Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Heerlijckheid Havenzicht: een cadeau voor Stalland

Heerlijckheid Havenzicht: een cadeau voor Stalland

Arjan van Dijke is eigenaar van het pand Havenzicht, ontwikkelaar en financier van het totale project. Op het moment dat duidelijk werd dat er plannen waren om er een arbeidsmigrantenhotel van te maken, besloot Van Dijke in actie te komen.

“Mijn voorgeslacht is op dit prachtige dorp geboren, heeft hier gewerkt en geleefd. Voor mij is Sint-Annaland een uniek stukje Zeeland waar ik dankbaar voor ben dat ik juist hier geboren en opgegroeid ben en gewerkt heb. Dat alles bij elkaar is de reden dat ik geïnvesteerd heb in dit mooie stukje Sint-Annaland. Ik kwam ook steeds meer mensen tegen die zich zorgen maakten over de verpaupering van Havenzicht. Dat heeft er toe geleid dat ik besloot er wat moois van te maken. We hebben de inwoners gevraagd naar hun wensen en die worden voor een flink deel ingevuld. Heerlijckheid Havenzicht moet een sterk merk worden met een nieuwe, eigentijdse, unieke invulling en duurzame toekomst. Het wordt de ‘Huiskamer van Sint-Annaland’ waar iedereen welkom is; inwoners, bezoekers en gasten. Een locatie om elkaar te ontmoeten, te genieten en (zakelijke) contacten te onderhouden. In dit concept speelt de horeca een belangrijke rol, echter er is meer dan dat. Het concept heeft ook een zorg en een toeristisch aspect. Daarnaast is het ‘Verhaal van Havenzicht’ ontwikkeld waarmee we de geschiedenis van Havenzicht en Sint-Annaland op een eigentijdse wijze gaan vertellen en laten zien. In februari 2022 hopen we te kunnen gaan proefdraaien om in maart van start te gaan met het ontvangen van gasten.”

Meer uit Tholen

Na 3265 bierflessen staat het Thoolse huis van Rien (65) nog steeds niet vol [FOTOALBUM]

THOLEN -  Achter de deuren van een knus Zeeuws huisje in Tholen schuilt een unieke verzameling van 3265 bierflessen. Al sinds 1981 houdt Rien de Waal (65) zich bezig met het uitbreiden van deze collectie. In augustus van dit jaar werd zijn wereld gemarkeerd door het verlies van zijn vrouw Corry. Nu ook zijn drie kinderen het huis uit zijn, wil Rien zijn speciale verzameling en de verhalen erachter delen met de rest van de wereld.

1 uur geleden
Vijfhuize (46) is de beste Zeeuwse amateurscheids: 'Ik fluit graag derby's'

THOLEN - Frans Vijfhuize (46) uit Tholen begon zijn voetbalcarrière als jonge rechtsback bij de Tholense Boys. 'Fransje zijlijn', was zijn bijnaam als voetballer. Nu, ruim dertig jaar later, mag hij zich een jaar lang de beste amateurscheidsrechter van Zeeland noemen. “Ik fluit graag derby's. Daar loop ik niet zomaar van weg."

4 uur geleden
Zo'n 300 bomen en 40.000 struiken gaan deze weken de Thoolse grond in

THOLEN - De gemeente Tholen zet de komende weken groots in op vergroening. Ongeveer 300 bomen en 40.000 struiken en vaste planten zullen op diverse locaties in verschillende kernen worden geplant. De eerste stap is vorige week gezet bij de Binnenkamer in Tholen.

7 uur geleden
'Woningbrand' aan de Dalemsestraat blijkt aangebrand eten in oven

THOLEN - Meerdere hulpdiensten zijn donderdagavond uitgerukt naar de Dalemsestraat na een melding van een woningbrand. De deur van de woning moest worden opengebroken, maar van een echte brand was geen sprake. De rookontwikkeling uit het appartement werd veroorzaakt door aangebrand eten in een oven.

18 uur geleden
Kerstconcert in Sint-Annaland met Kir Royal Accelerando's Cosy Christmas

SINT-ANNALAND - De Koninklijke Fanfare Accelerando uit Sint-Annaland sluit het muzikale jaar af met een Kerstconcert. Onder de noemer 'Accelerando's Cosy Christmas' nemen de muzikanten hun gasten mee in de warme en vrolijke sfeer die bij Kerstmis hoort. Dat doen ze samen met dameszangvereniging Kir Royal. Het concert vindt plaats op zaterdagavond 16 december in de sportzaal van De Wellevaete.

22 uur geleden
Trainer Marc de Weerd vertrekt aan het einde van dit seizoen bij SPS

POORTVLIET/SCHERPENISSE - Sportvereniging Poortvliet Scherpenisse (SPS) moet voor het volgende seizoen op zoek naar een nieuwe trainer. De huidige hoofdcoach, Marc de Weerd, vertrekt aan het einde van dit seizoen bij de Thoolse vierdeklasser.

1 dag geleden
Doodgebeten schapen op Tholen: 'Beschermde status wolf moet omlaag'

THOLEN - In 2018 kwam de wolf weer naar Nederland. Het roofdier laat inmiddels een spoor van dode beesten achter, zoals mogelijk de drie doodgebeten schapen op Tholen. De Europese Commissie dringt aan op actie, terwijl het CDA in Zeeland vindt dat de beschermde status van de wolf opnieuw bekeken moet worden. Ze willen maatregelen om vee te beschermen tegen de wolf.

1 dag geleden