Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Heel weinig besmettingen personeel Ahoy, pers en delegaties'

'Heel weinig besmettingen personeel Ahoy, pers en delegaties'

ROTTERDAM (ANP) - Van alle 20.000 coronatesten die zijn afgenomen onder het personeel van Rotterdam Ahoy, alle journalisten en landendelegaties om Ahoy binnen te mogen voor het Eurovisie Songfestival waren er tien testen positief. "Geen van de besmettingen hebben binnen Ahoy plaatsgevonden, dus het strenge testregime werkt tot nu toe goed", vindt uitvoerend producent van het songfestival Sietse Bakker.

Sinds de opbouw voor het muziekfestijn in de Rotterdamse evenementenlocatie Ahoy op 6 april zijn er tot en met maandag 20.000 testen afgenomen in een speciaal daarvoor opgezette snelteststraat. "Dan heb je het over iedereen bij elkaar, dus personeel, pers en delegaties, zonder bezoekers", aldus Bakker. "En bij één van die tien positieve testen ging het om een dubbele besmetting. Die persoon was positief getest, ging in en kwam uit isolatie en werd daarna opnieuw positief getest."

Volgens Bakker ging het bij de positief geteste personen vooral om personeel, zoals een beveiliger, standbouwer of chauffeur die voor het eerst kwam werken of bijvoorbeeld weekendshifts draait. "Dan hebben ze tijdens de opbouw een weekend gewerkt, doordeweeks thuis een besmetting opgelopen en testten ze het volgend weekend bij hun volgende shift positief." Bakker spreekt niet van een bubbel in Ahoy, "maar we zitten wel met elkaar in een ecosysteem, vandaar dat we heel voorzichtig zijn en zoveel testen."

Delegaties

Onder die tien positieve testen vallen ook de al eerder bekendgemaakte gevallen binnen de Poolse en IJslandse delegaties. Twee leden van deze delegaties blijven nog wel in quarantaine, de rest heeft een negatieve PCR-test gekregen. Uit voorzorg worden beide delegaties woensdag en donderdag opnieuw getest.

De Maltese en Roemeense delegaties, die in hetzelfde hotel verblijven als de Polen en IJslanders, gingen uit voorzorg in quarantaine. Inmiddels hebben ook zij een negatieve uitslag gekregen na een PCR-test. Bakker: "We hebben meteen actie ondernomen. Het klinkt misschien rigoureus om ook deze delegaties uit hetzelfde hotel in quarantaine te laten gaan. Maar omdat we hierin verder gaan dan de richtlijnen heeft het niet geleid tot nieuwe besmettingen."

Meer uit Binnenland

Opnieuw serval weggelopen in Helmondse wijk Houtdonk

HELMOND (ANP) - In de Helmondse wijk Houtdonk is in de nacht van vrijdag op zaterdag opnieuw een serval weggelopen. De politie waarschuwde inwoners van de Brabantse plaats via Burgernet om hun honden en katten binnen of aangelijnd te houden. In november ontsnapte in dezelfde wijk ook al een serval. Die keerde na enkele dagen uit zichzelf terug. "Het lijkt erop dat het hetzelfde dier is", zegt een woordvoerder van de politie.

22 minuten geleden
Schiphol ziet veel passagiers vroeger komen na computerstoring

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol ziet zaterdagochtend veel passagiers vroeger naar de luchthaven komen, na de grote wereldwijde computerstoring op vrijdag. Dat is volgens Schiphol begrijpelijk, maar niet noodzakelijk en kan tot extra drukte leiden wanneer die reizigers samenkomen met passagiers die op het geadviseerde tijdstip arriveren.

52 minuten geleden
Man (24) aangehouden voor brandstichting op camping Zwarte Cross

LICHTENVOORDE (ANP) - De politie heeft een 24-jarige man aangehouden op verdenking van brandstichting op de camping van festival Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Daar brandden vrijdagavond drie caravans uit. "Door adequaat handelen van campingbezoekers, medewerkers van het festival en hulpdiensten werd erger voorkomen", aldus de politie zaterdag.

54 minuten geleden
Warmste periode van het jaar is dit jaar licht wisselvallig

HOUTEN (ANP) - De periode van 20 juli tot en met 21 augustus, ook wel bekend als de hondsdagen, verloopt dit jaar anders dan gebruikelijk en is licht wisselvallig. Wat normaal gesproken de warmste periode van het jaar is, brengt volgens Weeronline nu waarden tussen 21 graden in het noordwesten en maximaal 25 graden in het zuidoosten van het land.

1 uur geleden
Hoofdredacteur NOS Sport: verandering is lastig en duurt lang

HILVERSUM (ANP) - De nieuwe hoofdredacteur van NOS Sport dacht de cultuuromslag op de werkvloer "in een paar maanden geregeld te kunnen hebben". Een jaar na zijn aanstelling noemt Gert-Jaap Hoekman dat in gesprek met het AD "naïef". Nu hoopt Hoekman zijn doel in januari volgend jaar bereikt te hebben.

2 uur geleden
Een derde van Nederlanders wil wolf niet in Nederland

DEN HAAG (ANP) - Een op de drie Nederlanders vindt dat de wolf niet in Nederland thuishoort. Vooral inwoners van Drenthe en Flevoland zijn tegen de aanwezigheid van de wolf. Dit concluderen Kieskompas en het ANP op basis van een enquête die bijna 15.000 Nederlanders hebben ingevuld.

3 uur geleden
Hinder door anderhalve maand werk aan A10 bij Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Van zaterdag 20 juli tot maandag 9 september voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit op de A10 Noord bij Amsterdam. Dat levert hinder op voor de weggebruikers, want de extra reistijd kan op drukke momenten oplopen van een half uur tot een uur.

4 uur geleden