT Cup en speelt Super Finals

Herbert Keijman wint Rijkse iT Cup en speelt Super Finals

MIDDELBURG - De Rijkse iT Cup bij Tafeltennisvereniging Arnemuiden is gewonnen door Herbert Keijman. De speler van TTV Yerseke won de titel dik verdiend. Hij bleef namelijk gedurende het hele toernooi alle 24 wedstrijden ongeslagen. 

In de finale rekende Keijman, die afgelopen seizoen met Arnemuiden promoveerde naar de tweede divisie, maar bij toernooien nog voor zijn oude vereniging uitkomt, af met de Westlander Kelvin Heemstra van Smash uit Monster. Emiel de Rijke, de afgelopen drie edities winnaar van het toernooi, legde beslag op de derde plaats.

De eerste nummers 1 t/m 4 van elke poule plaatste zich voor de kruisfinales. In Poule A waren dat Emiel de Rijke (TTC Middelburg) Jurian de Kraker (Yerseke), Ramon Clijsen (Irene)  en John Kiele (Alexandria). In Poule B overleefden Herbert Keijman (Yerseke), Kelvin Heemstra (Smash), Adrian Slabbekoorn (Yerseke) en Joery Hemelaar (ODT) de poule

Emiel de Rijke walste in de eerste kruisfinale over Joery Hemelaar heen (3-0). Kelvin Heemstra liet zijn dat hij het beste voor het laatst bewaard had. Tegen de sterke Ramon Clijsen kwam het op de vijfde game aan, maar daarin was hij met 11-4 de sterkste. Herbert Keijman verloor de eerste game van John Kiele, maar plaatste zich vervolgens vrij eenvoudig voor de halve finale. De laatste finalist was misschien wel de meest verrassende. Tussen de vele landelijke spelers was het Adrian Slabbekoorn die met agressief spel zijn voormalig teamgenoot Jurian de Kraker van Yerseke met 3-1 kansloos liet.

Halve finales
In de eerste halve finale leek Emiel de Rijke, viervoudig winnaar van het toernooi waarvan de laatste drie edities, de gedoodverfde favoriet. Hij verloor echter de eerste game van de excentrieke Heemstra. De tweede en derde game werden gewonnen door de Middelburger, waarna Heemstra de vierde game weer met 11-4 pakte. In de laatste game kwam Emiel op voorsprong, maar kwam de Westlander toch nog met 11-9 langszij.

In de tweede halve finale kon Slabbekoorn zijn goede spel van eerder op de dag niet meer ten tonele brengen tegen Keijman. Nadat Keijman de eerste game met 11-5 won, pakte Slabbekoorn de tweede game nog. De derde game ging weer met 11-5 naar Keijman, waarna die het ook met 13-11 in de vijfde game afmaakte en zich plaatste voor de finale.

Ook de finale stond weer bol van spanning. Heemstra, spelend met groen noppenrubber, kwam de eerste game op een snelle 8-2 voorsprong, maar liet toch met 11-9 de winst aan Keijman. Vervolgens won Heemstra twee games met 7-11 en 10-12, maar Keijman rechtte zijn rug en haalde met 11-3 en 11-6 de titel binnen. In de strijd om de derde plaats won Emiel met 3-1 in games van Adrian.

Rijkse iT Super Final
Voor Keijman en Heemstra wacht er zaterdag 11 juni nog een mooi toetje, want ze krijgen een wildcard om mee te mogen doen aan de Rijkse iT Super Final. Onder meer voormalig eredivisionisten Emanuel Martins Ferreira en Frank Hollak zijn hierbij van de partij, net als Sanne de Hoop, die vandaag met haar team het landskampioenschap bij de dames won. Zij zullen de nodige tegenstand krijgen van Thomas Baart (Scyedam), het jeugdige talent Joel Nabarro (Tempo Team) en Peter van Iwaarden (SKF), die met zijn onorthodoxe spelstijl uitkomt in de eerste divisie. Verder geven namens Red Star uit Goirle Vincent van Kuijck en Monique Posthuma acte de présence en natuurlijk zijn ook de lokale toppers Sören de Witte (TTC Middelburg) en Jeroen de Heide (Arnemuiden) present. Het toernooi vangt aan om 11.00 uur.[n]

Meer uit Middelburg

Vier je identiteit tussen de kunstwerken in de Vleeshal in Middelburg

MIDDELBURG - Op 8 december organiseert Vleeshal 'Queer Cheer', een queer-feest ten midden van de solotentoonstelling 'Freddie' van Freddie Mercado. Speciaal voor Paarse Vrijdag, een actiedag van de GSA (Gender and Sexuality Alliance), kunnen bezoekers dansen tussen de kunstwerken van Mercado. Mercado zoekt binnen zijn werk de grenzen op tussen identiteit en gender en daarmee is dit de perfecte setting voor dit bijzondere feest.

7 uur geleden
Kerstmarkt Grote Kerk Veere

VEERE - Nog één week voordat de Grote Kerk in Veere weer omgetoverd wordt tot een kerstparadijs. Op 9 en 10 december vindt de jaarlijkse kerstmarkt van Veere plaats. 

8 uur geleden
Onwelwordingen bij restaurant Middelburg

MIDDELBURG - Bij een fastfoodrestaurant in Middelburg zijn donderdagmiddag meerdere personen onwel geworden. De brandweer werd opgeroepen om metingen te doen.

8 uur geleden
De lichtjes gaan aan! Inwoners Nieuw-en St.Joosland brengen dorp in Kerstsferen

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Op 6 december gaan de lichtjes aan! Van de kerstboom op het pleintje bij ''t Dorpsuus' in Nieuw- en Sint Joosland. Twee dorpsbewoners opperden het idee tijdens de Dorpstafel.

1 dag geleden
Warmtenet Dauwendaele gaat niet door

MIDDELBURG - Er komt geen warmtenet in de Middelburgse wijk Dauwendaele. Het onderzoek om industriële warmte die over is te gebruiken voor het verwarmen van 900 huizen is afgerond. De conclusie is dat de aanleg van dit warmtenet veel te duur is. Voor aansluiting op het warmtenet kan geen aantrekkelijk aanbod worden gedaan aan de huurders en huiseigenaren.

1 dag geleden
Tractor en auto in botsing bij Vrouwenpolder

VROUWENPOLDER - Bij een aanrijding op de Parallelweg tussen Vrouwenpolder en De Banjaard is donderdagochtend materiële schade ontstaan. Na onderzoek bleek er niemand gewond te zijn geraakt.

1 dag geleden
IJsbaan opent vandaag in Middelburg

MIDDELBURG - Vanmiddag om 14.00 uur is het zover: dan kunnen schaatsliefhebbers weer terecht op de ijsbaan die vanaf vrijdag werd opgebouwd voor het stadhuis aan de Markt in Middelburg.

2 dagen geleden