Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hee, er zitten algen in mijn bitterballen!

Algen in je bitterbal en in je kroket; het klinkt misschien nog een beetje raar, maar het is zeker echt waar. Bij de Ronald de Vos ligt de vriezer inmiddels vol met deze snacks uit de webshop van De Ambachterie. Heerlijk bij een biertje! Zelf is hij razend enthousiast over het product, dat hij mede heeft helpen ontwikkelen. “Algen hebben positieve gezondheidseffecten en door het gebruik ervan is bovendien veel minder zout nodig. Een gezonde keuze dus!” Zijn fascinatie voor de zee en alles wat daarin leeft, brengt Ronald bij de studie Mariene Biologie. Met dat diploma op zak start hij in de Zeeuwse aquacultuur. Daar realiseert hij zich hoe belangrijk algen zijn. Micro-algen zijn, in zijn bewoordingen, een soort miniplantjes, die zweven in de zee. Niet te verwarren met zeewieren, die allemaal geworteld zijn. Als je met algen hoger liggende dieren kunt voeden, die vervolgens door de mens gegeten worden, waarom dan niet rechtstreeks algen inzetten voor menselijke consumptie? Een slimme gedachte van deze mariene bioloog en de start van het bedrijf AlgaeHolland. Daar koppelt hij zijn fascinatie voor biologie aan zijn belangstelling voor economie. Samen met partners werkt hij aan de toepassing van micro-algen in voedingsmiddelen, veevoer en petfeed.

Gezondheid is hot
De coronacrisis geeft een ‘grote slinger’ aan de bedrijfsactiviteiten. Logisch als je bedenkt dat de belangstelling voor gezondheid alsmaar toeneemt. En gezond zijn algen! Ronald somt op: omega 3 vetzuren – ja, dezelfde als in vette vis, zoals zalm en makreel-, essentiële aminozuren, verschillende soorten vitamines. En niet te vergeten de effecten die het gebruik van algen heeft op de smaak! Met algen is beduidend minder zout nodig. Dat is pure gezondheidswinst, want de gemiddelde consument eet twee tot drie keer teveel zout per dag. Wie denkt dat die winst te behalen is door simpel wat algen uit de zee te scheppen, heeft het mis. Er zijn volgens Ronald duizenden algensoorten, met ieder weer andere eigenschappen. Het is dus een ware zoektocht naar de juiste ‘algenblend’ om tot een goed en smaakvol product te kunnen komen.

Ontdek de smaak van algen
Het komt voor dat Ronald door de supermarkt loopt en goed om zich heen kijkt om te ontdekken in welke producten hij smaakmakers zou kunnen vervangen door algen. Die zijn er veel! Zo ontstaat het idee voor de bitterbal en de kroket, en daarmee de samenwerking met De Ambachterie uit Oostburg. Na veel testen, proeven en proberen zijn de vegetarische bitterballen en kroketten nu gemaakt met onder andere micro-algen van AlgaeHolland. Natuurlijk pas nádat een smaakpanel 100% tevreden is: deze snacks zijn lekker en smaakvol. De algenballetjes en kroketten hebben een mooie, zilte, typisch Zeeuwse smaak. Ze liggen in De Ambachterie webshop om snel te ontdekken! En er is meer op komst weet Ronald te vertellen. Heel voorzichtig licht hij een tipje van de sluier op: binnenkort vind je in het broodschap van de grote retailers een broodconcept waarbij algen het zout vervangen. Ook daarbij is de belofte: lekker én gezond!

Meer uit Zeeland

Zeeuwen werken verst van huis

Nu we de coronamaatregelen achter ons laten, gaan Nederlanders weer steeds vaker naar kantoor. Zeeuwen hebben de meeste baat bij (deels) thuiswerken, omdat zij met gemiddeld 31,8 kilometer de langste reis afleggen. Landelijk gezien reist een werknemer gemiddeld 22 kilometer naar de werkplek. Dit blijkt uit onderzoek van CVster.nl naar woon-werkafstand.  

1 week geleden
HOPPAAA! Foodtruckfestival

HOPPAAA! Foodtruckfestival HOPPAAA! tijdens de meivakantie in Burgh Haamstede! Je hoeft drie dagen lang niet te bedenken wat je op het menu zet of waar je met de kids gaat eten. In de meivakantie strijkt namelijk weer het HOPPAAA! foodtruckfestival neer in Burgh Haamstede! Dit festival heeft het karakter van een grote familie reünie en kenmerkt zich door een heerlijk ongedwongen en gezellige sfeer. De leukste foodtrucks presenteren zich, er zijn diverse barretjes, je luistert naar nostalgische hits en voor de kids zijn er volop activiteiten. Het gezinsvriendelijke festival in Burgh Haamstede is van dinsdag 30 april t/m donderdag 2 mei, uiteraard is de toegang gratis. Borrelplanken en smikkelplateaus: Bij de foodtrucks haal je gerechten van over de hele wereld. Van Amerikaanse hotdogs tot Thaise wok gerechten en curry’s. Van loaded nacho’s, Duitse flammkuchen en Mexicaanse taco’s. Oer-Hollandse frietjes, poffertjes en tosti’s tot authentieke Italiaanse pasta’s, pizza’s en heerlijke anti pasti. Veel rijdende keukens bieden het shared dining principe aan door middel van een goed gevulde borrelplank of smikkelplateau. “We zien dat veel vriendenclubjes en gezinnen ervan houden om gerechten met elkaar te delen” aldus Gera van Vliet van evenementenorganisatie Bruisend. Lang tafelen met een drankje erbij en lekkere muziek op de achtergrond. Ondertussen kunnen de kids een sjoel competitie houden, zich laten schminken of een glitter tattoo laten zetten, dat is HOPPAAA!

2 weken geleden
Ruim 250 bezoekers maken kennis met het Delta Climate Center

Zeeland en Vlissingen in het bijzonder hebben woensdag 10 april kennisgemaakt met het Delta Climate Center. Met het evenement ‘Maak kennis met het Delta Climate Center’ in de Lasloods in Vlissingen heeft het nieuwe centrum zich voor het eerst aan de buitenwereld gepresenteerd. Het Delta Climate Center wil met onderzoek en onderwijs bijdragen aan een duurzame toekomst voor de Zeeuwse delta en daarmee delta’s over de wereld. Voor ruim 250 bezoekers vertelde wetenschappelijk directeur Albert Klein Tank, samen met een aantal medewerkers, hoe het centrum dit gaat doen. Klein Tank stipte vier punten aan die het centrum uniek maken: de samenwerking tussen mbo, hbo en wo in onderwijs en onderzoek, de thema’s water, energie en voedsel en hoe het hier invulling aan geeft, de innovatieve werkvormen waarmee het centrum haar doelen wil bereiken en dat ze de gehele provincie als een living lab ziet.

3 weken geleden
“Iedereen moet na het werk weer veilig thuis komen”

“We hebben binnen ons bedrijf aandacht voor veiligheid in de breedste zin van het woord. Iedereen moet immers na het werk weer gezond en veilig thuis kunnen komen. Aandacht voor verkeersveiligheid hoort daar zeker bij. Dat betekent voor ons bedrijf dat we alle voertuigen standaard uitrusten met uiteenlopende veiligheidssystemen, dat we mensen aanspreken op verkeersveilig weggedrag, dat we rekening houden met rust- en rijtijden en chauffeurs goed inwerken op een nieuw voertuig.” Ronald Wielemaker is directeur van het gelijknamige familiebedrijf Wielemaker BV. Dit is een Zeeuwse transportonderneming, waar ongeveer 90 medewerkers dagelijks actief zijn met het inzamelen van afvalstoffen. Daarnaast speelt het bedrijf, met het transport van deelstromen, een logistieke rol in de circulaire ontwikkeling van onze regio. Veel van het werk vindt logischerwijs plaats op de weg. Daarvoor beschikt Wielemaker over ongeveer 70 voertuigen, zoals vuilnisauto’s, haakarmauto’s, portaalauto’s en trekker/oplegger combinaties. Ronald vertelt dat bij de aanschaf van nieuwe voertuigen ‘alle vinkjes wat betreft veiligheidssystemen aangaan’. “Natuurlijk! Ik heb het altijd vreemd gevonden dat lichte personenauto’s eerder standaard voorzien werden van airbags dan grote vrachtwagencombinaties. Alle extra veiligheidsmogelijkheden omarmen we, dus zaken als remassistentie, rijbaanassistentie, dodehoeksensoren en camera’s beschouwen wij steevast als standaard.”

3 weken geleden
Kick-off 'Boost the Energy Transition'

Op donderdag 11 april kwamen 18 geselecteerde bedrijven samen voor de kick-off van het opwerkprogramma van de energiechallenge 'Boost the Energy Transition', georganiseerd door Dockwize en Stichting Zeeuwse Publieke Belangen. Dit initiatief heeft als doel om ondernemers, onderzoekers en andere vernieuwers te stimuleren om innovatieve plannen te ontwikkelen voor de energietransitie in Zeeland. Het evenement markeert een belangrijke mijlpaal in de inspanningen om duurzame energieoplossingen te bevorderen, en komt op een cruciaal moment voor de provincie Zeeland, waar de vraag naar dergelijke oplossingen hoog is. Met de helft van de geselecteerde bedrijven uit Zeeland belooft deze challenge een aanzienlijke impact te hebben op het aanpakken van de energie-uitdagingen van de provincie.

3 weken geleden
Zakelijk overnachten met luxe en comfort

Ervaar het gemak van zakelijk overnachten bij Otium Wellness Hotel Roosendaal. Op een centraal gelegen locatie, op slechts 2 autominuten van de A58 en A17 en op een korte 20 minuten rijden van Breda, is dit hotel de perfecte plek voor jouw zakelijke verblijf. De kamers De kamers bieden het comfort en de luxe die je nodig hebt na een lange werkdag. Met een kitchenette voorzien van een spoelbak en magnetron, hoef je niet elke avond uit eten te gaan. En dankzij de gratis wifi kun je ook in het hotel efficiënt werken aan jouw taken.

3 weken geleden
Goed nieuws voor werkend en ondernemend Zeeland

GOES - Goed nieuws voor werkend en ondernemend Zeeland: Uitgeverij de Bode, Zeeuwse Vacaturebank en reclamebureau LMG strategie+creatie bundelen hun krachten en lanceren samen de Zeeuwse Carrièrekrant. De drie partijen zijn, ieder vanuit hun eigen expertise, ervaren in het matchen van werkgevers en werkzoekenden. Jim Goedhart is bekend van de Zeeuwse Vacaturebank en De Zeeuwse Connectie, Perry Kentin van reclamebureau LMG strategie+creatie is bekend van het organiseren van de succesvolle netwerkbeurs Contacta en fysieke banenmarkten en Luuk Roozeboom brengt al vele jaren Weekblad de Bode uit in Zeeland en West-Brabant, inclusief speciale periodieke bijlagen over werk en vacatures.

1 maand geleden