Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hello Container wint Zeeuwse Emergo Innovatieprijs

Hello Container wint Zeeuwse Emergo Innovatieprijs

GOES - Het Goese bedrijf Hello Container heeft donderdag de juryprijs van de Zeeuwse Emergo Innovatieprijs gewonnen. Traas Ongediertebestrijding uit ‘s-Gravenpolder sleepte de publieksprijs in de wacht.

Daarmee versloegen deze twee ondernemingen de andere drie kanshebbers. In de race voor de titel van beste vernieuwende bedrijf van Zeeland waren verder SWYCS uit Middelburg, Hydrauvision uit Schoondijke en Kobobss uit Yerseke. 

Luchtvervuiling

‘De Nederlandse scheepvaart veroorzaakt meer CO2-uitstoot dan alle auto’s in Nederland bij elkaar’, aldus de Emergo-organisatie. ‘Hello Container is het eerste digitale platform voor ondernemers dat het milieu wil helpen, bijvoorbeeld door de luchtvervuiling te verminderen.’ Hello Container digitaliseert administratieve handelingen die het hele traject van vergelijken en boeken van containers snel regelt, van contact met vervoerders tot het opmaken van offertes en het verstrekken van exportdocumenten. ‘Hello Container laat zien dat efficiency en duurzaamheid prima hand in hand gaan’, zegt Jo-Annes de Bat, jurylid en gedeputeerde van de provincie Zeeland. 

Rattenhotel

Traas kreeg de meeste stemmen van het publiek. Dit bedrijf is vernieuwend bezig, omdat ze binnen de nieuwe wet- en regelgeving een rattenhotel heeft ontwikkeld om deze dieren te bestrijden.

Meer uit Beveland

Wereldlichtjesdag herdenkt overleden kinderen, samenkomst in Geerteskerk Kloetinge

KLOETINGE - Op zondag 10 december is het Wereldlichtjesdag. Om 19.00 uur worden er overal ter wereld kaarsjes aangestoken voor overleden kinderen. 'Zo slingert in 24 uur een golf van licht over de hele wereld', aldus de organisatie. In de Geerteskerk in Kloetinge kunnen mensen samenkomen.

4 uur geleden
Flinke brand in sauna van vakantiewoning aan de Veerweg in Wolphaartsdijk

WOLPHAARTSDIJK- In de sauna van een vakantiewoning op een vakantiepark aan de Veerweg is zondagmorgen een flinke brand ontstaan. Twee blusvoertuigen zijn momenteel actief bezig met het blussen van de brand. Een voertuig blust vanaf de buitenkant, het andere voertuig is ingezet om binnen te blussen. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

11 uur geleden
COV Goes is in beweging en geeft zaterdag 9 december concert

WOLPHAARTSDIJK - Op zaterdag 9 december wordt door het COV Goes een adventsconcert gegeven in Wolphaartsdijk. Het concert bestrijkt drie verschillende muziekstijlperiodes, de klassieke, romantische en barokperiode met werken van drie componisten.

1 dag geleden
Rubriek Goes Gezien: Wie was Mattheus Smalleganges eigenlijk?

In een Goessche Courant uit 1921 kwam ik toevallig tegen dat het raadslid Constandse in een gemeenteraadsvergadering vroeg om 'meer toezicht op de spelling der naambordjes'. Helaas ontbreken deze straatnamen in het artikel. Maar welke nieuwe straten aanvankelijk dubieus gespeld waren, doet er nu niet toe. Want de kwestie is uiteindelijk goed gekomen; straks leest u hoe dat ging. 

1 dag geleden
Op de werkvloer bij plantmanager Pieter van Rijs: 'Er moet steeds meer geïsoleerd worden, dus er zit groei in'

VLISSINGEN-OOST - Pieter van Rijs (56) geeft sinds drie maanden leiding aan de fabriek van Stepan Netherlands B.V. in Vlissingen-Oost. Daarvoor werkte hij negen jaar in Rotterdam en hij is blij dat hij nu dichter bij zijn woonplaats Middelburg aan de slag kan. “We maken hier hard isolatieschuim, een grondstof voor brandvertragend en brandwerend isolatiemateriaal. Het verlaat de fabriek als een soort stroopachtige substantie," vertelt Van Rijs. “En in deze tijd van verduurzaming en energiebesparingen is daar veel vraag naar. We verwachten dan ook de komende jaren verder te groeien."

1 dag geleden
Cees van den Bos voorgedragen als burgemeester van Goes

GOES - De gemeenteraad van Goes heeft donderdagavond Cees van den Bos voorgedragen als nieuwe burgemeester. Naar verwachting wordt hij per 1 februari 2024 benoemd. 

2 dagen geleden
Maartenskerk 's-Gravenpolder heeft eindelijk weer een torenspits

's-GRAVENPOLDER - Het heeft langer geduurd dan verwacht - bijna anderhalf jaar - maar sinds donderdag prijkt er weer een torenspits op de Maartenskerk in 's-Gravenpolder.

3 dagen geleden