Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Heerlijke Kunst 2022 bij Manege Vosmaer

Heerlijke Kunst 2022 bij Manege Vosmaer

OUD-VOSSEMEER - Kunstmanifestatie Heerlijke Kunst van 3 t/m 25 september bij manege Vosmaer, Zeedijk 3a, Oud Vossemeer.

De officiële opening vindt plaats op zaterdag 3 september van 14.00 tot 15.00 uur. Openingstijden: zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.
Een jaarlijks terugkerend project van 14 kunstenaars van kunstenaarsvereniging Arsis, waarbij Kunst en Natuur samenkomen op een bijzondere buitenlocatie. Dit jaar op het grondgebied van de Manege Vosmaer. Een manege waar alles om paarden draait van paardrijles tot verzorging voor een goede oude dag voor de gepensioneerde paarden. Het gebied bestaat uit de manege met stallen en woonhuis te midden van prachtige weides en dijken met uitzicht op het mooie Zeeuwse landschap. Elke kunstenaar heeft een heel eigen beeld gemaakt uitgaande van het materiaal, de historie of het wezen van de plek.
De beeldend kunstenaars: Frank Beek, Maria Dam, Jolanda van Dam, Jan Kettelerij, Lineke Kraak, Jodrike de Koning, Elsbeth Veerman, Els van der Meijden, Lia Reijnders, Pierrette Schoon, Hella Sluyters, Trudie Vrolijk, Irene Weug, Elke Zimmerman.
De dichters: Dichterscollectief “De Ganzenveer”.
U wordt van harte uitgenodigd te komen kijken en luisteren, de toegang is gratis.

Meer informatie
Facebook: Heerlijke Kunst
www. heerlijkekunst.nl

Naast de kunst zijn er ook workshops (zie website) Paardenspiegeling o.l.v. Wilna van Engelen, elke zaterdag en zondag van 14.00 tot 15.00 uur; Tekenworkshop o.l.v. Elsbeth Veerman 4 september van 13.30 tot 16.00 uur; Schapen maken o.l.v. Maria Dam 10 en 24 september van 13.30 tot 16.00 uur.

Meer uit Tholen

Lintjesregen: Deze zeven Tholenaren kregen een Koninklijke onderscheiding

THOLEN - Burgemeester Marleen Sijbers heeft vanmorgen zeven inwoners van de gemeente Tholen verrast met een Koninklijke onderscheiding. Alle gedecoreerden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De gelukkige inwoners komen uit de kernen Oud-Vossemeer, Poortvliet, Sint-Annaland, Sint-Maartensdijk en Tholen.

3 uur geleden
N286 tussen Smerdiek en Stavenisse langer dicht vanwege geknapte waterleiding

SINT-MAARTENSDIJK - De N286 tussen Sint-Maartensdijk en Stavenisse blijft langer dicht vanwege een geknapte waterleiding. De weg was dicht vanwege werkzaamheden die vandaag worden afgerond. Naar verwachting is de weg vanaf 30 april weer open.

4 uur geleden
Viering 425 jaar Stavenisse start vanavond met openingsceremonie

STAVENISSE - Stavenisse is jarig en dat wordt gevierd! Vanavond - vrijdag 26 april - vindt de openingsceremonie van 425 jaar Stavenisse plaats. Aan burgemeester Marleen Sijbers de eer het jubileumjaar officieel te openen.

8 uur geleden
Morgen is de Lintjesregen: Hoe krijg je nou een Koninklijke onderscheiding?

THOLEN - Traditiegetrouw vindt op 26 april de landelijke lintjesregen plaats. Op de dag voor Koningsdag krijgen duizenden mensen uit het hele land een Koninklijke Onderscheiding voor hun maatschappelijke inzet. Toch vragen vele mensen zich af: Hoe krijg je nu zo'n lintje? Kanselarij der Nederlandse Orden geeft antwoord.

23 uur geleden
Tholen vangt extra asielzoekers op na noodoproep van het kabinet

THOLEN - Tholen vangt per direct meer asielzoekers op. Daarmee geeft de gemeente gehoor aan de noodoproep van het kabinet. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft op dit moment niet genoeg plaatsen beschikbaar om alle asielzoekers 'bed, bad en brood' te geven.

1 dag geleden
Koningin Julianaschool uit Sint Philipsland derde in Textiel Race

SINT PHILIPSLAND - De leerlingen van groep 8 van de Koningin Julianaschool zijn derde geëindigd in de Textiel Race. Deze race was een wedstrijd tussen tien basisscholen op de Bevelanden en Tholen, waarbij ze streden om zoveel mogelijk textiel in te zamelen. De kinderen uit Sint Philipsland hebben in totaal 1405 kilo aan textiel ingezameld en daarmee een prijs van 50 euro voor de school gewonnen.

1 dag geleden
Zo'n 500 Thoolse kinderen gaan aan de wandel voor de Peuter4daagse

THOLEN - Alle 22 kinderopvanglocaties in de gemeente Tholen nemen van 13 tot 17 mei deel aan de Peuter4daagse. Tijdens deze week wandelen de kinderen van de kinderopvang samen met hun begeleiders meerdere keren een zelf uitgestippelde route. Elke kinderopvang organiseert zijn eigen wandelmomenten. Na afloop ontvangen alle deelnemende kinderen een vrolijke, officiële medaille als beloning.

1 dag geleden