Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Havendagen Tholen komen er (eindelijk) aan!

Havendagen Tholen komen er (eindelijk) aan!

THOLEN - Stichting Tholen Sterk mag er eindelijk vanuit gaan dat het evenement, wat eigenlijk in 2020 gehouden had moeten worden, mag doorgaan. Inmiddels zijn alle corona maatregelen opgeheven en is de weg naar evenementen eindelijk weer open. De laatste havendagen vonden plaats in 2018.

Het thema 75 jaar vrijheid blijft gehanteerd en wonderwel ook 99% van het geplande programma. Voorzitter William van Leeuwen is trots en dankbaar dat nog steeds iedereen wil en kan meewerken. Daarnaast zijn we het grootse bevrijdingsevenement binnen de provincie Zeeland en ver daarbuiten. Vrijheid wordt, zover dit al niet was, steeds belangrijker. We mogen blij en trots zijn dat we in Nederland vrij mogen en kunnen leven.

Op zaterdag 11 juni tussen 10.00 en 17.00 uur staat er een enorm vol programma op de agenda. Om een aantal te noemen: Kampement op de Oesterputten:Het militare kampement op de Oesterputten zal bestaat uit méér dan 70 legervoertuigen, re-enactors en legertenten. Unieke belevenissen ervaar je door het zien van een Amerikaanse M24 tank en een veldhospitaal welke een Britse medische post zal uitbeelden. Of geniet van het concert van Orkest Koninklijke Marechaussee en de diverse musea welke een expositie houden in diverse pagodetenten.


Historische schepen: 
Mijnenveger Hr. Ms. Mahu (behoort tot het varend erfgoed van de Koninklijke Marine), RijksVaartuig RV29 (exploitatie is in handen van het Geniemuseum Vught) en het directieschip RWS1 zijn naast diverse historische sleepboten te bewonderen in de handelshaven. Daarnaast een “rondvaart” van circa 20 minuten met storytelling (het verhaal van schepen in oorlogstijd) op één van de Thoolse schepen en een overheerlijk visplein waar u kunt genieten van een overvloed aan vishapjes.


Demonstraties defensie: Op de Markt zullen diverse demo’s van Nationale Reserve, Douane, een exercitiepeloton en een doedelzakband te zien zijn terwijl o.a. de Koninklijke luchtmacht zorgt voor een Memorial Flight en elders Koninklijke Marechaussee en een crashtender te bezoeken zijn.
Jaren ’40:Stap terug in de tijd en bezoek de jaren ’40 huiskamer, luister naar de muziek van Bill Baker’s Big Band en bekijk enkele unieke voertuigen uit die tijd.


Tal van andere programma onderdelen: Politie Mobiel Media Lab, een Airsoftvereniging, brandweerplein, helmduik demonstraties, straattheater, koopjes en gezelligheid met circa 150 kramen, nostalgische kermis met o.a. een reuzenrad, amfibie voertuigen en een optreden en Imca Marina.
Artiestenavonden:Er zijn twee artiesten avonden op vrijdag en zaterdag met tal van bekende artiesten.Alle leeftijden kunnen een ticket kopen. Grote namen zoals Captain Jack, Thomas Berge, Belle Perez, T-Spoon en Danny de Munk zullen optreden. Tickets zijn te koop via de website: www.tholensterk.nl


Parkeren: Een groot deel van Tholen zal zaterdag 11 juni van 07.00 t/m 19.00 uur afgesloten zijn voor het verkeer. Advies aan bezoekers is om de P-borden en de instructies van de verkeersregelaars te volgen om stressvrij en veilig te kunnen parkeren. Vanaf de Stevinweg zal een gratis pendelbus aanwezig zijn.


Informatie: Bezoek het grootste evenement van de gemeente Tholen voor een uniek dagje uit! Een hele dag vol activiteiten voor jong en oud. Meer informatie en het volledige programma via www.tholensterk.nl of via Facebook: www.facebook.com/tholensterk

Meer uit Tholen

Eerste Nederlandse walviskalfje gespot in de Oosterschelde

THOLEN - Afgelopen weekend is het eerste Nederlandse walviskalfje van deze zomer gespot. Het jonge zeezoogdiertje zwemt in de Oosterschelde en heeft de naam Loretta gekregen, vernoemd naar presentatrice en dierenvriend Loretta Schrijver.

3 uur geleden
Airco en een in hoogte verstelbaar bed voor StaVoord6Huis dankzij Roparungift

SINT-ANNALAND - Negenduizend vijfhonderdzes euro; dat is het bedrag wat het StaVoord6Huis in ontvangst heeft mogen nemen van Stichting Roparun. Het bedrag zal worden ingezet voor een airco-installatie en een in hoogte verstelbaar bed voor de gast. Hoewel de gift afkomstig is van Stichting Roparun, was het de eer aan Rob de Jonge van het Runningteam De Brabantse Wal uit Halsteren om de cheque uit te reiken. 

6 uur geleden
Aan de keukentafel bij Fancy Roeken: Van militair tot MFC de Biezen

BERGEN OP ZOOM/THOLEN - Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Fancy Roeken van MFC de Biezen.

1 dag geleden
Mechanisatiebedrijf Stevinweg vol rook door mistgenerator inbraakalarm

THOLEN- Een mechanisatiebedrijf aan de Steenweg heeft zaterdagavond vol rook gestaan. Dit gebeurde nadat de mistgenerator van het inbraakalarm was afgegaan. De brandweer kwam ter plaatse en zorgde ervoor dat de deuren van het pand geopend werden zodat de rook kon optrekken. Uiteindelijk bleek er verder niks aan de hand te zijn.

1 dag geleden
Honderden ernstige ongevallen in Zeeland: 'Gedrag moet worden aangepast'

ZEELAND - Verkeersgedrag leidt nog tot te veel verkeersongevallen. Dat blijkt uit de halfjaarlijkse verkeersongevallencijfers van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROVZ). 

2 dagen geleden
Traumahelikopter en meerdere hulpdiensten ingezet bij ongeluk in Sint-Maartensdijk

SINT-MAARTENSDIJK - Een persoon is vrijdagavond ernstig gewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de Vierde Dijk in Sint-Maartensdijk. De auto waarin het slachtoffer reed was door onbekende reden van de weg geraakt en in een sloot tot stilstand gekomen. Naast politie, ambulance en brandweer werd ook een traumahelikopter opgeroepen.

2 dagen geleden
ANWB stelt hitteprotocol in werking: 'Asfalt wordt meer dan 50 graden'

Het kwik komt vandaag boven de 30 graden uit. Dit heeft impact op weggebruikers. Daarom zet de ANWB vanaf 10:00 uur het hitteprotocol in voor alle provincies met uitzondering van Noord-Holland. 

2 dagen geleden