Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Havenmeester Cor van Vliet ziet nooit kwade koppen

Havenmeester Cor van Vliet ziet nooit kwade koppen

GOES - Of hij een leuke baan heeft? “Zeker, anders zou ik hier niet meer zitten”, zegt havenmeester Cor van Vliet van de Stadshaven Goes. Zeker op zonnige zomerdagen krijgt hij regelmatig de vraag of hij geen vervanger zoekt. “Als we een advertentie zouden plaatsen, zouden er genoeg mensen zijn die reageren.”

Als twintiger werd hem gevraagd of hij zin had om in de stadshaven aan de slag te gaan. “Ik kwam net van de marine. In eerste instantie zou het naar voor een half jaar zijn”, lacht havenmeester Cor van Vliet, zittend op een bankje aan de Kleine Kade. “Maar kijk mij eens, 35 jaar later en ik ben er nog steeds.” Een opleiding tot havenmeester heeft hij nooit genoten. Is er ook niet. Volgens Van Vliet moet je nautisch onderlegd zijn, een EHBO-diploma hebben, weten hoe een marifoon werkt en goed met mensen kunnen omgaan. “Dat is het wel zo’n beetje.”

Beu

Van Vliet is zijn werk in al die jaren geen dag beu geweest. “Je bent altijd buiten en onder de mensen. Daardoor is geen dag hetzelfde. De mensen die in de haven liggen zijn bovendien op vakantie, dus altijd goedgemutst. Ook dat maakt mijn werk leuk. Kwade koppen zie ik niet, alleen als mensen te lang voor de brug moeten staan. Dan kunnen ze wel eens mopperen.”

Bruggen

Waar de stadshaven de laatste decennia een metamorfose heeft ondergaan, zijn Van Vliet’s werkzaamheden in de loop der jaren nauwelijks veranderd. Hij bedient al jaren de Ringbrug en monumentale Sint Maartensbrug, die beide op vaste tijden open en dicht gaan. Verder verwelkomt hij de toeristen in het ‘Anton Pieck-achtige haventje’, geeft ze een plek en rekent het liggeld af als ze vertrekken. De havenmeester heeft alle vrijheid om zijn dag in te delen. Lange dagen zijn het vaak wel. Meestal begint hij rond zeven uur, half acht en gaat hij door tot acht uur ‘s avonds. “Zes dagen per week.”

Zware zakken

Over de lange werkdagen en -weken hoor je hem echter niet klagen. “Het is niet dat ik hele dagen met zware zakken loop te sjouwen.” Ook hoor je hem niet mopperen over het gegeven dat hij tussen april en oktober niet op vakantie kan, omdat het dan topdrukte is in de stadshaven. “In de winter kun je ook overal naartoe”, zegt hij nuchter. “Ik geniet nog elke dag van mijn werk.”

Zonnetje

Hij is vaak genoeg aangesproken door mensen die zijn baantje willen overnemen. “Als je een vacature zou plaatsen krijg je genoeg reacties. Dat weet ik zeker. Het lijkt veel mensen een mooie baan, zeker als ze mij zien fietsen in het zonnetje. Maar als het regent of sneeuwt hoef je niet jaloers op me te zijn. Ook dan moet ik er zijn.”  

Meer uit Beveland

Oranjevereniging Kamperland Koningsdag

KAMPERLAND - Het belooft een spectaculaire dag te worden met veel entertainment, spellen, eten en drinken en met als afsluiter van de dag de traditionele, vertrouwde Konings Bingo voor jong en oud. Het evenemententerrein ligt aan de Nieuwstraat (bij het Casembroothuis).

15 uur geleden
Toezicht en controle legaal wapenbezit staat onder druk door hoge werkdruk politie

BEVELAND- De werkdruk op de afdelingen Korpscheftaken, die verantwoordelijk zijn voor het toezicht op legaal wapenbezit, is hoog. Mede daardoor staat de controle van verlofhouders onder druk. Wie een wapenvergunning aanvraagt, moet aan strenge eisen voldoen. De druk op de afdelingen Korpscheftaken leidt ertoe dat de politie minder toezicht houdt op schietverenigingen, jagersverenigingen en wapenhandelaren. Door het moeten maken van keuzes en door het laatste coronajaar in 2021, zijn de afgelopen drie jaar niet honderd maar drieëntachtig procent van de verlofhouders thuis gecontroleerd. Dat moet beter, erkent Toon Moeskops, adviseur binnen de portefeuille Korpscheftaken.

17 uur geleden
Op de werkvloer bij Leadhunter: 'Mooie afspraken maken geeft iedere keer weer een kick'

GOES - Als call agent ben je de spil tussen bedrijven. "Het geeft iedere keer weer een kick als ik een mooie afspraak kan maken voor één van mijn opdrachtgevers", vertelt call agent Ruben van Dam van Leadhunter. Het bedrijf heeft een kantoor in Goes en opereert internationaal. "Dit werk is echt mijn passie."

22 uur geleden
'Historische' haringparty in Goes op 19 juni

GOES - Op woensdag 19 juni houdt stichting De Beste Maatjes een nieuwe editie van de Haringparty Goes, in de historische tuin van Slot Oostende.

1 dag geleden
Open weekeinde bij Radioclub de Bevelanden in Wilhelminadorp

WILHELMINADORP - Radioclub de Bevelanden houdt deze zaterdag en zondag open dag in haar clubhuis in Wilhelminadorp.

1 dag geleden
Misstanden ontdekt bij supermarktcontroles Goes

GOES - De gemeente Goes voerde donderdag controles uit bij verschillende Goese supermarkten. "De controle verliep rustig", laat burgemeester Cees van den Bos weten. "We constateerden een beperkt aantal misstanden. Hiernaar gaan we nader onderzoek doen."

2 dagen geleden
Provincie gaat aan de slag met ontwerp voor aanpakken drukke Deltaweg

GOES - Provincie Zeeland zet een volgende stap om de verkeersveiligheid en doorstroming op de Deltaweg (N256) aan te pakken. Er wordt al langer nagedacht hoe deze weg tussen Goes en Colijnsplaat kan worden verbeterd.

2 dagen geleden