Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Heijmans flink hoger op afwachtend Damrak door nieuwe doelen

Heijmans flink hoger op afwachtend Damrak door nieuwe doelen

AMSTERDAM (ANP) - Heijmans behoorde woensdag tot de grote winnaars op de Amsterdamse beurs. De bouwer presenteerde voorafgaand aan zijn beleggersdag nieuwe financiële doelen, die goed werden ontvangen door beleggers. Het bedrijf streeft onder meer naar een omzet van zo'n 3 miljard euro in 2027, tegen 2,1 miljard euro vorig jaar. Ook wil Heijmans meer dividend gaan uitkeren aan de aandeelhouders. Het aandeel werd daarop 12,5 procent hoger gezet.

De stemming op de beursvloeren was verder afwachtend. Beleggers kijken vooral uit naar de notulen van de Federal Reserve, die later op de dag naar buiten komen. De aantekeningen van de laatste beleidsvergadering bevatten mogelijk meer aanwijzingen over de toekomstige rentestappen van de Amerikaanse centrale bank.

De AEX-index noteerde in de ochtendhandel 0,2 procent lager op 909,42 punten. De MidKap daalde 0,4 procent tot 947,11 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs verloren tot 0,5 procent. De Londense beurs zakte 0,5 procent. De Britse inflatie kwam in april uit op 2,3 procent. Dat was hoger dan verwacht. Het tegenvallende inflatiecijfer verlaagt volgens economen van ING de kans op een renteverlaging in het Verenigd Koninkrijk in juni.

Renteverlaging

President Christine Lagarde van de Europese Centrale Bank (ECB) stelde daarentegen er vertrouwen in te hebben dat de inflatie in de eurozone onder controle is. Dat zei ze in een interview met de Ierse televisie. Lagarde hintte daarmee op een eerste renteverlaging in de eurozone in juni.

Voedings- en gezondheidsbedrijf dsm-firmenich (plus 1,5 procent) was de sterkste stijger in de AEX, dankzij een koopadvies van de Amerikaanse bank Morgan Stanley. Verfconcern AkzoNobel sloot de rij met een verlies van 1,2 procent.

Nvidia

De chipbedrijven ASMI, Besi en ASML wonnen tot 0,5 procent. In de chipsector wordt vooral uitgekeken naar de resultaten van Nvidia, die na de slotbel op Wall Street naar buiten komen. Het concern is momenteel de belangrijkste speler op het gebied van chips die worden gebruikt voor kunstmatige intelligentie (AI).

In de MidKap zakte Aalberts ruim 4 procent na een handelsupdate. De industrieel toeleverancier zag de omzet in de eerste vier maanden van het jaar dalen. Alfen won 2,6 procent. De laadpalenmaker kelderde een dag eerder nog 15,5 procent na een tegenvallend kwartaalbericht.

De euro was 1,0851 dollar waard, tegen 1,0853 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie daalde 1,4 procent in prijs tot 77,58 dollar. Brentolie kostte 1,3 procent minder op 81,78 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Aanbiedingenwebsite koopjedeal.nl stopt ermee na boete van ACM

DEN HAAG (ANP) - Aanbiedingenwebsite koopjedeal.nl kondigt aan ermee te stoppen. Dat schrijft de site, ruim een week nadat bekend is geworden dat het bedrijf achter koopjedeal.nl een boete moet betalen vanwege nepkortingen.

14 minuten geleden
Nabestaanden vliegtuigcrashes willen miljardenboete Boeing

WASHINGTON (ANP/RTR) - Familieleden van de slachtoffers van twee grote Boeing 737 MAX-crashes hebben de Amerikaanse justitie gevraagd een boete van maximaal bijna 25 miljard dollar te eisen tegen de vliegtuigbouwer. Volgens een advocaat van de nabestaanden zou die straf "juridisch gerechtvaardigd en duidelijk passend" zijn. Hij spreekt in een brief aan justitie van "de dodelijkste bedrijfsmisdaad in de geschiedenis van de Verenigde Staten".

1 uur geleden
Europese Commissie wil maatregelen voor Nederlandse arbeidsmarkt

BRUSSEL (ANP) - Het is hard nodig dat de Nederlandse overheid ingrijpt op de arbeidsmarkt, vindt de Europese Commissie. Zo moet flexwerk minder aantrekkelijk worden, staat bij een reeks aanbevelingen die de dagelijkse EU-leiding heeft voor Nederland. Ook zou ons land meer moeten doen om extra mensen aan het werk te krijgen om zo personeelstekorten op te lossen.

2 uur geleden
Oekraïne gaat invoerrechten betalen voor export eieren naar EU

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie gaat invoerrechten heffen op eieren uit Oekraïne. Het land exporteert er meer naar de EU dan voorheen, en de unie wil de eigen boeren beschermen tegen de Oekraïense concurrentie.

2 uur geleden
Moederbedrijf Thuisbezorgd wint op beurs na deal met Amazon

AMSTERDAM (ANP) - Thuisbezorgd-moederbedrijf Just Eat Takeaway was woensdag een van de grotere winnaars op de Amsterdamse beurs. Het maaltijdbestelbedrijf gaat in samenwerking met webwinkelconcern Amazon leden van Amazon Prime in Duitsland, Oostenrijk en Spanje gratis maaltijdbezorgingen aanbieden. Daarop werd door beleggers positief gereageerd. Met een plus van 1,5 procent was Just Eat Takeaway de grootste stijger bij de middelgrote fondsen op het Damrak.

3 uur geleden
LTO roept op tot alertheid om oprukkende Afrikaanse varkenspest

DEN HAAG (ANP) - Land- en tuinbouworganisatie LTO Nederland roept boeren en vakantiegangers op alert te zijn op de Afrikaanse varkenspest, die onlangs is vastgesteld in de Duitse deelstaat Hessen. Met de zomervakantie in aantocht waarschuwt de brancheclub onder meer dat mensen beter geen vleeswaren zoals gedroogde worst, salami of andere varkensproducten uit Duitsland mee naar Nederland kunnen nemen.

3 uur geleden
Amazon steekt 8,8 miljard euro in clouddiensten in Duitsland

FRANKFURT (ANP/BELGA) - Amazon wil de komende jaren miljarden euro's extra investeren in Duitsland, meldt het Amerikaanse webwinkelconcern. Zo wil Amazon 8,8 miljard dollar uittrekken om zijn infrastructuur voor clouddiensten in dat land uit te breiden.

4 uur geleden