Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

 Henno Cysouw kijkt verder

Henno Cysouw kijkt verder

Het jubileum van Henno Cysouw in Terneuzen laat zich het best samenvatten als dertig jaar kwalitatieve oogzorg. Met dat idee startten Henno en Jeanette Cysouw drie decennia geleden in de Terneuzense Nieuwstraat. Inmiddels vind je Henno Cysouw op de Markt. “Mensen komen naar ons vanwege de goede oogzorg en het grote aanbod goede én mooie monturen. Ons verzorgingsgebied omvat heel Zeeland en de grensstreek met Vlaanderen.”

Arianne Cysouw is sinds enkele jaren actief in het bedrijf van haar ouders. Het 30-jarig jubileum voelt ook als haar jubileum. “Van kinds af aan speelt de optiekzaak een rol in mijn leven. Het ging thuis altijd over de zaak. Zelf koos ik aanvankelijk een andere richting, maar het vak trekt toch. Inmiddels ondersteun ik mijn ouders zoveel mogelijk. Daarnaast volg ik de opleiding tot opticien. Goed geschoolde medewerkers vinden we belangrijk en dat geldt dus ook voor mij.”

Goede oogzorg voor iedereen
Het blijft verbazen: om jezelf opticien te noemen, hoef je niet per se gekwalificeerd te zijn. Een doorn in het oog van Arianne en haar ouders en absoluut niet de richting die zij met het bedrijf willen opgaan. “Sinds de start hechten we veel waarde aan goede oogzorg voor iedereen. Om die reden hebben we in ons team twee optometristen.” Optometrie is eerstelijns gezondheidszorg. Terwijl een opticien de gezichtsscherpte en de bijbehorende brilsterkte meet, bekijkt de optometrist de gezondheid van het hele oog. “Een optometrist kijkt dus verder dan alleen scherpzien. Je kunt zonder verwijzing van de huisarts een afspraak maken met de optometrist. Is doorverwijzing naar een oogarts nodig, dan loopt dat via de huisarts”, legt Arianne uit. “Andersom, als een opticien bij een klant iets ziet, wat hij niet vertrouwt, kan de optometrist gemakkelijk even meekijken.” Arianne  vertelt dat het team, naast optometristen, bestaat uit opticiens, opticiens in opleiding en optiekadviseurs. Iedereen is of wordt professioneel opgeleid.”

De nieuwste technieken
Naast de investeringen in mensen, investeert Henno Cysouw ook in nieuwe technieken. Onlangs is de tweede OCT aangeschaft. Daarmee kan een CT-scan van het oog worden gemaakt. Nieuw is ook de DNeye Scanner van Rodenstock. Arianne is enthousiast. “Met deze zeer precieze 3D-oogmeting kunnen we de ogen nog nauwkeuriger meten. Daarmee kunnen we heel individueel glasadvies geven. Dat is bijvoorbeeld handig voor mensen die ’s avonds tijdens het autorijden veel schittering ervaren. We kunnen de glazen zo persoonlijk mogelijk maken, waardoor de hinder sterk wordt verminderd.”

Veiligheidsbrillen en computerbrillen
Behalve kwalitatieve oogzorg is Henno Cysouw sterk in het leveren van op maat gemaakte veiligheidsbrillen en computerbrillen. Arianne benadrukt hoe belangrijk computerbrillen zijn. “Wie heel de dag achter de computer zit, laat zijn ogen als het ware iedere dag een marathon lopen. De ogen zijn steeds aangespannen. Soms passen mensen hun houding aan, wat kan leiden tot rugklachten of hoofdpijn. Een computerbil kan een oplossing zijn bij deze klachten. Werkgevers zijn vanuit de Arbo-wetgeving verplicht zo’n bril aan te bieden.”

Fraaie collectie monturen en zonnebrillen
Henno Cysouw Optiek staat verder bekend om de fraaie collectie monturen en modieuze zonnebrillen. “Ook hier gaan we voor kwaliteit. We merken dat een montuur emotie is. We laten ons dan ook voornamelijk leiden door ons gevoel als we monturen inkopen en we vertellen erover aan de collega’s. We nemen hen mee in onze keuzes, zodat zij op hun beurt onze klanten daarin mee kunnen nemen. Wat betreft zonnebrillen, natuurlijk worden deze steeds modieuzer, maar ze hebben wel degelijk een belangrijke, beschermende rol. We hebben een ruime collectie, geven goed, persoonlijk advies en onze nazorg is top. Daarmee onderscheiden we ons, al dertig jaar lang.”

Meer uit Zeeland

Ook zakelijk rij je ‘MONO’: deze ondernemers bewijzen dat het werkt

Dat het onverstandig is om je berichten te lezen of schrijven via je smartphone terwijl je aan het rijden bent, weet iedereen. Maar hoe zorg je dat al je collega’s daadwerkelijk stil staan bij verkeersveiligheid en ook tijdens zakelijke ritten verantwoord – ofwel ‘MONO – op pad gaan? Twee Zeeuwse ondernemers delen hun succesvolle aanpak. ,,Een schop onder de kont hóeft niet altijd.”   6 november 2023, 13:28 Niets menselijks is ons vreemd: zodra er een bericht binnenkomt op je telefoon, wil je daar van nature meteen op antwoorden. Ook wanneer dat achter het stuur gebeurt. Maar dat die impuls ronduit gevaarlijk is – zeker terwijl je aan het verkeer deelneemt – is ook algemeen bekend. Het is dan ook niet voor niets dat de overheid al jaren bewustzijn rondom dit thema creëert met diverse MONO-campagnes.

1 week geleden
Stichting Zeeuwse Wensambulance

Onze stichting bestaat sinds november 2022 en bestaat volledig uit Zeeuwse vrijwilligers (bestuur, verplegers, chauffeurs en handlangers). Zeeuwen voor Zeeuwen uit de hele provincie om een laatste wens in vervulling te laten gaan.

1 week geleden
Bestel je gratis ticket voor Contacta 2023

Vitaliteit als sleutelrol in jouw succes Dit jaar wordt vitaliteit centraal gesteld, en dat is van cruciaal belang voor elk aspect van je leven, zowel op zakelijk als persoonlijk vlak. Ontdek hoe het verbeteren van je welzijn een sleutelrol kan spelen in het bereiken van succes.

1 maand geleden
Opening Contacta op 7 november

Op dinsdag 7 november wordt Contacta GEOPEND! Om 16:00 uur vieren we de 35e editie van Contacta met OESTERS en CHAMPAGNE tijdens de openingsborrel waar jij bij kunt zijn. Na de feestelijke openingsborrel is er genoeg te beleven. Ga langs bij ruim 210 exposanten of ga om 17:00 uurnaar de inspirerende sessie over werken aan vitaliteit en aantrekkelijk ondernemerschap van Van Mossel. Je kunt je voor deze workshop hier aanmelden. 

1 maand geleden
Twee sterke Zeeuwse accountantskantoren worden één

Moore DRV en Rijkse Accountants en Adviseurs smelten per 1 januari 2024 samen. Respectievelijk ruim 100 en 68 jaar geschiedenis en betrokkenheid bij de provincie worden verbonden om in de toekomst nog sterker te zijn als werkgever, dienstverlener in de echte economie en belangenbehartiger voor de provincie. Beide organisaties benadrukken dat de trots op de eigen organisatie, de overeenkomstige culturen en de potentie die zij zien in Zeeland de aanleidingen zijn om de toekomst samen in te gaan. Beide kantoren willen goed gekwalificeerde mensen behouden en werven voor Zeeland, om de ondernemende Zeeuwse bedrijven goed te kunnen blijven ondersteunen. Dat betekent dat er flink wordt geïnvesteerd in de werving van medewerkers, in het bieden van ruime ontwikkelingsmogelijkheden en flexibiliteit in arbeidsuren en –plaatsen, en in goede arbeidsvoorwaarden. Ook het ontwikkelen van nieuwe dienstverlening is belangrijk voor zowel medewerkers als cliënten.

1 maand geleden
Impuls Zeeland organiseert eerste editie Week van de Export

Internationaal zakendoen is de sleutel tot groei en continuïteit voor het bedrijfsleven. Het opent deuren naar nieuwe markten, vergroot de concurrentiekracht en biedt mogelijkheden voor innovatie en samenwerking op wereldwijde schaal. Juist in economisch onzekere tijden is het van groot belang dat bedrijven kansen spreiden over diverse afzetmarkten. Om ondernemers hierbij te helpen en ondersteunen, organiseren wij dit jaar voor het eerst de Week van de Export. Van maandag 9 t/m vrijdag 13 oktober wordt een gevarieerd programma aangeboden. Ondernemers kunnen deelnemen aan masterclasses, interactieve workshops, waardevolle netwerkbijeenkomsten en meer. Zakenpartners in het buitenland, hoe vind je die eigenlijk? Wat als ze niet zo betrouwbaar blijken te zijn als je dacht? Welke landen bieden de grootste kans op exportsucces? Hoe zit het met de per land verschillende wet- en regelgeving? Al deze vragen worden beantwoord tijdens de Week van de Export.

2 maanden geleden
Zeker Zeeuws streekproducenten in de spotlights

Op de leukste, meest duurzame, vriendelijkste of gewoonweg je favoriete Zeeuwse streekproducent kan 27 september tot 10 oktober 2023 een online stem worden uitgebracht. Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct organiseert voor het 4e jaar op rij de onlinepublieksverkiezing ‘Streekproducent van het Jaar’. Meer dan 120 streekproducenten bestaande uit vissers, kwekers, boeren, tuinders, maar ook slagers, bakkers en bierbrouwers, wijnmakers, de zoutzieder en alle anderen met een Zeker Zeeuws gecertificeerd streekproduct dingen dit jaar opnieuw mee voor de eervolle titel ‘Streekproducent van het Jaar 2023’.

2 maanden geleden