Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Heineken steekt 430 miljoen euro in nieuwe brouwerij Mexico

Heineken steekt 430 miljoen euro in nieuwe brouwerij Mexico

AMSTERDAM (ANP) - Heineken investeert 430 miljoen euro in een nieuwe brouwerij in Mexico. Met zijn eerste brouwerij in de zuidoostelijke staat Yucatán hoopt het Nederlandse drankconcern aan de groeiende vraag naar zijn bieren in die regio te kunnen voldoen.

Heineken, dat in Mexico zo'n 18.000 medewerkers heeft, verwacht dat de nieuwe brouwerij voor 2000 extra banen zal zorgen. Volgens de brouwer zal de nieuwe brouwerij, die in een voorstad van Mérida verrijst, ook uitgerust zijn met voor Mexico nieuwe technologieën voor het hergebruik van water en het gebruik van hernieuwbare energie. In 2026 moet de nieuwe vestiging beginnen met de bierproductie.

Volgens topman Dolf van den Brink is Mexico een van belangrijkste markten voor Heineken, dat er onder andere de merken Dos Equis en Sol verkoopt. "Deze investering is van strategisch belang. Het is vormgegeven om de groei aan te jagen en de vele kansen op de Mexicaanse markt te grijpen."

Meer uit Financieel

J&J wil zaak kankerverwekkend babypoeder voor 11 miljard schikken

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Medisch concern Johnson & Johnson (J&J) wil een slepende rechtszaak over een mogelijk kankerverwekkend babypoeder en andere talkproducten schikken voor 11 miljard dollar (10,3 miljard euro). Dat is 2,1 miljard dollar meer dan het bedrijf vorig jaar bood. Het gaat om tienduizenden claims.

4 minuten geleden
Hoogeveen krijgt eerste nieuwbouw met verwarming op waterstof

HOOGEVEEN (ANP) - Netbeheerder RENDO mag waterstof gebruiken om nieuwbouwwoningen in Hoogeveen (Drenthe) te verwarmen, meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Het gaat om een proef van minimaal vijftien jaar en het is volgens de toezichthouder de eerste keer dat waterstof in de nieuwbouw wordt gebruikt.

41 minuten geleden
Britse toezichthouder onderzoekt OnlyFans om leeftijdsverificatie

LONDEN (ANP) - De Britse mediatoezichthouder Ofcom is een onderzoek gestart naar het erotische onlineplatform OnlyFans. De waakhond vraagt zich af of OnlyFans genoeg doet om te voorkomen dat kinderen toegang krijgen tot pornografisch materiaal op het platform.

1 uur geleden
Verkoop warmtepompen in de woningbouw stagneert

NAARDEN (ANP) - De verkoop van warmtepompen stagneert. Relatief lage gasprijzen, politieke onzekerheid en zorgen over het volle stroomnet belemmeren de groei die voor de energietransitie nodig is, stelt de Vereniging Warmtepompen.

1 uur geleden
Shell meldt stopzetten activiteiten op Chinese energiemarkt

LONDEN (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Shell heeft de energiemarkt in China verlaten, meldt het olie- en gasconcern in een verklaring. Eind 2023 heeft het bedrijf zijn activiteiten, zoals het opwekken van en de handel in energie, stopgezet. "We investeren selectief in energie en richten ons op het leveren van waarde uit onze energieportfolio, waarvoor we moeilijke keuzes moeten maken", laat Shell weten.

1 uur geleden
Koud voorjaar zit bierverkoop in de weg

DEN HAAG (ANP) - Nederlanders hebben in de eerste drie maanden van het jaar minder bier gedronken dan een jaar terug. Volgens branchevereniging Nederlandse Brouwers komt dat onder meer door het relatief koude voorjaar. Ook wijt de sector de afname aan de toegenomen accijns op bier.

2 uur geleden
Kort antiplasticprotest bij aandeelhoudersvergadering Unilever

LONDEN (ANP) - De aandeelhoudersvergadering van Unilever is begonnen met een kort protest tegen plastic. "Stop met plastic, of wij stoppen met Dove", scandeerde een klein groepje activisten toen voorzitter Ian Meakins het woord wilde nemen. De vrouwen verlieten even later de zaal.

2 uur geleden