Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Helden Benthe, Noa, Jerome en Senna krijgen Goes’ jeugdlintje

Helden Benthe, Noa, Jerome en Senna krijgen Goes’ jeugdlintje

GOES - Wethouder Joan Veldhuizen van de gemeente Goes heeft vrijdagmiddag in het oude stadhuis op de Grote Markt een jeugdlintje uitgereikt aan vier jonge inwoners van de gemeente die een voorbeeld zijn voor anderen: Senna Remijn, Benthe Blankenstijn, Noa de Korte en Jerome Drost.

Senna Remijn (2006) heeft een jeugdlintje verdiend vanwege zijn enorme prestaties op het gebied van wielrennen en veldrijden. Senna is geselecteerd voor de Europese Jeugd Olympische Spelen. Afgelopen jaar won hij een bronzen medaille bij het Nederlands Kampioenschap veldrijden en een zilveren medaille bij het Nederlands Kampioenschap op de weg.

Jerome
Jerome Drost (2004) heeft een lintje gekregen voor het redden van een vriend. Na een feestje fietste Jerome, samen met twee meisjes, ‘s nachts naar huis toen ze een fiets met spullen op de weg zagen liggen. Aan de spullen herkende Jerome dat het om een goede vriend ging. De meisjes zagen de jongen in het water liggen en Jerome is direct het water in gegaan. Zijn vriend was niet aanspreekbaar. Met veel moeite wist Jerome de jongen een stukje uit het water te trekken, terwijl de meisjes het alarmnummer 112 belden. Omdat het slachtoffer niet aanspreekbaar was, werd Jerome gezegd te starten met reanimeren. Jerome had pas zijn EHBO-cursus gehad op het CIOS en deed wat hij daar had geleerd tot de hulpdiensten arriveerden. De jongen is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht en Jerome werd door de politie thuisgebracht. Na een onzekere tijd werd gelukkig duidelijk dat het slachtoffer het goed maakte en dat het goed zou komen.

Benthe en Noa
Benthe Blankenstijn (2012) en Noa de Korte (2010) startten dit jaar een handeltje in kaarten. Ze hebben van eigen middelen kaarten ingekocht met de bedoeling ze met winst te verkopen. De opbrengst is voor Stichting Kika.

Voorbeeld
De gemeente Goes reikt jeugdlintjes uit aan jonge inwoners tussen acht en 23 jaar, die Goes een fijnere plek hebben gemaakt en een voorbeeld zijn voor anderen. Bijvoorbeeld door langere tijd ouderen, gehandicapten of zieken te helpen, activiteiten in een wijk- of buurthuis te organiseren, moeilijke onderwerpen als pesten of zinloos geweld bespreekbaar te maken of een bijzondere prestatie, heldendaad of vrijwilligerswerk te verrichten. Familie, vrienden of bijvoorbeeld (sport)leraren kunnen een Goese kanjer aanmelden voor een jeugdlintje. Er zijn twee categorieën: acht tot en met twaalf jaar (basisschool) en dertien tot en met 23 jaar (middelbaar onderwijs en ouder). De lintjes zijn vrijdagmiddag uitgereikt in het kader van de Internationale Dag van de Rechten van het Kind, jaarlijks op 20 november.

Meer uit Beveland

Bedrijventerrein Eindewege krijgt glasvezel

EINDEWEGE - Begin volgend jaar start de aanleg van glasvezel bij bedrijventerrein Eindewege.

13 uur geleden
Ruim 18.000 boompjes naar Zeeuwse tuinbezitters

HEINKENSZAND - Op 7, 8 en 9 december krijgt de Gratis Boompjes Uitdeelactie van de Zeeuwse Milieufederatie (ZMf), Stichting Landschapsbeheer Zeeland en Velt Zeeuwse Eilanden, zijn vervolg. Op die dagen kunnen de 4000 Zeeuwse tuinbezitters hun boompjes ophalen, die ze eerder in september bestelden tijdens de bestelronde van de uitdeelactie. Ruim 18.000 gratis boompjes worden begin december uitgedeeld op 13 afhaallocaties, in iedere Zeeuwse gemeente één. Zo'n 150 vrijwilligers zetten zich in om de bestellers hun aanwinst te overhandigen.

14 uur geleden
Kerstdiner voor alleenstaande ouderen in Heinkenszand

HEINKENSZAND - Voor de elfde keer organiseren de gezamenlijke kerken van Heinkenszand hun jaarlijkse kerstdiner voor alleenstaande ouderen in Heinkenszand. Een initiatief dat 12 jaar geleden is geboren, elk jaar is georganiseerd en slechts werd onderbroken door de coronabeperkingen. 

1 dag geleden
Kom Us Kieke in Goes vernieuwt tot duurzame en aantrekkelijke dagbesteding en leerwerklocatie

GOES - Voor Stadsboerderij Kom Us Kieke in Goes, een dagbestedingslocatie van zorgorganisatie Gors, begint volgend jaar de bouw van een nieuw pand aan de Watervlietweg.

1 dag geleden
Subsidie voor versnellen Zeeuws Deltaplan Zoet Water

WISSENKERKE - De provincie Zeeland verleent subsidie voor twee projecten die de beschikbaarheid voor zoet water in Zeeland stimuleren. Er gaat 134.851 euro naar een praktijkproef met zogeheten kreekruginfiltratie op Noordgouwe en 27.000 euro naar landschappelijke inpassing van zoetwaterbassins op Noord-Beveland.

1 dag geleden
Voorgedragen burgemeester Cees van den Bos: 'Goes is een kans die ik niet kan laten lopen'

GOES - Hij is het niet, maar Cees van den Bos klinkt al aardig ingeburgerd als Goesenaar. De burgemeester van Urk is voorgedragen als burgervader van Goes en hij blijkt de gemeente goed te kennen. “Ik heb een Schouws accent, want ik ben geboren en getogen op Schouwen-Duiveland, maar ik hou van Goes en kan niet wachten om er aan de slag te gaan", vertelt de 43-jarige Van den Bos. “Ik heb op de havo gezeten in Goes en er meerdere stages gelopen. Met mijn gezin bezoek ik Goes ook regelmatig. De gemeente heeft zoveel plussen dat ik deze kans niet kon laten lopen", zegt hij over de vacature die vrijkwam nadat Margo Mulder in juni vertrok als burgemeester van Goes.

1 dag geleden
Treinenclub houdt vrijdagavond lezing in Goes

GOES - De NVBS, vereniging van spoor- en tramliefhebbers, organiseert vrijdag 8 december in hotel Terminus in Goes een lezing. Jan Strooband gaat in op 'Turkije voordat de toeristenstroom op gang kwam'.

2 dagen geleden