Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Heet zomerweer op komst, kans op hittegolf

Heet zomerweer op komst, kans op hittegolf

HOOGERHEIDE - Er breekt vanaf woensdag een periode aan met zonnig en heet zomerweer. Dat meldt Weeronline. Er is ook kans op een regionale hittegolf. 

Woensdag is het al flink zomers. Er is een mix van wolken en zon en op de meeste plaatsen blijft het droog. Op donderdag wordt het in het westen en noorden zomers warm met 25 graden. 

In de zuidoostelijke helft van het land is sprake van tropische hitte met 30 tot 32 graden.

De kans is groot dat het hete zomerweer, met landinwaarts maxima van 30 graden en meer, tot volgend weekend aanhoudt. In het zuidoosten kan het opnieuw 35 graden worden. 

Vanaf maandag 10 augustus neemt de onzekerheid in de verwachting wel toe. Er is kans op een overgang naar koeler weer met buien, maar het droge hete zomerweer kan ook nog langer aanhouden.

Grote kans

De kans dat het hete weer een hittegolf oplevert is 85 tot 90 procent voor Noord-Brabant, Limburg, de Achterhoek en Gelderland. De hittegolf start op woensdag en moet ten minste aanhouden tot en met volgende week zondag.

Meer uit Reimerswaal

Vrachtschip vaart stuurhut kapot bij Rilland

RILLAND - De schipper van een vrachtschip heeft woensdag zijn stuurhut kapotgevaren op het Schelde-Rijnkanaal bij Rilland. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.

23 uur geleden
Vrachtschip vaart stuurhut kapot bij Rilland

RILLAND - De schipper van een vrachtschip heeft woensdag zijn stuurhut kapotgevaren op het Schelde-Rijnkanaal bij Rilland. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.

1 dag geleden
A58 in beide richtingen dicht vanwege persoon op viaduct

KAPELLE - De A58 is vanochtend in beide richtingen afgesloten geweest ter hoogte van Kapelle. De hulpdiensten waren ter plekke bij een suïcidaal persoon.

2 dagen geleden
Verkoeling zoeken in Reimerswaal en Kapelle

We zochten de afgelopen dagen massaal verkoeling langs de Kapelse en Reimerswaalse kust. Op de promenade van Wemeldinge is aan de berm goed te zien hoe droog het is. Deze week zou het koeler en natter moeten worden.

3 dagen geleden
Jongeren worden onwel na pechgeval met bus bij Kapelle

KAPELLE - De hulpdiensten zijn vrijdagmiddag gealarmeerd voor een ongeval op de snelweg A58 ter hoogte van Kapelle. Eenmaal ter plaatse bleek het om onwel geworden passagiers van een touringcar te gaan. 

6 dagen geleden
Kapelle heeft Wemeldingeloop in Nationale Sportweek

WEMELDINGE - Op zaterdag 17 september is de 4e Wemeldingeloop. 

1 week geleden
Informatieavond over ontwerp Zanddijk Yerseke

YERSEKE - De Zanddijk-Molendijk is de route van en naar Yerseke. Op dit moment is de weg niet veilig genoeg. Daarom heeft de provincie besloten de Zanddijk te verbreden en een nieuwe verbindingsweg te maken naar Yerseke en bedrijventerrein Olzendepolder.

1 week geleden