Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Havenmeester Kuijpers: ‘Over het algemeen vind je weinig tot geen zwerfafval in de haven’

Havenmeester Kuijpers: ‘Over het algemeen vind je weinig tot geen zwerfafval in de haven’

Vanuit zijn werkplek kijkt Marijn Kuijpers uit over de haven van Sint Annaland. “De mooiste werkplek van heel Zeeland”, noemt hij het. “En ook een schone. Over het algemeen vind je weinig tot geen zwerfafval in de haven.” Hoe dat komt? Marijn heeft er een antwoord op. “Als je mensen verbiedt iets te doen, moet je wel alle voorwaarden creëren om ze daaraan te kunnen laten voldoen.” 

Daarom beschikt de haven van Sint Annaland over alles wat je maar nodig hebt om je afval op de juiste plek weg te kunnen gooien. “De waterkwaliteit van de Oosterschelde is perfect. Daar zijn we zuinig op. Daarom geldt sowieso overal op de binnenwateren van Nederland een verbod op het gebruik van het onderwatertoilet op de boot. Daarom hebben wij hier een groot sanitairgebouw. Daarnaast kunnen mensen die hier aanmeren, gebruik maken van de containers. Alles dient gescheiden aangeleverd te worden. Ook hebben we een barbecue-plaats gerealiseerd. Mensen worden geacht zelf alles netjes achter te laten. Er staan voldoende vuilnisbakken bij de haven, die ook met grote regelmaat worden geleegd. Alles kan gratis gebruikt worden. Op deze manier maken we het makkelijk alles weg te gooien. Zo houden we de haven netjes.”

Fluitje van een cent

In de zomer is de Sint-Annalandse jeugd regelmatig te vinden bij de haven. “Dat kan ik heel goed begrijpen. In feite is het niet de bedoeling. Maar met verbieden bereik je niks. Onderling hebben we goede afspraken gemaakt waar ze zich heel goed aan houden. Zo mogen ze niet in de geulen zwemmen en hebben ze een zwemplek aangewezen gekregen, waar ze zich ook aan houden. En als ze dat niet doen, of hun troep niet opruimen, dan worden ze aangesproken. Niet alleen door mij. Ook door de andere leden van de watersportvereniging. Het merendeel van onze leden onderschrijft deze visie. Dat zie je ook terug in het feit dat we allemaal, als we iets van zwerfafval tegenkomen, oppakken en weggooien. Als we het met zijn allen doen, is het een fluitje van een cent.” 

Meer uit Tholen

Zeeland bereikt bijna driekwart van doelstelling voor duurzame energie

ZEELAND - In Zeeland gaat het goed met de overstap naar duurzame energie. Dat blijkt uit een nieuwe update van het Nationaal Programma Regionale Energiestrategie (NP RES). Zeeland heeft al 73 procent van hun doel bereikt voor het opwekken van wind- en zonne-energie op daken en op het land.

11 uur geleden
Hulpdiensten rukken massaal uit voor medisch incident aan de Touwslagersdreef

THOLEN-  De hulpdiensten zijn zondagmiddag massaal uitgerukt voor een medisch incident in een woning aan de Touwslagersdreef. Ook een traumahelikopter kwam ter plaatse. Het slachtoffer is uiteindelijk met spoed met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Over de toestand van de patiënt is nog niks bekend. 

14 uur geleden
Aan de keukentafel met Jan Elenbaas: 'Stilzitten is geen optie' [AAN DE KEUKENTAFEL]

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Jan Elenbaas.

15 uur geleden
Tholen mag woonwagenkamp langer handhaven met camera's, oordeelt de rechter

THOLEN - De gemeente Tholen mag langer cameratoezicht handhaven op het woonwagenkamp aan de Oudelandsedijk. Dat is besloten door de rechtbank Zeeland-West-Brabant. Twee huurders op het kamp vermoeden dat de camera's worden ingezet voor politieonderzoek en willen dat ze worden weggehaald.

1 dag geleden
Aangepaste tekst artikel 1 van de grondwet nu ook in het stadhuis

THOLEN - Burgemeester Marleen Sijbers en wethouder Corniel van Leeuwen hebben op donderdagavond een nieuwe plaquette onthuld in het stadhuis. Op de plaquette staat de aangepaste tekst van artikel 1 van de Grondwet. Vanaf dit jaar zijn handicap en seksuele gerichtheid toegevoegd aan de discriminatiegronden. 

1 dag geleden
Kleine brand op woonboot bij Bergse Diepsluis in Tholen

THOLEN - De brandweer van Tholen is vrijdagmiddag uitgerukt vanwege een kleine brand op een woonboot bij de Bergse Diepsluis. Het brandje was begonnen tijdens de betimmering van een uitlaatpijp.

2 dagen geleden
Na 2365 bierflessen staat het Thoolse huis van Rien (65) nog steeds niet vol [FOTOALBUM]

THOLEN -  Achter de deuren van een knus Zeeuws huisje in Tholen schuilt een unieke verzameling van 2365 bierflessen. Al sinds 1981 houdt Rien de Waal (65) zich bezig met het uitbreiden van deze collectie. In augustus van dit jaar werd zijn wereld gemarkeerd door het verlies van zijn vrouw Corry. Nu ook zijn drie kinderen het huis uit zijn, wil Rien zijn speciale verzameling en de verhalen erachter delen met de rest van de wereld.

2 dagen geleden