Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Health Checks 2024

Health Checks 2024

Middelburgse 60-plussers laten hun gezondheid checken met een gratis Health Check op 8, 9 en 11 april. Inwoners van Middelburg Zuid, Dauwendaele, Nieuw- en Sint Joosland, Mortiere en Arnemuiden vanaf 60 jaar oud ontvingen een brief met een uitnodiging om mee te doen met de Health Checks in hun dorp of wijk. De respons was hoog en inwoners schreven zich snel in op MiddelburgOntmoet.nl om mee te kunnen doen.De Health Check is een initiatief van de gemeente Middelburg in samenwerking met WVO-Zorg en SportZeeland in het kader van preventie. Het doel is de bewustwording van gezondheid en welzijn en bezoekers te koppelen aan het lokale beweeg- en welzijnsaanbod. Daarna volgt een persoonlijk adviesgesprek over de behaalde scores. Alle inwoners, van 60 jaar en ouder, uit de gemeente Middelburg zijn óf worden uitgenodigd voor een gratis Health Check. De gemeente Middelburg is blij met het hoge aantal inschrijvingen van haar inwoners. In september volgen de andere Middelburgse wijken. Kijk op https://middelburgontmoet.nl/healthchecks voor meer informatie of blijf op de hoogte.

Meer uit Middelburg

Overhandiging van de Leskist Kansrijk in Middelburg

MIDDELBURG - Donderdag 17 oktober was het 'wereld armoededag'. Deze dag wordt ook wel de 'Internationale dag voor de bestrijding van armoede' genoemd. In het kader van deze dag overhandigde wethouder Louws basisschool Talent als eerste basisschool de leskist Kansrijk. Hij deed dit samen met Rochelle Heerema. Zij is van stichting Positive Minds en ontwikkelde de leskist.

15 uur geleden
Fietsster gewond bij ongeluk Middelburg

MIDDELBURG - Een fietsster is maandag aan het einde van de ochtend gewond geraakt toen ze in Middelburg in botsing kwam met een auto.De aanrijding vond rond 11.40 uur plaats bij de kruising van de Griffioenstraat en de Seisweg. Twee politie-eenheden en een ambulanceteam kwamen ter plekke om hulp te verlenen.Na onderzoek werd besloten de fietsster over te brengen naar het ziekenhuis. De betrokken automobilist heeft tegenover de politie een verklaring afgelegd.

18 uur geleden
Vrijdag 25 oktober Fantastic Cat in de Oostkerk

MIDDELBURG - Jaren '60 elektrische folk, jaren '70 rock à la The Babies en verhalende teksten in de stijl van Bob Dylan: dat dit een goede combinatie is, bewijst Fantastic Cat.Achter de poezenhoofden van deze supergroep schuilen dan ook vier grote namen met een succesvolle solocarrière: Anthony D'Amato (Coldsnap), Mike Montali (Hollis Brown), de door onze eigen Danny Vera gelanceerde Brian Dunne en Don Dilego.Twee jaar geleden nog een rockband met een kleine groep fans. Dit veranderde met hun debuutalbum 'The Very Best Of Fantastic Cat'. Voor hun nieuwe album 'Now That's What I Call Fantastic Cat' schreven ze voor het eerst samen aan de nummers. Het resultaat is een verzameling ontroerende en grappige liedjes met aanstekelijke melodieën, mooie harmonieën en verrassende arrangementen.Nu touren ze door Nederland en komen ze ook naar de Oostkerk in Middelburg op 25 oktober. Tickets via www.deoostkerk.nl.

18 uur geleden
Windsurfer raakt in de problemen op het Veerse Meer na afbreken van mast

VROUWENPOLDER- Een windsurfer is zondagmiddag in de problemen gekomen op het Veerse Meer nadat zijn mast was afgebroken. De man probeerde vrij lange tijd om zwemmend aan land te komen maar dit lukte niet. De vrijwilligers van KNRM-reddingsstation Veere werden vervolgens opgeroepen om hulp te verlenen. Met hun reddingsboot 'Oranje' hadden ze de man snel weer op de kant.

1 dag geleden
Noordwestroute richting besluitvorming

DOMBURG - Woensdag 16 oktober was er een vijfde bijeenkomst van de 'focusgroep Noordwestroute'. Met deze bijeenkomst werd een intensief traject van inventarisatie en participatie rondom de verkeersproblematiek in de gemeente Veere afgerond. Eind oktober staat een bijeenkomst met de gemeenteraad gepland om de eerste voorzichtige conclusies te bespreken.  

2 dagen geleden
Kunst in de gemeente Veere krijgt opknapbeurt

DOMBURG - Voor het onderhoud van kunstwerken en monumenten heeft de gemeente Veere tot 2029 een contract afgesloten met het bedrijf Kunstwacht. Het bedrijf zal elk jaar zorgen voor schoonmaak, grote en kleine reparaties.   

2 dagen geleden
Stuur jouw Walcherse foto naar De Bode

MIDDELBURG/DOMBURG - Elke week staat op de ontspanningspagina van de wekelijkse Middelburgse & Veerse Bode een lezersfoto. Dit keer was het de foto van Adrie Gideonse. Hij stuurde deze kunstige foto van een zonnebloem. Hij schrijft: 'Afscheid nemen van de zomer.' 

3 dagen geleden